deimos9
nový člen
- 14
Tieto kludne aj za menej, kolko pises u Conti, ale az cca na konci ledna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Tieto kludne aj za menej, kolko pises u Conti, ale az cca na konci ledna.
Tak tos mě moc nepotěšil, na podzim jsem pořídil Continental TS 870 jako náhradu GY UltraGrip, které byly parádníTak je nesmysl z vlastností zimních pneu dovozovat vlastnosti letních "modelů". U Conti to platí obzvláště. Zimní stojí za prd, všechny, co jsem kdy měl, ale letní mě nikdy nezklamaly. Ty Premium Contact 7 v rozměru 235/50/18 má na svém autě žena, já s tím jel jen občas. Je to touring guma (já jsem UPCkovy), takže na žádnou divočinu to není, ale jezdí se na tom slušně a pohodlně. A hlučné rozhodně nejsou, možná tak papírově.
Já měl na Mazdě TS870P a byly špičkové každou ze tří zim co jsem na nich odjel, takže na Ceeda jsem na podzim dal taky Conti TS870 jen bez P a teď o víkendu kdy jsem je konečně mohl otestovat i na sněhu a ledě jim zase nemám co vytknout.Tak tos mě moc nepotěšil, na podzim jsem pořídil Continental TS 870 jako náhradu GY UltraGrip, které byly parádní
Tedy já nevím, kolik obvykle na letních gumách najedete, já obvykle tak 40 tkm čistých, tj. bez zimní sezóny. Až teď na PS4 jsem najel 49 tkm a přišlo mi to na 225/45 R19 fakt hodně. Micheliny byly sice trochu hlučnější, ale jen o malinko proti Turanzám, ale stále držely dobře a pokryly mi tedy skoro 4 sezóny. Mně se tedy vyplatily.S Conti nepomůžu, mám ty GY Asymm 6 na R19 jak jsem psal o kousek výš a za mě je to jízdně skvělá guma. Musím ale konstatovat že teď jak jsem přezouval na zimu tak jsem zjistil že se sjíždí poměrně rychle - po dvou sezonách (odhadem tak 20 tis. najeto jen na letních) na nich zbývá něco kolem 4-5 mm (vpředu míň). Z toho mi vychází že mi můžou vydržet třeba jen 4 roky a 50 tis. km (pokud vůbec).
Tedy já nevím, kolik obvykle na letních gumách najedete, já obvykle tak 40 tkm čistých, tj. bez zimní sezóny. Až teď na PS4 jsem najel 49 tkm a přišlo mi to na 225/45 R19 fakt hodně. Micheliny byly sice trochu hlučnější, ale jen o malinko proti Turanzám, ale stále držely dobře a pokryly mi tedy skoro 4 sezóny. Mně se tedy vyplatily.
Je fakt že jsem to nikdy úplně nesledoval, navíc poslední 3 auta jsem měl každý jen 3 roky, až teď GJ budu mít letos 4. rok, ale nové GY jsem tam dal teprv před dvěma sezonami.
Teď jsem si k tomu něco dohledával a zdá se že obecně se udává životnost (resp. "výdrž" při zachování jízdních vlastností) u letních pneu zhruba mezi 30 - 60 tis km, takže by to asi odpovídalo.