Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Also ja, vlákno je o gumách tak som bol privedení do omylu. Ale keď disky sú chaina tak je to prúser.O gumách nic nepíšu a disky jsou made in China.
Jezdím na suv a právě že to hodlám aplikovat i na mazdu pač celorocky udělali velký pokrok a na naše podmínky bohatě stačí pokud se nesplhas k horským chatam na vrcholky hor.Jazdite niekto v zime na celorockach? Hlavne mestske trasy,99 percent na udrziavanych cestach. Neviem sa rozhodnut stale ci kupit zimaky na tie dva dni snehu za zimu alebo zobrat celorocky.
Přesně tak - nikdo ti pokutu nedá a celoroček bez horského štítu je dnes už jen málo.Ano vím... Ale celoroční pneu má přece alpský symbol, tím pádem mi nikdo v Alpách ani Tatrách nemůže dát pokutu jestli si rozumíme
Reknu to strucne: pitomost!...třeba v Rakousku musíš mít v autě sněžné řetězy jinak ti tu pokutu napaří ať máš pneu jaké chceš...
Nieje, je to presne ako píše MK-M3. Dokonca sa dajú použiť aj na letné pneumatiky keď si to situácia vyžaduje.Reknu to strucne: pitomost!
Tak, jak to napsal (cit. "...v Rakousku musíš mít v autě sněžné řetězy jinak ti tu pokutu napaří ať máš pneu jaké chceš..."), je to pitomost. Nebo to skusis najit nekde v KFG 1967? To se nahledas!Nieje, je to presne ako píše MK-M3. Dokonca sa dajú použiť aj na letné pneumatiky keď si to situácia vyžaduje.
Dobře tak tak doslova jak sem rov rychlosti napsal to není. Ovšem v Rakousku máš velmi mnoho značek prikazujících použití sněhových řetězu pokud je souvislá vrstva sněhu nebo ledu - ovšem - i když tam ten sníh není jsi povinen ty řetězy mít ve výbavě.
A jestli někdo jezdí do hor do Rakouska - tedy předpokládám Alpy - tak se těmto značkám asi moc nevyhne ze? Z praxe tedy považuji Rakousko za zemi kde musíš mít řetězy. V ČR těch značek zas tolik není.
PS zablokování provozu na takové silnici s tím ze řetězy nemáš se rovná pokutě až 5000€
Ano, presne o tomhle sem rikal ze je to pitomost. Sem rad, ze si konecne rozumime......Z praxe tedy považuji Rakousko za zemi kde musíš mít řetězy.
Tak som to mal smerovať moju otázku, je mi jasné že moderné celoročky si na snehu poradia, ale či nevzniká problém s tou zmesou gumy, že moc stvrdne, keď je napríklad -15 (pár dní v roku aj v meste v nížine) a podobne situácie, ktoré posledne roky bývajú v zime tieto extrémy počasia ako, že je cez leto týždeň v kuse 38 stupňov. Asi nebudem nič riešiť a kúpim tie Pirelli noveJezdím na suv a právě že to hodlám aplikovat i na mazdu pač celorocky udělali velký pokrok a na naše podmínky bohatě stačí pokud se nesplhas k horským chatam na vrcholky hor.
Samsung S22 256GB Tapatalk
No a podle tohoto shrnutí se dá soudit že se to fakt vyplatí. Jednak po celou dobu likvidujes pouze jedny gumy namísto dvou sad, dále neplatíš x let peníze za prezouvani či se s tím nemusíš zabývat a též mám Allseasons už dva roky a zažily též oba výkyvy teplot a jak v létě tak v zimě sem nepocitoval žádné nedostatky. Samozřejmě nejezdím v suv žádnou hranu. Je to auto kde vozíme malé dítě na dovolené. Za mě super.Podívej mám Conti AllSeason 3 roky na autě. Ted budu dávat 4 zimu. A zatím se chovají pěkně, na omak mi přijdou plus mínus stejný - zažily si jak mrazy -20 tak vedra přes 40.
Sundavat je budu kolem 90000 km příští rok.
Myslim ze do těch 5 let to ty moderní směsy dají ty rozdíly teplot, pak bych to dál nejezdil.