• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

• Vlákno založil Vlákno založil r6d3k
  • Datum založení Datum založení

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Já jako levný celoročky beru hankooky a ty to mají, ty ještě levnější chápu jako odpad co má zalepit diru na trhu

Není to tak dávno co nejlevnější/asijské a nevím jaké letní pneu klidně měli m+s protože vlastnosti té pneumatiky v zimě nikdo neověřoval a výrobce si na pneu mohl napsat co chtěl... Proto vznikl ten alpský symbol a pneu která ho má musí při homologaci prokázat vlastnosti v zimních podmínkách. Jestli to ale reálně někdo zkouší netuším,tohle mi řekli v pneuservisu😋 A právě v současnosti končí přechodné období kdy stačilo jen m+s proto tolik povyku kolem toho...

Na SUV jsem to aplikoval a super ale u M3 jsem do toho nakonec nešel právě z důvodu že za teplých měsíců jezdím hodně na hraně okresky a mám trochu strach dávat tam kompromis.
V létě jsem tomu dával na prdel docela dost, nepíská a utrhla se v podstatě jen jednou. Okresky si užívám a gumy mě moc neomezují, naopak za horšího počasí mají i lepší odvod vody. Ale souhlasím, že jsou to spíš gumy na druhé auto, případně městské přibližovadlo.
Vždy to bude o kompromisu a o tom co člověk chce, to by si měl člověk uvědomit. Na celoročky v diskuzích nejvíce prskají lidé, co jezdí na Tomketech nebo podobných hrůzách.

Do Tater a vlastně i jinam - jedině Tatranský čaj .

Odesláno z mého 23127PN0CG pomocí Tapatalk
Na tůry ideální,ale dodržet dávkování,jinak se potom člověk válí po zemi.🤣

Když jsme u fungování celoročních pneu, na mou bývalku Hondau CR-V byl problém sehnat čistě letní silniční pneu v rozměru 205/70/15. Proto jsem jezdil od jara do podzimu na celoročkách a zimu na zimních gumách. Oboje byly kvalitní Bridgestone, ve stejném rozměru, oboje obuty na orig. ALU, takže pro přímé srovnání pneumatik dobrý porovnávací vzorek. Někdy když nebyl čas, přezouval jsem až po prvním sněhu. Po přezutí na zimní se auto na namrzlé vozovce nebo sněhu chovalo vždy jistěji. S autem jsem jezdil i přes Vizovické vrchy (Barák), Zlíňaci znají 😉, kde se silnice v zimě neudržuje. Se zimními gumami přejet "přes kopec" nebyl nikdy žádný problém (pokud nebyla cesta zablokována jinými auty), i když jsem kvůli provozu musel zastavit v kopci na sněhu, pod kterým byl mnohdy led, vždy jsem se se zimními pneu zase rozjel. S celoročkámi už to taková hitparáda nebyla, ano taky jsem na sněhu pod kterým byl led, Barák přejel, ale auto se nechovalo vůbec jistě, připadal jsem si jak v rallye krosu a když jsem zastavil dolů z kopce u dodávky napasované ve stromu, jestli někdo nepotřebuje pomoct, auto se s celoročkami na zasněženém ledě najednou utrhlo do strany a pokud bych se hned s autem nerozjel, bočním sunutím bych se dostal až do příkopu. Připouštím, že v tom místě byl velký příčný i podélný sklon vozovky, ale se zimními pneu se mi s CR-V nikdy nic takového nestalo. Proto si stojím za tím, že celoročky jsou o kompromisu a skutečný rozdíl poznáš až v krizových situacích.

Poslední úprava:
Co originál hlinikače? Jak snášeji zimu a sůl?
U Mazdy 3 (BM) špatně, po 8 letech provozu samý puchýř (orig. R16 made in China). U Hondy CR-V první Gen to bylo lepší. Po 18 letech provozu, co jsem ji prodával, taky občas puchýř, ale v daleko menší míře než u aktuálně o více než polovinu mladší M3. U šesti leté Vitary, kde mám na zimu originální ALU R17 jsem po minulé zimě našel jeden malý puchýřek, takže taky lepší ochrana než u M3.

Asi záleží kde jezdíte. Já vozím od začátku R18 originály a jsou netknute. Ale slyšel jsem že právě u BM byla kola trpici na loupání. U BN už dávali jiné.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Máš tytéž kola co já pokud vím tak buď vadná série nebo jiné posypove podmínky u tebe v kraji.

Zdejší podmínky jsou totožné pro ostatní auta v rodině a i pro mojich x předchozích aut napříč značkami a nikdy jsem neměl problém. Za mě je to šmejd a Mazdí velká ostuda.

Tak jak ti říkám. Já mám tytéž kola a jsou po 6ti letech jako nová. Možná skutečně nějaká vadná série.

No mě by spíše zajímalo čím je ideálně nahradit když jsou tedy takové srajdy pač ve vlakne o jiném ET mě doposud nikdo nedokázal odpovědět. Hodlám přejít na celorocky a přestat se trápit s prezouvanim.

Mám od včerajška prezuté aj keď bolo vonku +17. Pneumatiky Dunlop WINTER SPORT 5 a disky
Taky se mi ty origo 16" čínský šmejdy loupou a to sníh skoro neviděly......🥴

Keď máte na mysli origo 16" z prvovýroby zn. TOYO tak tie sú made in Japan a nie čína. Ja ich mám tak isto skoro ako nové a to majú 10 rokov. Najazdené celkovo aj zo zimákmy 106 tis.km. Vzorka v predu 0,4 a vzadu 0,6 mm. Sú už ale tvrdé a budúcu sezónu asi sa nahradia novými.

IMG_0015.jpeg

Mám od včerajška prezuté aj keď bolo vonku +17. Pneumatiky Dunlop WINTER SPORT 5 a disky

Keď máte na mysli origo 16" z prvovýroby zn. TOYO tak tie sú made in Japan a nie čína. Ja ich mám tak isto skoro ako nové a to majú 10 rokov. Najazdené celkovo aj zo zimákmy 106 tis.km. Vzorka v predu 0,4 a vzadu 0,6 mm. Sú už ale tvrdé a budúcu sezónu asi sa nahradia novými.

Zobrazit přílohu 53887
O gumách nic nepíšu a disky jsou made in China.

No mě by spíše zajímalo čím je ideálně nahradit když jsou tedy takové srajdy pač ve vlakne o jiném ET mě doposud nikdo nedokázal odpovědět. Hodlám přejít na celorocky a přestat se trápit s prezouvanim.

Presne to som urobil, kúpil som disky s papierom, celoročné pneu, zapísal a jazdím

Back