• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

OEM kódy náhradních dílů

Ale na fotce z tvého vozu fotíš ten díl, co jsou tlačítka, ne?

Zobrazit přílohu 53817
Ano. V původním dotazu ukázal šipkou na přední část a z toho jsem mu udělal printscreen i s kódama a cenama.
V druhém dotazu ale ukázal na zadní část, tak jsem mu taky vypsal oem kódy.
Na pomoc těm co neví, tak jsem si vypůjčil fotku z eBay, kde je vidět to rozdělení na přední část (s tlačítkama) a zadní část:

A pro ty co tu jsou poprvé, tak pokud chcete OEM kód nějakého dílu, tak je slušnost napsat VIN auta. Je to neuvěřitelný ulehčení pro ty co vám to ve svém volném čase vyhledávají a hlavně vám dají přesný kód co patří vašemu autu a vaší výbavě.

Poslední úprava:
Joo, pardon, mate pravdu, ja se v tom rozkresu ztratil. Poptavam tento dil (viz.foto) a to tedy zrejme odpovida tomu, co zakrouzkoval VegasBaby. Tak to, jestli je to jeden celek s temi tlacitky, tak to je dost ekonomicky nesmysl to menit za nove, jak se tak divam 🧐

IMG_20241029_131101.jpg

Ahoj. Opravdu se to tak dá udělat. Ten šteft se nějakým jemným způsobem vydoluje z těhlice, aby se nepoškodil závit v těhlici a dá se nahradit klasickým vysokopevnostním šroubem. Jen se mě teď fakt neptej na rozměry, protože si to nepamatuju (je to nějaká asi M12).

To číslo dílu co jsi dala 9YA02-123J je už nějaký ten šroub kterým se to nahrazuje, jen si nejsem jistý jestli je to správný rozměr.
Ten šteft co tam originálně je má kód 9YA90-1216

EDIT: Jen se mi teď v hlavě promítá jestli tam nebyly dva rozměry. Že ten šteft měl větší závit do těhlice a menší přes který šel tlumič, ale to si možná pletu s M6GJ
Dobrý den, mohu se zeptat jak to dopadlo? Řeším teď to stejné.
Děkuji za info.

Mohl bych poprosit o OEM cislo prichytky plastového dilu na vnejsi strane 5 dveri, Mazda 3 BN, viz foto? Jsou tam na kazde strane 2 ks, 1 se mi podarilo urvat...

IMG_20241115_222147.jpg IMG_20241115_221747.jpg

OT: proč jsi to sundával? taháš kameru? :D

Ne, musel jsem měnit tlačítko otevírání kufru. A mám pocit, že ty příchytky nejdou "odjistit", protože se k těm zajišťovacím zabáčkům není jak dostat. Takže buď povolí, nebo se příchytka přerve "vejpůl". No a jak se tak dívám, tak bude chtít Mazda za jednu tak 250 Kč a v druhovýrobě to nebude, je dost specifická :(

Tak nevím, kde to budu přes víkend shánět.

Poslední úprava:
Kromě těch krajních jsem se dostal ke všem, jedna mě praskla (pravá krajní) ale pomohl jsem si tavnym lepidlem a drží to, otázka je co to udělá v létě

Prosím někde tu byl OEM kód na ventilátor klimatizace co je pod přihrádkou spolujezdce, ten bílý. Výměna je co si pamatuji jednoduchá. Mazda 3 BN.
VIN 3MZBN64660M331577.
Děkuji

Promiň. Už sem to našel. Ale děkuji.

Uff cena originálu je Teda masakr ale předpokládám že nějaké jiné výrobce nemá smysl pokoušet. Co jsem koukal tak originál pod 5t Kč asi sehnat nelze.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Poslední úprava:
KA80-51-RE5A
Mohl bych jeste poprosit o cislo toho klipsu, je na nem gumova podlozka, pricvakava se tim ten vnejsi plast 5. dveri uplne na kraji, na kazde strane jsou 2 ks a je to k plechu necim prilepene. Na tom plastu je napsano "BJT7-510A6", ale internet k tomutu kodu mlci.

IMG_20241118_205844_edit_77585703014723.jpg

IMG_20241118_205852_edit_77562802230872.jpg

Mel jsem na mysli tento plast (viz. sipka).

Nicmene bude to stejna uchytka, jako je na tvem obrazku v krouzku 51-192

Screenshot_20241118_212921_com.brave.browser_edit_78745156330171.jpg

Bez záruky:
BHY1-51-0A6A
Tak jsem dneska volal do Mazdy a chteji snad 340 Kc bez dane za 1 kus, coz se asi pos.ali v metru. Kus plastiku v hodnote tak 2,80 Kc. No, tuhle zlodejinu asi podporovat nebudu a vyresim to jinak.

Poslední úprava:
Z japonska stojí 2ks za 5,7 USD + doprava (tu neuvádí ale za mě to vyjde na cenu 1ks v ČR když moc se vším

Back