• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    49
No vidíš a já měl kdysi na Volvu taky dunlopy a byl jsem s nimi max spokojený
Ted jsem dal Mazdu allseasony2 tak uvidím jak dlouho vydrží a jak se budou chovat

Allseasons skvělá guma. Otestováno v létě i zimě už druhý rok.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Super díky. A točíš je mezi nápravami? Protože když jsem sundal letní tak zadní měly 7 a přední do 5 což mi přijde docela dost rozdíl

No mám je na SUV které tolik nenajezdi. Teď budu měnit olej tak kouknu jak vypadá vzorek a jak se sjíždí.
Doteď bez kontroly a bez prehazovani.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Díky všem za postřehy a odkazy na předchozí diskuze. Z Dunlopu mam trochu strach kvůli hlučnosti. Kolem mě jsou tři lidé, kterým začaly druhou sezonu Dunlopy hučet (2x zimní, 1x letní). Sám jsem je ještě neměl od nové gumy, ale koupil jsem jeté disky s 4 roky starými zimními Dunlopy a hučely hrozně. Jestli ale fungují novější WINTER SPORT 5 celkově dobře asi to prubnu a pokud začnou hučet, po dvou letech je vyměním.

Ja mel zimní dunlopky které uz byly starší. A byly hezky tiché. A letní stejne tak. A na to jsem hodně citlivý. Nemam rad hluk od kol

Ja mam stale dilemu, ci za stare zimaky kupit nove zimaky alebo celorocne na zimu.

Zimne mi najlepsie vysli Conti TS870, zato teraz vysiel test na celorocky na tyreviews od boha testov pneumatik, najlepsie vysli nove Pirelli All season SF3 vo vsetkom sucho, mokro, sneh, lad, brzdenie komfort atd, jedine minus predpokladany najazd 30tis km a rumunska vyroba. Test je sice v R19 ale v adac teste na r16 aj r17 vysli tie pirelli SF3 rovnako dobre. Cenovo su trochu nizsie ako klasicke premiove znacky.

Já stále měním. Mám dvě sady, jednou za rok je akorát dám vyvážit. Ale v letních nemám meric tlaku, takže planuju celoročky, a to i na plánovaným novým. Sice jezdim často na hory a prejizdim brod, kde hned ve vyjezdu za potokem je z ty vytahany vody led, ale jezdi tam bormalne sousedi s kvalitnima celosezonima s dvoukolkama, tak neni co resit.

Já mám na 3 rozhoduto už (allseason). A až je dojedu, budu tímhle směrem pokračovat. A kdyby to bylo teď, jdu jednoznačně do těch Pirelli - takhle jasnej výsledek testu už jsem dlouho neviděl. Samozřejmě 2., 3., 4. místo asi taky bude obstojná volba.
Nechci ale nikoho navádět k tomu, že allseason je nějaký nejlepší řešení. Každej si to musí vyhodnotit sám :)
(já mám nájezd rozloženej mezi víc aut - u dvou stále přezouvám klasickým způsobem a dvě v zimě nejezdí)).

Hledám pneu - celoročky - na Mazdu 2 DJ tedy 185/60 R16 86H.

Barum Quartaris 5 - nedostupné nikde nejsou (a e-shopy co uvádí ze je mají je nemají) dostupné budou v prosinci.
MAXXIS Premitra AllSeason AP3 - nevim je mi to nějak proti srsti tato značka.
Falken EuroAllSeason AS210 - vypadají podle testu docela slušně.

Nic jiného krom lisované tmy se mi už nepovedlo dohledat v tomto blbém rozměru.

Zvolily by jste Falken nebo Maxxis?

Barum Quartaris 5 - nedostupné nikde nejsou (a e-shopy co uvádí ze je mají je nemají) dostupné budou v prosinci.

Šla bych do Falkenu. Umí dělat celkem rozumné pneumatiky ve své cenové kategorii.

Vid taky se mi to zdá takové solidnější jak Maxxis - na MTB co kus to originál.
Ale ta dostupnost je taky mizerná.

Ahoj, po roce se vracím do vlákna s výsledkem měření životnosti celoroček Michellin CrossClimate 2 v rozměru (225/45 R19).
Je to přesně rok a najeto na nich mám rovných 18000 kilometrů.
- Nová pneumatika se prodává s dezénem 7.2mm.
- Dnes mám na přední 6.1mm a na zadní 6.8mm. Úbytek tedy 1.1 a 0.4 mm
- Předpokládaná životnost při každoročním prohazování přední<->zadní je u mě tedy 4 roky a 72000 kilometrů kdy na konci by měly mít 4.2mm

Co se spokojenosti týče, tak jsou to moje první celoročky co jsem kdy měl. A už ani neuvažuju o tom, že bych přešel zpět na model letní/zimní. Oproti letním Turanzám je to velmi pohodlná pneumatika

Tak to je fajn a vypadá to že mají taky slušnou životnost jako je u Continentalu.
Já na svých AllSeason teď budu dávat poslední zimu a prosti podzim tedy budu kupovat nové pneu - buď Conti 2 generace nebo me lákají nové Bridgestone 6 případně pokud se ukáže Michelin s 3 generací.

Jsem teď zvědav na ty Falkeny co jsem vzal na Mazdu 2 - dezén vychází z Goodyear.

Chce to změnu rozměru. Já tam mám 195/55. ;)

Jo to by se vybíralo jinak, ale máma to řešit nechce 😂 už jsou objednané.

Aj tak se to komplikuje - pneu mají nějaké ,,několikadenní” zpoždění. 😂
Že by další e-shop co mi vystornuje objednávku?

Mazdice dostala včera nový zimní gumy Kleber Krisalp HP3, mají dost měkkou bočnici, tak jsem zvědavej jak se budou chovat

Poslední úprava:
Mazdice dostala včera nový zimní gumy Kleber Krisalp HP3, mají dost měkkou bočnice, tak jsem zvědavej jak se budou chovat
Kleber Kristalp HP3 obouvám nově na M3 v rozměru 205/60 R16 a nemůžu si na ně stěžovat. Odjeto na nich mám půl loňské zimy a proti původním Continental ContiWinterContact TS 830, jsou Klebery tiché a působí daleko jistější dojmem na sněhu, mokru i na namrzlé vozovce. A to jsem Continentaly vyhazoval ještě se vzorkem 6 mm, ale měli starší DOT.
I v testech jsou Klebery Kristalp HP3 hodnoceny vysoko.

Back