• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Tak na BN jsem pozoroval totéž že reagovali za chytnuti za kliku. Občas se to stalo po dešti ale jinak jedou jak mají. Při mrazech je vypinam.

Mazda 3 BN

Uplně stejný problém mám já na své M3 BP. Když jsem měl jed do servisu na zjištění závady tak zrcátko začalo po měsíci zázračně opět fungovat bez problému. Tak jsem to odložil a čekám kdy se závada opět projevý.
U mě přehráli SW jendotky pro zrcátka minulou zimu. Pak už všechno jelo. Zjevně přidali zvýšili "mez", do kdy tlačí motor.

By mě zajímalo, jak se přehrává SW pro zrcátka.
Pouze u BP a DM ;)

Pouze u BP a DM ;)
Škoda. Pustil bych své BM víc žilou.

Tak dneska jsem byl v Příbrami na opravě zrcátka, na opravě proto, že během záruky se prý mění pouze aktuátor zrcátka, po záruce už se mění celé zrcátko ?.
Teď čekám, kdy odejde to druhé, teď je poznat jak je hlučnější proti tomu opravenému, ale to už budu po záruce, takže pak bude oprava alá Aliexpress

Měl sis nechat opravit obě. Mně to tak tehdy v CB AUTO udělali, i když blblo jen jedno. Je to už skoro 2 roky zpátky, sklápím furt a stále fungují správně.

Měl sis nechat opravit obě
To bych nechal, ale automaticky objednali díly pouze na to co se nesklápělo. Stejně počítám, že výhledově ty vnitřky vyměním za díly z Ali ?, ty by mohly alespoň fungovat

Kluci myslíte, že to furt nevyřešili a jedou pořád ty samé díly? Já jen, jestli mám u 2021 taky očekávat odchod sklápění do věčných lovišť časem... :eyes:

Z wapky môžeš ísť rovno do servisu, stačí streknúť na samotnú odrazbú plochu.. Mne to vždy potom tak 3 dni blbne.
Jakože Ti třeba zrcátko nedovře, ale hned napodruhé už jo... a náhodně ještě 2-3x? ?
Tedy tohle jsem vypozoroval já a přesně po bezkontaktním mytí a mazání navzdory... :mad:

Zdravím,
vlastním mazdu CX-3 2.0 skyactiv. A u automatického sklopení zrcátek při zamčení. Když zamknu auto zrcátka se v pořádku sklopí, ale jak mile odemknu zrcátko u řidiče se neodklopí úplně. Nevíte někdo prosím co s tím?

Děkuju moc a jsem vděčný za každou radu!

PS: Někdy to funguje. Závada se objevila tak cca před 2. týdnama, ale dneska to nachvilku zase funguvalo (Na 2x zamčení a odemčení)

Po umytí tak 2-3 dni to blbne - nesklopí sa alebo sa úplne nevyklopí a vidím len svoje auto. Stačí ale precvakať to ovládanie na dverách a na druhý pokus sa otvorí. Vyzerá to ako keby motorček fungoval o sekundu kratšie ako zvyčajne.

Minule mi pomohlo nechať cestou z wapky pustené vyhrievanie, potom to fungovalo normálne ale mohla to byť náhoda.

Chovají se mi přesně jak @myscho , a to i po záruční výměně před asi 3 roky. A stejně s tím nakládám, po mytí pouštím vyhřívání a zlobí to mnohem méně. A když přece začnou blbnout, je třeba procvakat polohy ručně tlačítky.

Zkusím, díky za náměty..., je to ale bizár za ty prachy, z té země a v roce 2022 už také :innocent:

Zdravím všechny.
Nevím jestli to tu je, kdyby náhodou tak to bude 2x.
Jedná se o Mazdu 6 GJ Revolution, konec 2012.
Jednalo se o levé zpětné zrcátko. Přestalo se sklápět.
Vyřešeno tak že v servisu mi dali komplet nový mechanismus, ale ten starý jsem si vzal abych ho rozebral a podíval se na to co v tom je a jak je to náročné na výměnu. Pravdou je že nejsložitější je rozebrat zrcátko jako takové, následně už je to jednoduché.
Na AliExpress objednat náhradní díly, a opravit to.
Pozor na ozubená kolečka, jsou 2 typy pokud vím, 30 a 48 zubů. Jedno má průměr vnitřního otvoru 2,7 mm to druhé 3,5 mm.Před tím než budete objednávat tak je zapotřebí vědět který typ tam je, bohužel zjistíte to jen rozebráním, na servisu vám neporadí.
Přikládám pár foto, snad to pomůže. Na poslední fotce je vidět prasklina která zapříčiňuje to že jehla na kterém sedí kolečko se protáčí. Je lepší se s tím pohrát a poprava vyjde do 500 Kč, pořád lepší než platit za novou mechaniku 5500 Kč jako já, ale pro příště budu vědět.
Tak snad to někomu pomůže.
IMG_20220118_104102.jpgIMG_20220118_104050.jpgIMG_20220118_104037.jpgIMG_20220118_103519.jpgIMG_20220118_103507.jpgIMG_20220118_103442.jpgIMG_20220118_103228.jpgIMG_20220118_103158.jpgIMG_20220118_101438.jpgIMG_20220118_100043.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Včera jsem kapituloval, protože zrcátko u řidiče nedovírá již v 70% případů (jakoby tam něco prokluzovalo) a lehké údržbové praktiky všeho druhu taky nezabírají. U spolujezdce výhružně vrčí, ale zatím pracuje.

Objednána záruční výměna , obě najednou přislíbeny rovněž a termínem do 14 dní mi taky přijde fajn.
Dám pak vědět, údajně bude dodán pohon jiné vylepšené verze (asi 4-5tá), ale nemám mít očekávání, že to bude „navždy“ :rolleyes:

Odložím si sem provedenou výměnu pohonu zrcátek M6 včetně čísel dílů ze zakázky (actuator R / L => GRY0-69-15ZC / GRY0-69-16ZC) a můžeme sledovat, jak dlouho to nástupcům vydrží :rolleyes:
Pochopitelně mám "radost", že je to provedené, ale jinak je to spíše přehlídka ztraceného času, chjo :innocent:

Back