• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Odložím si sem provedenou výměnu pohonu zrcátek M6 včetně čísel dílů ze zakázky (actuator R / L => GRY0-69-15ZC / GRY0-69-16ZC) a můžeme sledovat, jak dlouho to nástupcům vydrží :rolleyes:
Pochopitelně mám "radost", že je to provedené, ale jinak je to spíše přehlídka ztraceného času, chjo :innocent:
zrcátka a brzdy - to je fakt ostuda Mazdy

me opet leve u ridice nefunguje... ale momentalne na to nemam silu ani naladu to resit, takze nesklapim a nejak jsem to vytesnil. mozna az se najde nekdo zde na foru, kdo to bude umet opravit, tak se stavim :rolleyes: cca 1,5 roku zpatky mi menili v CS Praha na zaruku motorek prave v tomto zrcatku a taky mi rikali, ze uz je novy a zlobit by to nemelo...

Poslední úprava:
Já tě chápu. Já jsem se zatím ani nedostal k tomu, abych zkusil vypreparovat ze dveří krabičku a deaktivovat automatický sklápění, jak mi radil @Natural . Snad v létě udělám alespoň to. Teď jsem ve fázi přetahování se s motůrkem. Jakmile se mi nevyklopí zrcátko u řidiče, přepínám na zaklopení a okamžitě zase na vyklopení. A v ten moment se mi zrcátko vždycky chytne a vyklopí se. Upřímně říkám že mě to sere, ale ještě upřímněji říkám, že se mi nechtějí kupovat nový střeva, rozebírat to, a zase to skládat. Třebas časem, s lepším počasím a teoreticky s více časem, někdy v létě, na chalupě....:blush:Blbý je, že to prostě není pravděpodobně nikdy trvalý řešení. To mě taky moc motivace, s tím něco dělat, nepřidá. :worried:

Já tedy zatím mám štěstí a na 4lete mazde mi fungují celý čas bez potíží a jen žasnu jak Mazda na to kašle a trápí to i nové modelové řady zatímco u levných značek to funguje celou životnost auta. Ale drtí mě myšlenka že pokud se tu objeví někdo, kdo to za rozumné peníze začne opravovat doma, tak tu máme adepta na nejbohatsiho Čecha
Být mechanik a majitel Mazdy, tak se v tom rypu, abych pochopil příčiny a začal vás zvát na opravy. Je v tom příležitost hodně si vydělat.

Mazda 3 BN

Spíš jde o to, že u každého blbne něco jiného. Někomu prokluzuje osička, někomu ozubené kolečko, u někoho blbne motorek atd. Horší je, že i delaer mi potvrdil, že i u aut 2021 je to pořád problém a zatím to Mazda nijak nevyřešila. Já, musím zaklepat, u 6 GH a 3 BM jsem to měl po šesti letech bez problémů. Teď u 3 BP jsem automatické sklápění radši vypnul. Přes zimu to stejně nepoužívám a v létě uvidím. Záruka na 5 let to přinejhorším pokryje.

V Car Star tvrdil že BM a BN jako jediné na to téměř netrpí. Ostatní modely ano a právě ne vždy stejný problém. Na sestkach odchází motorek. Taktéž to pod nulou vypinam. No ale ty 3 druhy oprav kdyby se tu někdo naučil tak má vydělano.

Mazda 3 BN

Tak po té, co jsem si ověřil, že to kryje i prodloužená záruka na to kašlu a mám to zapnutý furt, pokud se to má podělat, tak snad se tak stane do těch 5 let a já to tedy nevypínal ani před tím, je to ale opravdu ostuda, že to za spoustu let nějak nedořešili...

Ahoj, nenašel jsem lepší vlákno, tak zkusím štěstí zde. V jeden moment mi u mé M6 2013 přestalo kompletně fungovat ovládání obou zpětných zrcátek, tedy nejen sklápění, ale i nastavování sklonu. Nastavil jsem jedno zrcátko a druhé už ne, přestalo to fungovat úplně. Nastavovací kolečko se zdá být mechanicky v pořádku. Zkoušel jsem odpojit a zapojit baterii, ale nepomohlo. Zajímavé je, že po ručním sklopení se zrcátka po nastartování sami opět nevyklopí, pokud se ovládání zaseklo v otevřené poloze. Nesetkal se prosím někdo z vás se stejným problémem?
Ahoj, stalo se mi přesně to stejné. Jak jsi to nakonec vyřešil?

dnes jsem byl na bezkontaktní myčce a sklopená zrcátka lehce umyl, cestou domu jsem zapnul vyhřívání, jak tu někdo psal, že to pomohlo. no a po cca 15 minutách jízdy jsem to doma zkusil a k mému překvapení to vadné zrcátko krásně rychle zase sklápí a vyklápí. zkoušel jsem to několikrát a ani jednou nezaváhalo :rolleyes: nedělám si iluze, že to je "opravené", ale to jen tak pro zpestření, jak si to dělá co chce.

On je to takový malý, živý organismus, na těch našich Majdalenkách. :blush:
Tak tak, výstižné. Někdy v lednu, když se oteplilo, jsem umyl také ručně na myčce, lehce přitom proudem pošimral sklopená zrcátka, po odjezdu zapnul vyhřívání, jak vždy doporučuju. A vypadalo to nadějně, vše fungovalo a určitě uschla. Ovšem asi za 3 dny v noci mrzlo a bylo vlhko, takže zrcátka regulérně zamrzla a při otevírání měla problém. Levé jsem rozhýbal natolik, že asi napotřetí se začalo vyklápět i řádně sklápět, ale pravé ne a ne. Ruční sklápění nepomohlo a byl jsem rád, že aspoň došlo do vyklopené polohy, abych viděl dozadu. Pak se asi 14 dní ani jednou nedokázalo plně sklopit a v té mezipoloze mělo i vůli asi 10 úhlových stupňů. Už sjem si říkal, že holt to zamrznutí něco uvnitř nepřežilo. No a vida, za ty 2 - 3 týdny se zničehonic a samo od sebe začalo opět sklápět a vyklápět plně :blush: Tak člověk nesmi panikařit a ztrácet naději, to zrcátko prostě žije, chytlo jen nějaký covid a zase se uzdravilo. Nebo má přímo schopnost regenerace :cool:

Já to mám zase obráceně. Měl jsem docela dlouhou dobu klid, zrcátko se nevyklopilo jednou za uherskej rok. No a předevčírem nastartuju auto a od té doby zrcátko nefunguje v podstatě vůbec. :joy:
To já jen tak, aby řeč nestála :innocent:

Ahojte, pride vam cena 6500 za diel a 1600 za pracu ok (v APS v Prahe)? o_OPotrebujem to na CX-3 2016, mal sa menit ten vnutorny mechanizmus. Diky

Mě poslední 2 dny zase blbne zrcátko řidiče, takže mě zas čeká oprava metodou "WD40" a pak to bude zas tak 2 měsíce fungovat (ťuk, ťuk, ťuk) :)

A to máte automatické sklápění když vám to tak blbne? mě zatím zrcátka fungují ikdyž je na myčce nešetřím a wapkou myju i sklíčko protože sem od přírody línější? Sklápím je ale jen občas a tím pádem bych čekal že tam něco zreziví/zatuhne ale zatím to funguje, ťuk ťuk.

Mám spuštěno trvale automatické sklápění. Parkuju v místech, kde jsou auta natěsno a překáží a nebo podélně, kde chodí mládež, tak se nechci dočkat momentu, kdy bude otočeno proti směru jízdy. Navíc mnohem lépe poznám, že se auto zamklo, když pípání není zrovna hlasité. Blinkry sice blikají, ale to už musím dávat bacha.

Já je sklápím každý den kvůli garáži + když parkuju někde venku, taky to mám na autosklápění, abych je neorval, takže jsou v permanenci. Já si ale za to můžu sám, protože jsem si v PO zrovna řikal, že fungují od poslední "WD" opravy fakt dlouho a úplně bezvadně a že je musím pochválit :) Tak nic no :grinning:

Já bych rád o víkendu konečně vybrakoval ten modul ze dveří a obsluhoval si to sám, místo neustálý automatiky. Ale nová kamera a její instalace má přednost, času moc nebude a s tím počasím co tam zase je, myslím že budu ještě nějakej ten tejden nadávat :joy:

A to máte automatické sklápění když vám to tak blbne? mě zatím zrcátka fungují ikdyž je na myčce nešetřím a wapkou myju i sklíčko protože sem od přírody línější? Sklápím je ale jen občas a tím pádem bych čekal že tam něco zreziví/zatuhne ale zatím to funguje, ťuk ťuk.

Sklápam vždy, aj keď je dosť miesta, aspoň vidím, že sa zamklo.

Back