• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
No a co ty disky nechat obrousit a znova nastříkat, to už to auto přežije

Jazdite niekto v zime na celorockach? Hlavne mestske trasy,99 percent na udrziavanych cestach. Neviem sa rozhodnut stale ci kupit zimaky na tie dva dni snehu za zimu alebo zobrat celorocky.

Já mel hankooky H750 na jizdu po Brně. A supr, fungovalo to na brecce a mokru lip jak ultragripy

Jazdite niekto v zime na celorockach? Hlavne mestske trasy,99 percent na udrziavanych cestach. Neviem sa rozhodnut stale ci kupit zimaky na tie dva dni snehu za zimu alebo zobrat celorocky.
Jezdím na suv a právě že to hodlám aplikovat i na mazdu pač celorocky udělali velký pokrok a na naše podmínky bohatě stačí pokud se nesplhas k horským chatam na vrcholky hor.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Tak pneu konečně dorazily. Celoroční Falken EUROALL SEASON AS210 185/60 R16 86V BLK (GAN).
Vyrobené 3424 a dezén má výšku 8,3 mm takže spokojenost. Tento týden půjdou na M2 až budu mít možnost projet se s tim na sněhu dám nějaké postřehy.

Ano vím... Ale celoroční pneu má přece alpský symbol, tím pádem mi nikdo v Alpách ani Tatrách nemůže dát pokutu jestli si rozumíme😁
Přesně tak - nikdo ti pokutu nedá a celoroček bez horského štítu je dnes už jen málo.
Na co si ale dej pozor - třeba v Rakousku musíš mít v autě sněžné řetězy jinak ti tu pokutu napaří ať máš pneu jaké chceš. Me třeba kontrolovali a sli speciálně po řetězech protože Češi je běžně nevozí.
Jinak s celoročkami jsem byl jak v Alpách tak české hory a žádný problém. A úseky kde pak musíš nazout řetězy tam je pak v podstatě fuk co mas za pneu.

Nieje, je to presne ako píše MK-M3. Dokonca sa dajú použiť aj na letné pneumatiky keď si to situácia vyžaduje.
Tak, jak to napsal (cit. "...v Rakousku musíš mít v autě sněžné řetězy jinak ti tu pokutu napaří ať máš pneu jaké chceš..."), je to pitomost. Nebo to skusis najit nekde v KFG 1967? To se nahledas!

V AT plati pro osobni auta od 1.11. do 10.4. povinnost mit na voze zimni pneumatiky "dle situace" (jenom za opravdu zimnich podminek, t.j. snih, led, atd). Alternativne k zimnim pnemuatikam je mozne splnit si tuto povinnost taky spusobem, kdy na letnich pneumatikach ma ridic nasazene snehove retezy alespon na dvou kolech (podminkou je samozrejme neprerusena vrstva snehu). Pokud umis nemecky, tady si o tom muzes neco precist...

Máš pravdu však v tomto som nič nerozporoval. Iba malá oprava nie do 10.4. Ale 15.4. Som v Rakúsku často žijú tam moji synovia jeden v Grazi a druhý pri Passau.Jeden má Mazdu 2 a druhý mal Mazdu 323 mrkačku ktorú som kupoval ja😀 Som tam 2-3x do týždňa v sezóne a v zime min 1x.Poznám to detailne aj keď neližujem. Moje jazdy sú na 90% po Rakúsku a po nemecky sa dohovorím ale nemôžem povedať že ten jazyk ovládam. Keď rozprávam zo svatovcami po hodine tak ma rozbolí hlava😀

Poslední úprava:
Dobře tak tak doslova jak sem rov rychlosti napsal to není. Ovšem v Rakousku máš velmi mnoho značek prikazujících použití sněhových řetězu pokud je souvislá vrstva sněhu nebo ledu - ovšem - i když tam ten sníh není jsi povinen ty řetězy mít ve výbavě.
A jestli někdo jezdí do hor do Rakouska - tedy předpokládám Alpy - tak se těmto značkám asi moc nevyhne ze? Z praxe tedy považuji Rakousko za zemi kde musíš mít řetězy. V ČR těch značek zas tolik není.

PS zablokování provozu na takové silnici s tím ze řetězy nemáš se rovná pokutě až 5000€

Dobře tak tak doslova jak sem rov rychlosti napsal to není. Ovšem v Rakousku máš velmi mnoho značek prikazujících použití sněhových řetězu pokud je souvislá vrstva sněhu nebo ledu - ovšem - i když tam ten sníh není jsi povinen ty řetězy mít ve výbavě.
A jestli někdo jezdí do hor do Rakouska - tedy předpokládám Alpy - tak se těmto značkám asi moc nevyhne ze? Z praxe tedy považuji Rakousko za zemi kde musíš mít řetězy. V ČR těch značek zas tolik není.

PS zablokování provozu na takové silnici s tím ze řetězy nemáš se rovná pokutě až 5000€

Súhlasím a ešte dodám že obdobná pokuta je keď auto bez benzínu s prázdnou nádržou vytvorí prekážku na dialnici. Rakúsky policajti sú korektný ale v tomto prísny.

Jezdím na suv a právě že to hodlám aplikovat i na mazdu pač celorocky udělali velký pokrok a na naše podmínky bohatě stačí pokud se nesplhas k horským chatam na vrcholky hor.

Tak som to mal smerovať moju otázku, je mi jasné že moderné celoročky si na snehu poradia, ale či nevzniká problém s tou zmesou gumy, že moc stvrdne, keď je napríklad -15 (pár dní v roku aj v meste v nížine) a podobne situácie, ktoré posledne roky bývajú v zime tieto extrémy počasia ako, že je cez leto týždeň v kuse 38 stupňov. Asi nebudem nič riešiť a kúpim tie Pirelli nove

Podívej mám Conti AllSeason 3 roky na autě. Ted budu dávat 4 zimu. A zatím se chovají pěkně, na omak mi přijdou plus mínus stejný - zažily si jak mrazy -20 tak vedra přes 40.
Sundavat je budu kolem 90000 km příští rok.

Myslim ze do těch 5 let to ty moderní směsy dají ty rozdíly teplot, pak bych to dál nejezdil.

Podívej mám Conti AllSeason 3 roky na autě. Ted budu dávat 4 zimu. A zatím se chovají pěkně, na omak mi přijdou plus mínus stejný - zažily si jak mrazy -20 tak vedra přes 40.
Sundavat je budu kolem 90000 km příští rok.

Myslim ze do těch 5 let to ty moderní směsy dají ty rozdíly teplot, pak bych to dál nejezdil.
No a podle tohoto shrnutí se dá soudit že se to fakt vyplatí. Jednak po celou dobu likvidujes pouze jedny gumy namísto dvou sad, dále neplatíš x let peníze za prezouvani či se s tím nemusíš zabývat a též mám Allseasons už dva roky a zažily též oba výkyvy teplot a jak v létě tak v zimě sem nepocitoval žádné nedostatky. Samozřejmě nejezdím v suv žádnou hranu. Je to auto kde vozíme malé dítě na dovolené. Za mě super.

Jj jedině co tak si hlídám dezén a přehazuju přední za zadní - ale odpadají mi ty nervy kdy všichni přezouvají a v pneuservisu se tváři že bez obálky na tebe nevyjde řada 😂

Ja v tom vidím hlavně to že jezdím stále na relativně nové gumě a v momentu kdy ji sjedu je zas další generace nebo model který je zas lepší - ten progres vývoje je u celoroček vidět větší jak u klasik.

A pak to ze mas pneu na každou situaci - kdyz je na jaro teplo a všichni už jezdi letní a rozhodneš se jet do hor kde je ještě sníh tak neřešíš, to samé na podzim nebo ty ranní/odpolední rozdíly nebo přechody kdy je tenden sníh a pak teploty jak na jaro.

Šel jsem do toho ze ,,snad těch 20 tisíc a rok” mi dají ale chtěl jsem to vyzkoušet - no a už je mám 3 roky a drží 😂

Vím, že celoročky prodělaly za poslední dekádu velké zlepšení. Ale zajimalo by mě, jak by celoročky dopadly v přímém srovnání se zimními pneumatikami v zimních podmínkách a s letními pneu testovaných v létě. Mám namysli souboj těch nejlépe hodnocených pneu, např. první trojka v každé kategorii.

Back