• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
ok, no kdybys chtel, nabizim k dispozici svou garaz a vercajk, rad bych to videl.. ikdyz mi ted chodi strojky dobre, tak neverim, ze tomu tak bude stale
Tak to uděláme takhle. Já když se k tomu dostanu, vyměním si to u sebe v zázemí na chalupě, zkusím udělat nějakou tu dokumentaci. No a když by sis to chtěl pak někdy udělat taky, a budeš chtít, tak se k tobě přidám a uděláme to u tebe ve dvou ;)

@Doofer Teď v Červenci se snad najde chvíle, a konečně na to zkusím mrknout. Dám vědět, když se něco zadaří.

Když se k tomu dostanu a něco s tím vymyslím, tak asi není problém. Ale neberte mě jako žádnou spásu, jen říkám že se chci na to podívat. Jak se (ne)zadaří, dám vědět.

Teď mi v záruce budou měnit pohon levého a v pravém si nechám vyměnit preventivně za cca 1000,-
Je to prý modifikovaný typ pohon,který by měl vydržet déle.
Též mi bylo oznámeno,že to není dělané pro každodenní sklápění :eyes: ,já ale jinak do garáže nezajedu.
Nevím co si tom myslet.

Na 6 GJ 2016 ani nemam moznost vypnut sklapanie, ci je leto alebo mrzne. Tak by to denne sklapanie snad vydrzat malo.

Tak já třebas to sklápění ani vypnout nemůžu. Kdykoliv při startování/zamykání se mi zrcátka vyklápí, respektive zavírají. Ale mám teda 2013 gj, asi už je to dneska o něčem jiném.

Tak tenhle výrok zase nechápu. Moje Mazda má tlačítko automat kdy sklapi při odchodu nebo příchodu. Pokud to není na denní použití tak proč tam takové tlačítko je. Možná by stačilo tlačítko automatika na víkendy a možná i auto není na denní použití a je třeba je střídat Naprostá blbost. Na jiných značkách zrcátka fungují léta bez potíží. Je to pouze o tom udělat to bytelne a funkční a hlavně vodotěsné v kloubů. Jinak na trojce zatím 3 roky bez potíží jen někdy se stane že když je auto mokré po dešti a já otevřu tlačítkem tak zrcátko má tendenci se vrátit a hned zase otevře a klid. Zjevně nějaký nacaty kontakt na klice? Nevím jak funguje povel od toho tlačítka.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Mne to po umytí občas cca týždeň blbne a potom sa to samo opraví. Občas to musím potlačiť rukou hore-dole a tým ten týždňový proces urýchlim.

Keď to ale má svoje "nefunkčné" obdobie, tak mám pocit, že ten motorček bzučí kratší čas ako zvyčajne a teda sa to ani nemôže stihnúť vyklopiť/sklopiť a ostane to niekde medzi. Pritom stačí párkrát precvaknúť hore-dole tlačítko na sklápanie čo je vo dverách (ako keby dať rýchlo 2x po sebe vyklápať) a zrkadlo je tak, ako má byť.

Mě dnes ráno při mokrém autě opět udělalo že tlačítkem otevřu zrcátka ale když kliku znovu vytáhnu jako při otevření tak mo tendenci nepatrně zajet a zase se vrátí. Je možný že je to tlačítko lehce skriple když otevřu kliku? Neměl někdo? Za sucha to ale nedělá.

Tak mi dnes vyměnili pohony obou zrcátek na záruku.
Mazda CZ s uznáním záruky měla problém.
Důvod?Na servisy si vozím vlastní olej!!!
Kdyby se jednalo o motor,tak ani nepípnu,ale zrcátko?
To hraničí se šikanou.

Mě dnes ráno při mokrém autě opět udělalo že tlačítkem otevřu zrcátka ale když kliku znovu vytáhnu jako při otevření tak mo tendenci nepatrně zajet a zase se vrátí. Je možný že je to tlačítko lehce skriple když otevřu kliku? Neměl někdo? Za sucha to ale nedělá.

Dnes jsem pozoroval asi podobný problém. Zrcátka v režimu auto, příšel jsem k autu, odemknul dálkovým ovladačem, zrcátka se normálně vyklopily. Otevřel jsem páté dveře, uložil zavazadlo, zavřel páté dveře. Když jsem pak vzal za kliku u dveří řidiče, zrcátko zavrčelo, cuklo ve směru zavírání a hned se zase otevřelo. Bylo to za sucha, dnes nepršelo. Nemám ve výbavě bezklíčkové odemykání. Když jsem to chtěl opakovat, už se to neprojevilo.

Nech si to vyměnit,pokud seš v záruce.
Mě až mechanik na dílně řekl,že na to je svolávačka.
Ale jelikož neohrožuje na zdraví a na životě,tak je tajná (můj názor) :)

Já mám po záruce a sem tam to udělá.

Četnost čeho? Ty zrcátka jsou hrozná slabina Mazd. Ale stále fungují jak mají stále ty původní.

Čeho?Asi tu píšeme o zrcátkách,ne?

Zeptám se @shr3k na tento problém v Mazda Zlín.Jak to tam řeší?

Poslední úprava moderátorem:
Čus, tak to dopadlo přesně tak, jak jsem očekával. Bohužel, vůbec jsem se k těm zrcátkům nedostal a v nejbližší době se už nedostanu tuplovaně. Omlouvám se, jestli jste se na to nějak upínali, prostě ten čas, abych to vyndal a rozebral, jsem si nenašel.. o_O Držím pěsti jestli se do toho někdo pustí, třebas budu nakonec já ten, kdo to opraví podle vás. Ale myslím že je alespoň slušnost Vás o tom informovat, i když v negativním smyslu.
Alespoň jsem se stihnul oženit, tak schválně, kdo upřednostňujete zrcátka před svatbou a dostanu céres? :joy:

Back