- 3 506
Myslíš taktoNěkteří tam prý striknou silikon olej přes mezeru za zrcátkem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Myslíš taktoNěkteří tam prý striknou silikon olej přes mezeru za zrcátkem
Dotaz číslo dvě. Neexistuje možnost, jak to vypnout permanentně, respektive zachovat sklápění zrcátek pouze na ruční ovládání?
?
Stačí nový "základní" modul do dveří a přepinovat. Někde na klanu jsem to tu určitě psal viz.:Mna by to tiez zaujimalo.
Já to včera rozkuchal a mám tedy v jednom místě lehce ojeté to velké kolečko , na které dosedá tebou označená osička .Zůstalo tam kousek jednoho zubu a na něm to pak drhlo. Ta osička z toho měla na dvou místech vryp. To jsem jemně opiloval aby to nevadilo všechno promazal a zase šlape.To velké kolečko jsem ještě otočil jinak.Pokud to tedy neudělá celou otáčku,tak by se to ojeté místo nemělo s osičkou znovu potkat.Zrcátka jsem myl vapkou. Pravý se už většinou nedovře a jede pomalu. Jestli to správně chápu, rezne tam ta osička. Stačí ji teda ošetřit proti korozi? Nebo reznou i další části?
Zobrazit přílohu 37354
Já to dnes taky rozebral. Nesundával jsem celé zrcátko ale jen jsem odklopil kryt s motorkem, nastříkal tam WD-40 a asi tak dvacetkrát nechal odklopit a zklopit. Už se to otevírá v plném rozsahu a dokonce to zrychlilo na původní rychlost. Jsem zvědavej, jak dlouho to vydrží.Já to včera rozkuchal a mám tedy v jednom místě lehce ojeté to velké kolečko , na které dosedá tebou označená osička .Zůstalo tam kousek jednoho zubu a na něm to pak drhlo. Ta osička z toho měla na dvou místech vryp. To jsem jemně opiloval aby to nevadilo všechno promazal a zase šlape.To velké kolečko jsem ještě otočil jinak.Pokud to tedy neudělá celou otáčku,tak by se to ojeté místo nemělo s osičkou znovu potkat.
Ne. Nevím jak u jiných mazd, ale moje m3 2014 (revolution top) ten motorek měla dole a ten borec na videu to stříkal z vrchu. A dokonce to je celý uzavřený, takže i kdybys tam naříkal celou plechovku, tak pochybuju, že to promažeš.A stříkáš tam ten olej podle toho videa co tu někde je, nebo někam jinam. Mě se na namazání různých špatně dostupných míst osvědčil Wurt HHS 2000, myslíš, že by se dal také použít.
A jak se tedy nejsnáze dostat k mechanismu/postup? Respektive to stříkání přes nějaké skviry je prasarna.
Až to budu muset řešit tak raději rovnou se dostat až k tomu mechanismu a namazat silikon vazelinou.
Mazda 3 BN
Už je to víc jak měsíc a stále funguje bezvadně. Myslím, že to zabralo.Já to dnes taky rozebral. Nesundával jsem celé zrcátko ale jen jsem odklopil kryt s motorkem, nastříkal tam WD-40 a asi tak dvacetkrát nechal odklopit a zklopit. Už se to otevírá v plném rozsahu a dokonce to zrychlilo na původní rychlost. Jsem zvědavej, jak dlouho to vydrží.
tak tomu fakt nevěřím, už skoro 5 let slyším, tak na to dělaly upgrade a problém se objevuje pořád u novějších a novějších aut ?Masakr. Doufám, že ty novější Mazdy (2021-2022) už to mají nějak vyřešené.