Protože se sezóna blíží a na GL jsou Bridgestone Turanza 005 ještě z výroby (7let cca 100tkm), řeším co obout. Vybírám 225/55/17 a zesilenou XL. Když shrnu co jsem zjistil z recenzí uživatelů:
Bridgestone Turanza 6 - oproti 005, který zvládly najet nesmysl s nízkým hlukem, si majitelé dost stěžují na rychlý opotřebení, hluk a velkou nejistotu na mokru
Hankook Ventus S1 Evo 3 - cenově dostupná, s trochu nižším najezdem než prémiovky, hodně tichá (67dB), bohužel při zatáčení dost nejistá a nepřehledná, na užívání okresek nevhodná, hodnocená spíš jako lepší touring guma
GY Eagle F1 Asymmetric 6 (od 3.1.2024) - údajně ještě lepší než 5ka, která funguje parádně, poměrně tichá (69dB), bohužel cena startuje na cca 3800Kč za kus
Continental PremiumContact 7 (od 15.9.2022) - údajně supr guma, se slušnou vydrží, bohužel hlučnější (72dB), dá se sehnat už od cca 3500Kč za kus, mám ale s continentalem v minulosti špatnou zkušenost (TS810) který nefungovaly býť vyhravaly testy, a taky je conti znamej tím že po pár tis km se rychle zhoršují vlastnosti.
Michelin PS5 - cenově nejdražší,, hlučné (72dB), s PS4 mám špatnou zkušenost (výdrž)
Když to shrnu - chtěl bych GY, ale poměrem cena výkon mě láká Continental - ostatně jestli dám za sadu 15300 nebo 13000 už je docela rozdíl.
Máte někoho na těch conti už něco odjeto? Vím že je má
@M3grey, ale o nikom dalším nevím