Po prvej odjazdenej zime na celorockach Pirelli All Season SF3 ich mozem odporucit, na suchu a vode sa da dovolit daleko viac ako na zimnych Michelinoch, snezilo 2x a nebola prilezitost velmi testovat, na mokrom snehu a ujazdenom snehu sa vyrovnaju zimnym gumam.
Negativa - v hlbsom cerstvom snehu uz moc nehviezdili. Pri teplote -5 a nizsie na suchej ceste uz trochu stracaju prilnavost.
Bocnica je dost meksia, ma aj taky divny vypuleny dizajn, nekupil som XL. Su relativne tiche aj komfort je tak akurat. Rad jazdim rychlejsie, tak je to pre mna idealny kompromis na zimu, da sa s tym jazdit v zime s pocitom a dynamikou ´skoro´ letnych pneu.
Do horskej zimy by som ich asi nepouzival, urcite nie druhu alebo tretiu sezonu. Na zimu idealna guma na mesto aj dialnicu. Teraz pri jarnych teplotach a slnku uz dost zmekli. Cena bola dost vysoka, recenzie tvrdili, ze z nich rychlo ubuda dezen, max na 30tis km, ja som to nemeral ale vizualne po zime neubudlo skoro nic. V lete na 50 stupnovom asfalte sa ta meksia guma asi opotrebuje o dost viac, na leto mam GY assymetric 6, kedze nemam problem skladovat ani sam si prezut gumy. Kto tuto moznost nema, tak su lepsou volbou asi celorocky od Continentalu, Bridgestone alebo michelin s udavanym lepsim kilometrovym najazdom.
Ale moj subjektivny pocit ostava nezmeneny, ze kazda jedna celorocka bude nakoniec trochu nebezpecna guma, bud v extremnejsich zimach alebo v extremnych letnych horucavach. Na prechodne obdobia a slabu zimu je to idealna volba.