• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Tak ja "samozrejme" taktiez trpim tymto problemom.. v podstate cele lave dvere su nejake slabe.. najprv membrana na repraku Bose.. potom spetak a k tomu okno chodi pomalsie a ked dlhsie prsi tak pri uplnom otvoreni ho mam problem zavriet.. vzdy ho vrati dole.. celkovo mam pocit ze do nich (dveri) neprirodzene tecie... Ale spat k zrkadlu. To najprv zatvaralo v pohode, ale pomaly otvaralo.. potom uz pomaly zatvaralo a neotvaralo vobec. A teraz uz niekedy ani nezavrie.. tak som sa rozhodol ho opravit. Rozobral som to podla YT navodu. Zrkadlo zvnutra brutal spinave a zkorodovane... Tak som to rozobral takmer do posledneho kolieska..aj motorcek.. vycistil.. premastil... zlozil.. a fungovalo to... 1 den..a potom uz len sporadicky a po prvom dazdi skoro vobec.. ??‍♂️ tak asi uz nic ine neostava len komplet novy motorcek.

20210705_131258.jpg

20210705_122923.jpg

20210705_131252_001.jpg

20210705_122940.jpg

Ufff. To je stav jak starého auta? To vypadá na velkou netesnost mechanismu.

Mazda 3 BN

Tak ja "samozrejme" taktiez trpim tymto problemom.. v podstate cele lave dvere su nejake slabe.. najprv membrana na repraku Bose.. potom spetak a k tomu okno chodi pomalsie a ked dlhsie prsi tak pri uplnom otvoreni ho mam problem zavriet.. vzdy ho vrati dole.. celkovo mam pocit ze do nich (dveri) neprirodzene tecie... Ale spat k zrkadlu. To najprv zatvaralo v pohode, ale pomaly otvaralo.. potom uz pomaly zatvaralo a neotvaralo vobec. A teraz uz niekedy ani nezavrie.. tak som sa rozhodol ho opravit. Rozobral som to podla YT navodu. Zrkadlo zvnutra brutal spinave a zkorodovane... Tak som to rozobral takmer do posledneho kolieska..aj motorcek.. vycistil.. premastil... zlozil.. a fungovalo to... 1 den..a potom uz len sporadicky a po prvom dazdi skoro vobec.. ??‍♂️ tak asi uz nic ine neostava len komplet novy motorcek.

Zobrazit přílohu 36750

Zobrazit přílohu 36751

Zobrazit přílohu 36752

Zobrazit přílohu 36749
Tak ten hliník je brutus. Je možný nějak rozebrat ten mechanismus naklápění?

Ufff. To je stav jak starého auta? To vypadá na velkou netesnost mechanismu.

Mazda 3 BN
7 rokov.

Tak ten hliník je brutus. Je možný nějak rozebrat ten mechanismus naklápění?
To bolo.. som sa normalne bal ci nedostanem z toho nejaku chorobu.. ??. Inak auto vyzera ako cukrik?, ale toto bolo ?.

Mechanizmus naklapeni? Myslia samotny motorcek? Ten som mal tiez rozobraty (bohuzial som nefotil). Ale nic zle/zlomene/zadrene som v nom nenasiel

@Miop Mám stejnou zkušenost, motorek vypadal OK, přesto nesklápěl. Po výměně za nový vše funguje bez problému, ale už mi začíná druhý :)

Tuším, že mě to stálo 1500 Kč...ale nejsem si jistý.

A to jsi kupoval kde? Pač tohle řešit v mazde po záruce bude asi jiná cenová

Mazda 3 BN

Tak dnešním mrazivym raném opět vypinam na zimu sklápění. Ráno to byl bolestivý pohled na zamrzla zrcátka co se s námahou otevřeli. Takovou zimu bych nečekal už teď.

Mazda 3 BN

Já teď jedu jednu teorii, kterou mi asi brzy někdo vyvrátí :D
Nicméně.. já mám Majdu 6 2013, kde sklápění zrcátek nejde vypnout. Při nastartování motoru se zrcátka vyklopí, při zamčení vozu se sklopí. Leč, když nechám auto odemčený nějakou dobu (bohužel jsem nevypozoroval jak dlouhou dobu) po chcípnutí motoru a zamknu ho až po této nespecifikovně dlouhé době, zrcátka zůstanou vyklopená.
Tudíž dotaz číslo jedna. Je to, asi, běžná vlastnost?
Dotaz číslo dvě. Neexistuje možnost, jak to vypnout permanentně, respektive zachovat sklápění zrcátek pouze na ruční ovládání?
:innocent: ?

Mám M6 2013 a zrcátka sklápím výhradně ručně. Startování, vypínání, zamykání ani odemykání nemá vliv. Tak kde je zakopaný pes?
Ruční ovládání mi vyhovuje, protože do garáže vjíždím se sklopenými zrcátky.

Pretoze si si nepriplatil za automatiku. My co ju mame (original od Mazdy) to zase nevieme vypnut.

Asi mas novsi model. Alebo nie original od Mazdy. U mna (2016) a starsich to po namontovani nejde vypnut. Mozno nejakou poistkou - to by som sa rad dozvedel.

Mimochodem ty zrcátka nějak mažete? Ono by bylo nejlepší mazat vazelinou při rozebrání ale to je mravenčí práce. Myslím jako prevence pro zachování funkčnosti mechanismu.
Někteří tam prý striknou silikon olej přes mezeru za zrcátkem.

Mazda 3 BN

Back