• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Otevření auta při odpojené baterii a zničeném zámku

Kubaat

nový člen
Zprávy
14
Zdravím všechny mazďáky a mazďačky.
Vlasntím mazdu CX5 KE rok 2012. Bohužel (v tomto případě) mám bezklíčové ovládání.
Podařilo se mi způsobit zapeklitou situaci. Protože udeřila zima chtěl jsem si dobít baterii (dcerka nechala přes noc svítit vnitřní světlo, tak jsem chtěl mít jistotu, že mě baterie nenechá na holičkách - jezdím spíš městské trasy). Otevřel jsem kufr od auta, odpojil baterii, zapojil nabíječku, zkontroloval že se baterie dobíjí a kufr zaklapl (nedpraštil jse s ním ale není tam mezera pro prostrčení ruky a otevření pojistky). Když jsem si chtěl do auta dát klíč kterým jsem odpojil baterii, zjistil jsem že mi do zámku nějaký koumák narval šroubovák a že to klíčem neotevřu. Otázky mám dvě.
1. Dá se nějakým způsobem otevřít kapota pokud jsem ji nedovřel úplně (mezera na prostrčení ruky tam není)
2. Pokud by se mi podařilo pomocí dřevěných klínku ve dveřích u spolujezdce udělat mezeru na prostrčení drátu, otevřu dveře zevnitř pomocí kliky? Takto jsem otevřel zabouchnuté klíče ve starším autě (starý fordKa). Nicméně mám pocit, že když jsem od auta odešel (mám bezklíčové otevírání) tak se děti nemohly dostat z auta ven (seděly vzadu).

Díky moc za všechny rady.

Pokud by se mi podařilo pomocí dřevěných klínku ve dveřích u spolujezdce udělat mezeru na prostrčení drátu, otevřu dveře zevnitř pomocí kliky? Takto jsem otevřel zabouchnuté klíče ve starším autě (starý fordKa). Nicméně mám pocit, že když jsem od auta odešel (mám bezklíčové otevírání) tak se děti nemohly dostat z auta ven (seděly vzadu).
Kup nafukovací rozpěrný polštářek a narvy ho do horního rohu u B sloupku. Tak to dělají i asistenčky při zabouchnutí klíčů. Drátem nebo provázkem chytnout kliku a zatáhnout tak, aby odemkl zámek.

Tomu nerozumim. Klika se pohybuje vodorovnym smerem dovnitr auta, nikoliv nahoru, ne? Tak i kdyby se mu nakrasne podarilo tu kliku chytit, jak s ni pak vykona potrebny pohyb?

Pokud by se mi podařila chytit tak zatáhnu za drát, který mám natažený od sloupku dovnitř auta. Ne seshora. Nicméně to vzdávám...

Tak bych to stejne neotevrel, vnitrni ovladac zamku byl v poloze zamceno, jak u spolujezdce tak u ridice. Ale borec z asistencky se divil, kdyz vzal zevnitr za kliku a ono nic :D
Nastesti chytil zevnitr otvirac, prehodi ho do pozice otevreno a pak se dvere otevrely.
Problem solved.

Ahoj, je lepší otvíračku nechat na asistenci. U mě bylo třeba těch polštářků víc a borec věděl, kam je dát. Nakonec zkušeným hmatem koleno/paže dveře vyrovnal. Jen jsem zíral. (Rozhodně bych tam nerval dřevěný špalíky.) :cool:

Zdravím všechny mazďáky a mazďačky.
Vlasntím mazdu CX5 KE rok 2012. Bohužel (v tomto případě) mám bezklíčové ovládání.
Podařilo se mi způsobit zapeklitou situaci. Protože udeřila zima chtěl jsem si dobít baterii (dcerka nechala přes noc svítit vnitřní světlo, tak jsem chtěl mít jistotu, že mě baterie nenechá na holičkách - jezdím spíš městské trasy). Otevřel jsem kufr od auta, odpojil baterii, zapojil nabíječku, zkontroloval že se baterie dobíjí a kufr zaklapl (nedpraštil jse s ním ale není tam mezera pro prostrčení ruky a otevření pojistky). Když jsem si chtěl do auta dát klíč kterým jsem odpojil baterii, zjistil jsem že mi do zámku nějaký koumák narval šroubovák a že to klíčem neotevřu. Otázky mám dvě.
1. Dá se nějakým způsobem otevřít kapota pokud jsem ji nedovřel úplně (mezera na prostrčení ruky tam není)
2. Pokud by se mi podařilo pomocí dřevěných klínku ve dveřích u spolujezdce udělat mezeru na prostrčení drátu, otevřu dveře zevnitř pomocí kliky? Takto jsem otevřel zabouchnuté klíče ve starším autě (starý fordKa). Nicméně mám pocit, že když jsem od auta odešel (mám bezklíčové otevírání) tak se děti nemohly dostat z auta ven (seděly vzadu).

Díky moc za všechny rady.
Ahoj, mozna jsem Te nepochopil spravne, ale co to udelat takto:
- odpojit nabijecku
- pripojit baterii do auta
- DO odemknout auto
Ja mam bezklickovy vstup, tak to mam asi jinak.

Ach jo - ja tusil, ze jsem te pochopil spatne.
Mas pravdu, tak to nejde 😒

Back