• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Panel displeje CMU vytváří náhodně fantomové dotyky

Tak pokud je to myšlené takhle, tak je to věc samozřejmě lehce jiná. Ale i tak je potřeba se na některé věci podle mého koukat "optikou dnešní doby". Laky i plechy se ztenčují všude kvůli ekologii (nižší váha, nižší emise atd) a bezpečnosti (měkčí plechy). Souhlas, že Audi bude mít podle mého stále ty laky kvalitnější, nicméně je to taky na úkor vyšší pořizovací ceny (pokud se bavíme o novém autě). Kůže ok, tam je to trochu přešlap, předchozí generace měla tu kvalitu paradoxně výrazně vyšší. HUD už jsem v historii jednou, možná 2x řešil, jde tam velmi pravděpodobně o "zatuhnutí" stářím, stačilo to rozebrat, vyčistit, promazat, složit a bylo to ok, ale chápu, že je to otrava tohle řešit na relativně drahém autě. S elektronikou to nesouvisí, ta je naopak nadprůměrně kvalitní, bohužel je od r. 2013 problém s motorky sklápění. U okénka je to stejně tak, je to v motorku. Takže je to spíš mechanika komponent, elektronika je naštěstí v pořádku. Jsou to položky v nižších jednotkách tisíc a za mně prkotiny, ale chápu, že když se to takhle sejde na jednom autě, tak to dělá dost špatný dojem. Řekl bych, že je to i lehce smůla konkrétního kusu. Důležité komponenty auta jsou naopak držáci. S oknem to nejspíš byla nějaká méně kvalitní druhovýroba, nepamatuji, že bych jel v Mazdě s poškrábaným oknem s výjimkou mé staré M5, která měla na hrbu 425tis km a stále originál okno :-D ...a vlastně i většinu dílů na autě :-D. A to mi těch Mazd prošlo za poslední roky rukama hodně. Já to vidím opravdu na téměř "extrémní" smůlu, kdy se sešly všechny možné závady na jednom autě v plus mínus jeden čas.
Asi nějaký páteční kus,kromě zrcátek se s výčtem těchto problémů ostatní majitelé vůbec nesetkají.

Asi nějaký páteční kus,kromě zrcátek se s výčtem těchto problémů ostatní majitelé vůbec nesetkají.
Což já jsem se s tím vším už setkal (mimo praskání v palubovce apod., když pominu BP z počátku výroby 😅), tím že mi těch aut prošlo rukama relativně dost, ale nebylo to rozhodně na jednom autě. Tohle bych považoval za celkem velkou smůlu. Zrcátka jsou evergreen, ale to je z opakovaných závad prakticky vše 😅. Na druhou stranu třeba na M3 se to téměř neděje, tak nevím, kde se na M6 a CX5 stala chyba... A stejně je to s displayem, tam je zase 99% problémů když už, tak na M3/CX3 starý model a M6 je velká výjimka, viděl jsem to zatím asi na 2-3 kusech.

Back