• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Odhlučnění vozidel

• Vlákno založil Vlákno založil Krabat
  • Datum založení Datum založení
Válečkem nic nezkazí v každé vrstvě spíš naopak

Mazda dostala včera nové "odhlučnění" krytu motoru, to staré se klasicky rozpadalo na prach

IMG_20250121_114838.jpgIMG_20250121_115350.jpg

Budeš pokračovať keď keď sa oteplí? Na dvere plánujem niečo objednať tiež+ podbehy

Chtěl bych přední a zadní podběhy zevnitř (vepředu i s podlahou po sedačky) no a samozřejmě přední a zadní dveře kvůli hudbě, ale co je nás doma o jednoho víc tak času moc není, spíš teď udělám zas úpravu sání s dravějším zvukem a zachovaným airboxem, jak jsem měl na předchozích autech

To je materiál spíš na dveře boky a strop, ja na podběhy použiju sgm dual + sgm Barrier Mix a do dveří Viper a jako druhou vrstvu ještě nevím, přemýšlím... Ale Integru tam rozhodně dávat nechci

Ja dúfam že nahrubo bude toto stačiť

Screenshot_2025-01-23-16-57-43-96_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

To je materiál spíš na dveře boky a strop, ja na podběhy použiju sgm dual + sgm Barrier Mix a do dveří Viper a jako druhou vrstvu ještě nevím, přemýšlím... Ale Integru tam rozhodně dávat nechci
V každém případě tento materiál splnil svůj účel,už skoro neslyším rozdíl mezi různými druhy asfaltu.

Suhlasim, integra sklamanie.

20240528_112400.jpg

20240528_102847.jpg

20240528_103111.jpg

20240528_112543.jpg

@Mira Pokud to splnilo účel a jsi spokojen tak ok, jen říkám že jsou účinnější / vhodnější materiály, a protihlukovej materiál jsi dal jaký? Nebo jen antivibrační?

@Nibiru s vespou se sice velice lehce pracuje, ale je to základní materiál, volil bych Viper nebo aspoň Cobru. Do dveří Blockshot nedavej - je těžkej - spadne a chytne se do stahovačky. Tam patří integra která je lehčí a už má vylepšený lepidlo takže drží hodně slušně ;-)
Na podběhy alespoň ten Viper, nebo ideálně SGM Dual (pokud ještě je) a na to Blockshot nebo aspoň Raptor (ten teď tuším není

Však možno by stačila kombinacia Cobra+Tsunami. Takmer najmenšia vaha a dobre vlastnosti, hlavne ak ma clovek dvojite okna, coz prepokladam, ze mas.

Mám, ale nechám si poradiť

Tsunami už vůbec nepoužíváme, navíc Tsunami je jen na potlačení stojateho vlnění po výměně reproduktorů, odhlučňujíci efekt není velký. A řekl bych že je i těžší než ta Integra. Já bych si to do dveří nedal

Ale vsak to je podobne Gladen Aero Wave, nie? To je pohoda, mne sa zas rozpadla Integra v dverach. Pozeram, ze to je aj cenovo privetivé. Este pozeram, ze Tsunami je lahsie skoro 2.5x Na m/2

Poslední úprava:
Presunul jsem to sem, už to s mym autem nesouvisí.

Aero wave, jsme v minulosti používali když nebylo Tsunami skladem ale zas jen za repro. Vim že to sem tam někdo použije do dveří ale je to překonaný materiál a za mě vyhozený peníze.
Zajimavej je i raptor, kterej je tenčí a účinnější, a nepatrně těžší... Jen teď chvíli není skladem. Da se použít SGM barriier lite

Poslední úprava:
Aero wave, jsme v minulosti používali když nebylo Tsunami skladem ale zas jen za repro. Vim že to sem tam někdo použije do dveří ale je to překonaný materiál a za mě vyhozený peníze.
Zajimavej je i raptor, kterej je tenčí a účinnější, a nepatrně těžší... Jen teď chvíli není skladem. Da se použít SGM barriier lite

Suhlasim, integra sklamanie.
To se mě stalo taky na GH víckrát, proto v integru nemám důvěru.
Nicméně ročně dáváme Integru do dveří na cca 400 aut. Za necelých 5 let co to dělám, se to stalo u cca 10 aut. Těžko říct jestli to dělá třeba specifický druh mytí, který ten materiál naruší nebo něco jiného ale vzhledem k počtu aut je to výjimečnej jev.
Osobně bych dal do dveří raptor nebo SGM Barrier lite (ten jsme dávali nějakou dobu když Comfortmat měl výpadek a na to reklamace nebyla žádná)

Tak toho bitumenu a molitanu (toho hlavne) bych se pro tuto aplikaci docela bal. Jsem zvedavy, co ti to udela. Kdyz jsem pred nejakou dobou k vam posilal dotaz, rozhodne mi nic z vasi nabidky nebylo doporuceno.
To by mě taky zajímalo. Ten kryt se při jízdě celkem zahřívá a nikde nikdo nic náhradního nedoporučil. Já si tehdy sehnal kryt nový co měl přirozeně i netknutou tu originální vatu za fajn peníze..

Samsung S22 256GB Tapatalk

Na GH to takto vydrželo několik let do prodeje (a je to tam pořád. To že se rozpadalo původní odhlučnění na prach po 15 letech jsem tak nějak akceptovat, ale že se to samý bude dít i u 7 letýho GL mě překvapilo.

V Ahifi toto neděláme, není od výrobce potvrzeno použití v motorovým prostoru.
Mimochodem ten Viper drží jak čert, jednou jsem ho oddělával zákazníkovi z torpéda a je to jedna z věcí z kategorie "to nechceš" fakt to fest drží - když se to ohřeje, stane se z toho taková paplavá hmota která se lepí ještě víc. Spíš bych se bál že to spadne po velkým mrazu.

Ok a zeptam se jeste takto - k cemu to tlumeni vlastne je? Zvlaste pak u G? Za me efekt nula-nula-nic. Ja tu bilou deku vyrval, na motor jsem prdnul jen ten plastovy dekl bez izolace a zadnou zmenu v hlucnosti jsem nezaznamenal (s novou dekou, drolici se dekou a s zadnou dekou).

Back