• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Miesto pôvodných 225/45 r19 92W leto som dal 245/45 r18 100Y XL celoročne a nepoznám rozdiel v komforte, možno vďaka vyššej pneu, nepláva to ani pri 180

Ps. Kdyz brouzdam po prodejcich tak mam volbu mezi Michelin E primacy 2 ( 225/45 19 92V) a nebo znova koupit Bridgestone turanza T 005

Za mě Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 225/45 R19 96W XL. Teď mám odjetou druhou letní sezonu (kupoval jsem když ten model uvedli nový) a maximální spokojenost. Oproti třeba výše zmíněné Bridgestone (kategorie touring) se jedná o UHP (sport/performance) pneumatiku, za stejné, nebo dokonce menší peníze.

Podle tyrereviews.com, což jsou podle mě nejlepší testy pneumatik, protože ten chlapík nedělá nic jinýho než testování pneu, je srovnatelná, nebo dokonce v některých ohledech lepší než sportovní Continental PremiumContact 7 (cca 4500 Kč) nebo Michelin Pilot Sport 5 (cca 4800 Kč), a přirom o něco levnejší (cca 4000 Kč). Mimo jiné měla nejlepší vlastnosti na mokru, a to i jako ojetá. Zároveň ale i na suchu drží na silnici jako přibitá.
Test zde: https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Performance-Tyre-Test.htm

Trochu jsem se taky obával XL, ale nepociťuju žádnou zvláštní tvrdost nebo diskomfort. Přijde mi to v pohodě (na ten relativně nižší profil na těch R19). Nemám ale samozřejmě přímé srovnání s ne-XL variantou.

Back