• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

• Vlákno založil Vlákno založil r6d3k
  • Datum založení Datum založení

Jaké letní pneu pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    51
  • Anketa uzavřena .
@vojtavojta
Ještě ti tam chybí věta že život je jen čekání na smrt.....

@Michael
Goodyear nebo michelin je jistota, ale při tvým nájezdu by stačil i Hankook. Očividně ti stačí touring guma, takže modely Effecientgrip, Primacy, S1 Evo 3. Rozhodně neber gumy s názvem eco, blue, green atd. Doporučím se taky dívat po hodnotě hlučnosti pod 70. V jednom rozměru gumy můžou být různý indexy spotřeby, brzdne drahy i hlučnosti tak pozor na to. ;-)
To jsou tvoje slova

Jak uz jsem sem psal vickrat, ja osobne EU stitkum neverim, protoze si to vyrobci mohou testovat sami, sice podle spolecne metodiky, ale otevira to dvere vsemu moznemu (zde bych poukazal na dieselgate; vyrobci se urcite nebudou stitit jakehokoliv triku). Pak to teda taky mapuje jen velmi omezene metriky, coz je podle me v praxi dost k nicemu — takovej pricnej grip na mokru v zaberu je dost zasadni vec, ktera pri rychlem uhybnem manevru na mokre silnici muze rozhodnout o tom, jestli se auto vyhne a nedostane hodiny, nebo ne (metodika to testuje pouze omezene a ve velmi nizke rychlosti). To same aquaplaning (ten testovany neni vubec)... tezko si zaridim, abych nejel za sera/bourky, kdy muze byt velka hluboka vodni plocha na dalnici nerozeznatelna od pouze mokreho asfaltu. Ze ty stitky a jeijch ratingy jsou "zvlastni" ukazuje nejvic asi mereni hluku, kde se nezavisle testy se stitkem obvykle dost rozchazeji. Nebo taky pomerne dobre stitkove ratingy cinskych pneu, ktere pak v nezavislem testu dopadaji mizerne.
Podrobnosti o metodice stitku: https://www.blackcircles.com/helpcentre/tyre-labels/tyre-testing

Osobne, kdyz jsem parkrat v zivote chtel levnejsi nez nejlepsi pneu, dival jsem se po nezavislych testech, co nejpodobnejsi rozmery mym (hlavne sirka), co nejpodobnejsi auto, na kterym se testovalo (abych nevychazel z testu na tezkem SUV, ackoliv bych to pak obul na tunove nizke auto), a nedival jsem se v prvni rade na poradi, ale na procentualni rozdil oproti nejlepsim v dane kategorii — nebo si ho spocital z absolutnich namerenych hodnot, jako bylo pretizeni nebo brzdna draha. Naposled jsem se takhle dostal na svoji MX5 od Michelinu k celorocnim Hankookum, ktere mely slusne chovani na vode ve vsech ohledech, coz me u sezony zari-kvetem zajimalo nejvic, a snih a led a sucho mi bylo do znacne miry jedno, protoze za takovych podminek urcite s kabriem vyjizdet nebudu. Procentualni rozdil na nejlepsi celorocni, nebo zimni pneu, byl - co si pamatuju - ve vsech nebo vetsine kriterii na mokru do deseti procent, coz mi za usporu 1/3 ceny proti Michelin stalo a je to pro me prijatelne zvyseni rizika nezvladnuti nejake situace na silnici.

Goodyear nebo michelin je jistota, ale při tvým nájezdu by stačil i Hankook. Očividně ti stačí touring guma, takže modely Effecientgrip, Primacy, S1 Evo 3. Rozhodně neber gumy s názvem eco, blue, green atd. Doporučím se taky dívat po hodnotě hlučnosti pod 70. V jednom rozměru gumy můžou být různý indexy spotřeby, brzdne drahy i hlučnosti tak pozor na to. ;-)
Tak Michelin uz zase takova jistota neni, ja byl tedy velmi spokojeny s PS3, ale modely po nich pry velky spatny a s prihlednutim ke skoro az nemravne cenovce je to obrovsky spatny.
Takze ja sel loni do Falken Azenis a spokojenost za rozumnou cenu.

O PS tam nic nepíšu. S PS4 mám špatnou zkušenost spíš předchozí příspěvky

@vojtavojta
Ještě ti tam chybí věta že život je jen čekání na smrt.....

@Michael
Děkuji ti za info. pohledal jsem a našel jsem toto https://www.pneuboss.cz/pneu-michelin-e-primacy-2-225-45-r-19-92v

Mám vaše ,, požehnání ´´ ? Udajně na Hybridní a full elektra vozidla, ale dle mého infa by nemělo vadit?

Ještě jsem našel na bazoči toto. ale to nevím zda je to zajímavé. https://auto.bazos.cz/inzerat/198453652/nove-letni-pneumatiky-22545-r19-96w-xl-zn-goodyear-r2024.php

Poslední úprava:
Back