• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Opravy karoserie / laku / zakapávání

Ahoj s dovolenim se pridam.... Nam taky vyzral lak ale modry a za asi tyden co jsme byli mimo. Ale uplne na lak a na strese asi 5cm prumer. Mame sice havarijko ale mate nekdo zkusenost? Mame i lak v tuzce ale tohle asi ken striknout ze?

20230713_153717.jpg 20230713_153707.jpg

Tak třeba tahle indukce vypadá hodně zajímavě, oni metody evidentně existují, jen opět narážíme na to, že se někomu nechce.
Přitom tu blbost prodává Číňan za 5000,-

Indukci mám, tuším že byla něco mezi 15 a 25tis,tak si to klidně můžeš přijet zkusit ☺️ Za výsledek neručím 😅

Ahoj s dovolenim se pridam.... Nam taky vyzral lak ale modry a za asi tyden co jsme byli mimo. Ale uplne na lak a na strese asi 5cm prumer. Mame sice havarijko ale mate nekdo zkusenost? Mame i lak v tuzce ale tohle asi ken striknout ze?

Zobrazit přílohu 46771 Zobrazit přílohu 46772
To nevypadá na origo lak, co. Zřejmě již jednou lakované, ale bohužel nekvalitně. Tohle jsem na origo laku nikdy. neviděl

Co? Jako je to z DE z autohausu mazdy a zadny zaznamy ani nehody.
No že se to takhle oloupe, navíc na relativně nové 3BN. Já už viděl z DE Autohausu tolik prasáren, že mi to kolikrát přijde horší, jak tady v ČR... Myslím kvalita laku. To, že to nemá záznam vůbec neznamená, že to není přelakované. Jestli je na to ještě nějaká záruka od toho Autohausu, omlátil bych jim to o hlavu.

No že se to takhle oloupe, navíc na relativně nové 3BN. Já už viděl z DE Autohausu tolik prasáren, že mi to kolikrát přijde horší, jak tady v ČR... Myslím kvalita laku. To, že to nemá záznam vůbec neznamená, že to není přelakované. Jestli je na to ještě nějaká záruka od toho Autohausu, omlátil bych jim to o hlavu.
To byme nepotesilo... Ale ani nevim co s tim.

To byme nepotesilo... Ale ani nevim co s tim.
To je komplet na přelak celého dílů. Nedej bože, pokud toho lakovali víc...z fotky to vypadá jako nekvalitně odmašťené před lakem.... dělá to pak takové puchýře/bubliny

To je komplet na přelak celého dílů. Nedej bože, pokud toho lakovali víc...z fotky to vypadá jako nekvalitně odmašťené před lakem.... dělá to pak takové puchýře/bubliny
ja byl v mycce prave abych smyl ptaci trus z toho mista ale jak sem to osplouch nebyl pod tim lak. Pred tim bylo to misto ok... Nechce se mi verit ze by prelakovavali

ja byl v mycce prave abych smyl ptaci trus z toho mista ale jak sem to osplouch nebyl pod tim lak. Pred tim bylo to misto ok... Nechce se mi verit ze by prelakovavali
Tak to je poměrně snadné - půjč si meřičku laku a změřit si ty místa kolem - jak budou mít víc jak 70-80 mikronu je to lakované.
Ten merak má snad každý autobazar.

PS co je to za díl ze je to bez laku bílé? Plast? Pokud je to plech tak to vypadá na kitování.

Tak to je poměrně snadné - půjč si meřičku laku a změřit si ty místa kolem - jak budou mít víc jak 70-80 mikronu je to lakované.

PS co je to za díl ze je to bez laku bílé? Plast? Pokud je to plech tak to vypadá na kitování.
Ok zkusim.... Je to strecha.

20230713_153701.jpg

Taky mi to přijde jako tmel nebo bílý plnič. Na druhou stranu, už jsem viděl, že některý ptačí trus sežral pozink vrstvu na parapetu, tak jestli tam byl dost dlouho.... 🙈 Nicméně by to nedělalo podle mně pak takové puchýře. Ta střecha bude na 99% lakovaná a zdá se, že i tmelená.

Ono jestli to lakoval dobytek, což vypadá, že ano, pozná se to celkem snadno, že tam bude s největší pravděpodobností zalakovaný "bordel" v čirém laku, případně pod střešní lištou bude nejspíš nerozbroušená "hrana". Ty dobytci to kolikrát ani neodstrojí, když to lakují 🙈

Ono jestli to lakoval dobytek, což vypadá, že ano, pozná se to celkem snadno, že tam bude s největší pravděpodobností zalakovaný "bordel" v čirém laku, případně pod střešní lištou bude nejspíš nerozbroušená "hrana". Ty dobytci to kolikrát ani neodstrojí, když to lakují 🙈
Takndik ... Ted se mi bude lip spat ze mame totalku... Vyplavenou .... A jeste s prerazenym vin🤣

Ja si furt myslim ze ne (nebo mozna doufam)... Ze to je fakt od trusu. Ten tam byl skoro 14 dni... Ono ty fotky vypadaj jako puchyr ale je to z mycky tak je tam vrstva vody jeste. Nikde sem n3videl spatny lak. Ale zkusim zmerit. Ja sem schvalne koukal pod gumy dveri a je to ok. I tady v mazde dle vin nic nenasli pres znamy.

Mě na BM vypálilo ptačí kokýno, během jednoho týdne co jsem nechal auto stát před barákem a byl pryč, na střeše RedSoul barvu až na základovku (cca 2cm flek - přesně velikost hovňouse). Zde opravdu souhlasím s kontrolou tloušťky laku. Pokud tam bude víc než cca 120 mikronů (po ručním laku bývá většinou +400) tak byla střecha přelakovaná naprd. Pokud tam bude do těch cca 120 tak vítej v klubu nových ekolaků + jsi měl zrovna štěstí na kvalitní trávicí systém nějakýho opeřence.

Taky si myslím, že je to stříkaný. Loupe se báse (metalíza) od plniče. Vypadá to na pěknou vrstvu. Předpokládám, že originál základ pod barvu by byl tmavý (tm.šedý), to kvůli menší spotřebě barvy.

Taky si myslím, že je to stříkaný. Loupe se báse (metalíza) od plniče. Vypadá to na pěknou vrstvu. Předpokládám, že originál základ pod barvu by byl tmavý (tm.šedý), to kvůli menší spotřebě barvy.
Předpoklad hezký, ale když jsem obcházel a počítal šrámy po koupi našeho vehiklu v barvě Deep Crystal Blue, tak u asi dvou hlubších bylo zřetelné. že podklad je světlý, nejspíš bílý 🙃 .
Jestli je toto přelakováváno nebo ne asi neposoudím, ale je pravda, že netuším co ti fógli poslední dobou kde zobou, protože podobně vyžranou barvu po jejich exkrementech máme na služebáku. S kolegou jsme na to na wapce čuměli jak puci a prvně jsme mysleli, že na to někomu nakapala někde nějáká žíravina, nebo tak něco (je to asi na 4 - 5 místech).

Takndik ... Ted se mi bude lip spat ze mame totalku... Vyplavenou .... A jeste s prerazenym vin🤣

Ja si furt myslim ze ne (nebo mozna doufam)... Ze to je fakt od trusu. Ten tam byl skoro 14 dni... Ono ty fotky vypadaj jako puchyr ale je to z mycky tak je tam vrstva vody jeste. Nikde sem n3videl spatny lak. Ale zkusim zmerit. Ja sem schvalne koukal pod gumy dveri a je to ok. I tady v mazde dle vin nic nenasli pres znamy.
Vyplavený to nebude 😆 Jako teoreticky možný to je, že je to fakt od těch ho...já na ten vyžranej pozink čuměl jak puk. A jestli to tam bylo fakt 14dní... No jsem sám celkem zvědavej. Už jsem viděl i např. nový auto, co jim spadlo z návěsu a bylo hned od novýho lakovaný apod., takže na Autohaus bych moc nespoléhal 😅... taky se občas stane, že se pojistná událost objeví až po koupi, ale nechci strašit 🙈 Třeba to fakt nakonec bude od hovňousů

Včera jsem to umyl a našel na přední haubně asi 6 teček bez barvy těsně vedle sebe, buď maj letos včely nějaký tvrdý helmy, nebo po mně někdo střelil z brokovnice......každopádně zakápnout to barvou bude pěknej opruz......😩

Ahojte,

Mám zpět Mazdičku po opravě a lakování u Balvína (Brno). Dostal jsem celej novej zadní blatník, kterej se lakoval na soul red crystal.

Přijde mi, že se jim moc nepovedlo trefit barvu (zároveň jsem našel tak 10 zalakových nečistot po celým nárazníku a to jsem jim už reklamoval a souhlasili s opravou) Čím je venku víc zamračeno, tak barva fialoví a tmavne.

Zdá se mi to nebo je to fakt špatný?

Mazda1.jpg

Tiež mám nárazníky tmavšie ako zbytok auta, už z výroby. Údajne to je tým, že sú plastové a lakujú sa inokedy ako karoséria.

1691751098729.png

Ahojte,

Mám zpět Mazdičku po opravě a lakování u Balvína (Brno). Dostal jsem celej novej zadní blatník, kterej se lakoval na soul red crystal.

Přijde mi, že se jim moc nepovedlo trefit barvu (zároveň jsem našel tak 10 zalakových nečistot po celým nárazníku a to jsem jim už reklamoval a souhlasili s opravou) Čím je venku víc zamračeno, tak barva fialoví a tmavne.

Zdá se mi to nebo je to fakt špatný?

Zobrazit přílohu 47177
Rozdíly v odstínu jsou už z výroby hlavně mezi nárazníky a zbytkem. U nových aut bohužel už i třeba dveře vs. zbytek. Tohle už se zdá z foto trochu moc, ale v realitě to může být jiné. Horší je ten bordel v laku, to bych osobně taky reklamoval, jestli to šlo přes pojištění.

Uz z vyroby je to tragedie, je samozrejme divne, ze s tim mají problém jen japonci (Honda taky), jakoby snad koncern ci jine znacky, ktere s tim problém nemaji, delaly narazniky z plechu?! Mazda si hraje na ultra premiove laky, co nanaseji potomci samuraju specialnim TANTO rozstrikem, a neumi sladit plasty se zbytkem kastle, to je zoufale az trapne. O samotne kvalite laku snad ani nema cenu psat. Taky me bohuzel potkalo lakovani zadniho narazniku v autorizaku a to je trapnost na druhou.

Back