• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Ahoj. Nemá náhodou někdo pravé zrcátko na prodej?Motorek mě nezajímá .Potřebuju hlavně plasty . Mazda gj 2013

Spíš jde o to, že u každého blbne něco jiného. Někomu prokluzuje osička, někomu ozubené kolečko, u někoho blbne motorek atd. Horší je, že i delaer mi potvrdil, že i u aut 2021 je to pořád problém a zatím to Mazda nijak nevyřešila. Já, musím zaklepat, u 6 GH a 3 BM jsem to měl po šesti letech bez problémů. Teď u 3 BP jsem automatické sklápění radši vypnul. Přes zimu to stejně nepoužívám a v létě uvidím. Záruka na 5 let to přinejhorším pokryje.
Ahoj, tak ja mel 5tiletou zaruku u modelu 2016 a ta to nekryje. Musel jsem opravu zaplatit.
V seznamu krytych zavad fakt zrcatko nebylo.

Tak oni u té prodloužené záruky měnili podmínky, nebo spíš ji rozšiřovali. Já u roku 2015 si ji nekupoval, moc tam toho nebylo, a teď, když jsem koukal co to všechno kryje, tak jsem ji koupil. Hlavně ale teda kvůli adaptivním LED.

Tak oni u té prodloužené záruky měnili podmínky, nebo spíš ji rozšiřovali.
Může být ?, při nákupu vozu jsme ji neřešili ani nečetli, byl to až dokup v roce 2020.

Tentokrát presne po 7 dňoch od umytia začali zrkadlá samé od seba zas fungovať. Ešte včera sa sklopili tak o 3cm, dnes zas úplne.

Pritom hneď po umytí to vyzeralo nádejne, domov som šiel so zapnutým vyhrievaním a sklíčko úplne vyschlo a fungovali.

Tak nějak podobně to probíhá i u mě. Někdy to skoro nezlobí, jindy pár dní a jednou to trvalo přes 14 dní, až jsem myslel, že už to bude na opravu. A probralo se to..

Taky se mi jednou za 14 dní prostě zrcátko řidiče zasekne ( měněno pouze jednou za těch 3a půl roku) a obecně mu vyklopení a zaklopení trvá asi 2x delší dobu než u spolujezdce, kde to bylo měněno už 2x. Nejhorší je to vžy poslouchat v garaží, když je ticho a jen zamknu, ten zvuk zaklápění, kdy v tom akorát lupe a praská.:rolleyes: No v Mazdě naposledy říkali, že je to furt v normě a jen vystříkali/promazali.

Je to smutné, ale už to prostě beru jako vlastnost auta. :grinning:

Na mojom aute sa to prejavuje tým, že ten motorček bzučí tak 0,5s namiesto napríklad 5s, takže to proste nestihne zaklopiť, neviem, či ho vypne nejaká poistka preťaženia, alebo čo tomu je.
Keď tomu pomôžem rukou tak sa zaklopí úplne, ale pri vyklápaní to je to isté, urobí to vzz, miesto vzzzzzzz a ostane napol sklopené. Potom musím cvakať tým ovládačom na sklápanie aby došlo po kúskoch až do otvoreného stavu, alebo si obehnúť auto a zamykať a odomykať a tlačiť rukou.

Každopádne je to otravná vlastnosť/porucha/konštrukčná vada. Na to, že sklopné zrkadlá majú možno 20 rokov staré Mercedesy a stále im to funguje, tak ja som v situácii kedy sa bojím umyť auto, lebo mám strach, že to odrovnám definitívne a už mám po záruke.

…ja po dalsich par mesicich hlasim, ze nas to ani na jedne Mazde porad jeste nepotkalo. Ani kdyz to zas od jara myju wapkou (minula umrela loni v lete) Zatukavam na drevo…

Na mojom aute sa to prejavuje tým, že ten motorček bzučí tak 0,5s namiesto napríklad 5s, takže to proste nestihne zaklopiť, neviem, či ho vypne nejaká poistka preťaženia, alebo čo tomu je.
Keď tomu pomôžem rukou tak sa zaklopí úplne, ale pri vyklápaní to je to isté, urobí to vzz, miesto vzzzzzzz a ostane napol sklopené. Potom musím cvakať tým ovládačom na sklápanie aby došlo po kúskoch až do otvoreného stavu, alebo si obehnúť auto a zamykať a odomykať a tlačiť rukou.

Každopádne je to otravná vlastnosť/porucha/konštrukčná vada. Na to, že sklopné zrkadlá majú možno 20 rokov staré Mercedesy a stále im to funguje, tak ja som v situácii kedy sa bojím umyť auto, lebo mám strach, že to odrovnám definitívne a už mám po záruke.
Velký odpor. Motorek pak vypne. Mně na BP přehrávali sw, kde zvedli hranici pro vypnutí motorku.

Mě když to stojí ve stínu, nebo není velké horko, tak funguje. Ale jak se to nahřeje na sluníčku, tak nefunguje.

Co tady tak celý čas čtu, tak na to trpí hlavně nové trojky/šestky a CX5. U BM/BN to není příliš časté. Nicméně já mám trojku 4 roky a zatím zrcátka makají, jak mají, ale sem tam se mi stane, že příjdu k autu, odemknu tlačítkem na klice (slyším cvaknutí zámku), ale zrcátka se otevřou až po pár sekundách a někdy až s otevřením kliky od dveří. Taktéž mám dojem, že to dělá když jsou velká vedra a mám obavy, aby to jednoho dne neodešlo úplně. Samotné otevření a zavření zrcátek jde plynule a v pohodě. Jen stále hledám, kde bych pak řešil opravu. Jestli tedy autorizák za velký prachy a nebo existuje někdo, kdo to opravuje za lepší peníze.

Mne na tehle funkci moc nezalezi, v prip. potreby (u nas na malomeste malokdy) je klidne sklopim rucne.
Jde to nejak vypnout? Treba v ramci precipovani a pak ovladat rucne, nebo se musi vyndat morky?

Napada me, jeslti to nema svoji vlastni pojistku?

Mne na tehle funkci moc nezalezi, v prip. potreby (u nas na malomeste malokdy) je klidne sklopim rucne.
Jde to nejak vypnout? Treba v ramci precipovani a pak ovladat rucne, nebo se musi vyndat morky?
Není jasné, na jakém autě, ale pokud má automatické sklápění zrcátek, je tam i přepínač, kterým se to dá vypnout.

Tak odporúčam v rámci duševnej prípravy prečítať manuál. Je dostupný na webe, k autu aj tak dostaneš len takú veľmi stručnú príručku. :)
Keď som kupoval auto ja, prečítal som manuály ku všetkým zvažovaným autám, aby som vedel aké funkcie mám čakať, ako fungujú asistenti a podobne.

Nicméně já mám trojku 4 roky a zatím zrcátka makají, jak mají, ale sem tam se mi stane, že příjdu k autu, odemknu tlačítkem na klice (slyším cvaknutí zámku), ale zrcátka se otevřou až po pár sekundách a někdy až s otevřením kliky od dveří.
Od zimy pozoruji na mé BN stejný problém. Postupem času se to zhoršuje. Zrcátka se otevřou až po lehkém pohybu kliky dveří u řidiče nebo po otevření dveří řidiče. Zjistil jsem, že při tom, když zůstanou zrcátka zavřený, zůstává zamčený i kufr, přestože ostatní dveře jsou odemčený . Musí se otevřít dveře řidiče, aby šel otevřít kufr. Nevím kde hledat chybu - nějaký spínač nebo kontakt v zámku dveří ??? Nejhorší je, že když to chce člověk ukázat např. v servisu, tak to na potvoru zrovna funguje normálně.

Back