• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    49
Mazdice dostala včera nový zimní gumy Kleber Krisalp HP3, mají dost měkkou bočnice, tak jsem zvědavej jak se budou chovat
Premyslim, ze je objednam v 235/55/17 na ne-Mazdu. Fakt maji tak mekkou bocnici? Maji ochranu rafku? Mas je v XL? A jaky hm.index?

V servisu kde mě znamej gumy dával na disky, měl i hankooky i-cept a nějaký nokiany, Ty byly nastejno, ale moje klebery měly bok jak hadr

Kleber Krisalp HP3 225/55R17 97 H... Nejsou XL, ochranu nemají, ale jsou tak "buclatý", že jsou širší než ráfek. Na nerovnostech v zatáčce je to dost znát, ale jsou na zimu, to jezdím mírněji a jsou to snad nejtišší gumy co jsem zatím měl

Jen nevím co na léto
Hankook S1 Evo3 - 12000Kč, tiché, vydrž max 2 sezóny
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 - dobře drží, 14000Kč, výdrž max 3 sezóny
Bridgestone Turanza - 13000Kč, nedrží jak goodyear, velká výdrž

Poslední úprava:
V servisu kde mě znamej gumy dával na disky, měl i hankooky i-cept a nějaký nokiany, Ty byly nastejno, ale moje klebery měly bok jak hadr

Kleber Krisalp HP3 225/55R17 97 H... Nejsou XL, ochranu nemají, ale jsou tak "buclatý", že jsou širší než ráfek. Na nerovnostech v zatáčce je to dost znát, ale jsou na zimu, to jezdím mírněji a jsou to snad nejtišší gumy co jsem zatím měl

Jen nevím co na léto
Hankook S1 Evo3 - 12000Kč, tiché, vydrž max 2 sezóny
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 - dobře drží, 14000Kč, výdrž max 3 sezóny
Bridgestone Turanza - 13000Kč, nedrží jak goodyear, velká výdrž
Já mám ty Klebery HP3 v provedení XL a nepřijde mi, že by na nich auto více plavalo v zatáčkách oproti předchozím Continentalům. Naproti tomu vše ostatní je oproti sundaným Conti TS 830 znatelně lepší.

Měl jsem kdysi TS810 a po 1 sezóně šly pryč, nefingovaly obecně, kleber nemám XL tak to bude asi tím

Dovolím si pridať nespokojnosť s ts830 aj ts860. V dvoch rôznych rozmeroch. Ale letné premium contact 6 vo verzií ssr na 19 držali dobre.

Zimní Conti už neberu. Kde absolutně nikdo neměl na sněhu problém, tak já jsem stál na místě a točil kolama. Tehdy to byly tuším 830.

S Conti TS 830 naprosto stejně špatná zkušenost. Dostal jsem je i s ALU k autu. Říkám si super, nevypadají špatně, vzorek ještě 6 mm, něco s nimi ještě odjedu... Hučely jak projektory, absolutně nejistá jízda s nimi i jen na sněhovém poprašku nebo lehké námraze. A když jsem se s nimi nemohl, bez pomoci 2 chlapů, vyškrábat z cesty zaparkovat pod přístřešek v 5 cm sněhu, kde mi Citigo obouvající zimní Hankooky RS3 vyjelo bez prohrábnutí kola, letěly Conti v půlce zimy na skládku (styděl bych se tak příšerné gumy nabídnout do inzerce, byť měly ještě dobrý vzorek) a místo nich jsem obul Klebery Kristalp HP3 a rozdíl nebe a dudy.

Ja sa par tyzdnov neviem rozhodnut, ci ist miesto starych Alpin 5 kupit nove zimaky (tie som vybral asi Conti TS 870) alebo celorocne Pirelli All season SF3, minulu zimu tu snezilo 3x a na hory nejazdim

Pirelky zimní gumy neumí. Dej Goodyear, případně Hankook. I celoročky mají dobrý - na Hankook H750 nedám dopustit, na těžší GL (a GH) ale na našich kopcích je cca 2x za zimu problém když jsou pokrytý ledem (Honda Jazz na stejných gumách problém nemá)

Poslední úprava:
Mam na M3 Pirelli Sottozero v 18" a nemel jsem problem. Ale jsou hlucnejsi.

Tak po pročtení vlákna a různých dalších testů a recenzí jsem na následující zimní sezony pořídil Hankook Winter i*cept RS3 225/55 R17 97H.
Celková cena sady byla 11 000 Kč. Pneu přišly před pár dny se vzorkem cca 8,5-9mm, a DOT v dubnu 2024 (tedy půl roku staré), za mě ok.

Měl jsem zálusk na Winter i*cept evo3, ale ta se v tomhle konkrétním rozměru na R17 nevyrábí (dělají jen s vyšším profilem). Druhá alternativa byla Goodyear UltraGrip Performance 3, sada vychází v tomhle rozměru na cca 14 000 Kč, a nějak jsem si už ten cenový nárůst neospravedlnil - byť na léto mám už dvě sezony Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 225/45 R19 96W, a to je skvělá (a na R19 ještě dražší) guma.

Na R17 jsem doteď jezdil na zimních gumách, které jsem kupoval před pár lety ještě s autem. Mají pořád spoustu vzorku, ale jsou vyrobené v r. 2018 a ta směs už je tak tvrdá a s počínajícími prasklinami, že se mi příčí na tom jezdit a už jsem se na tom loňskou sezonu necítil jistě. Jezdím rád svižně, vozím děti, tak chci ať to drží - jsem zvědavej na ty Hankooky na zimním mokru a břečce u nás v nížině.

Sleduju v poslední době trend výrazně se zlepšujích celoroček, ostatně i hodně z vás tady na ně přešlo, ale asi se ještě nějakou dobu budu držet modelu přehazování léto/zima. Musim říct že občas rád jezdim s tim autem na hraně, a dává mi mnohem větší smysl mít specifickou směs na léto a suchou 40° rozpálenou silnici, a jinou směs na zimní mokro, břečku kolem nuly a případný výjezdy do hor na sníh. Na nějaký městský popojíždění (obzvlášť třeba na menším nebo slabším autě) bych do celoročních univerzálů ale asi bez problémů šel.

Sleduju v poslední době trend výrazně se zlepšujích celoroček, ostatně i hodně z vás tady na ně přešlo, ale asi se ještě nějakou dobu budu držet modelu přehazování léto/zima.
Letos jsem na zkoušku koupil na jedno auto nové celoroční Continental AllSeason Contact 2. V létě zatím dobré, podařilo se mi jí za jedné situace utrhnout, velmi rychlá jízda na klikaté okresce při velmi horkém dni. Ještě otestujeme jak se bude chovat v zimě. Protože na léto jsem spokojen. Za mě lepší než kupovat levnou letní a zimní gumu, lepší koupit lepší celoročku.

Mě se hrozně líbí ta odpadla problematika s prezouvanim. V mém případě dvě sady. Na SUV jsem to aplikoval a super ale u M3 jsem do toho nakonec nešel právě z důvodu že za teplých měsíců jezdím hodně na hraně okresky a mám trochu strach dávat tam kompromis. Navíc Allseasons nebyl v rozměru 215. Pokud jezdím s autem běžnou klasiku tak celoroční za mě dávají absolutní smysl. Jen pozor že v Rakousku či už i na Slovensku se jim v zimě tyhle gumy nelíbí a rozdávají pokuty. Člověk na to musí myslet když jezdí v zimě do hor někam ven.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Alpsky symbol ano ale doteď stačilo M-S a to už stačit nebude. V Německu to takhle platí už dlouho..

Ano vím... Ale celoroční pneu má přece alpský symbol, tím pádem mi nikdo v Alpách ani Tatrách nemůže dát pokutu jestli si rozumíme😁

Nechápu to šílenství okolo toho symbolu, ten symbol se dává na gumy už cca 10 let.. Kromě laciných pochybných gum.

Včera mě odřekl prodej pán, protože na gumach nemam symbol hory se 3 vločkama - nenechal si vysvětlit že ty hory mají být 3 a vločka 1 a ten gumy mají....

To M-S je většinou varianta levných celoročních gum.

Back