- 3 498
Nokiany Wetproof ve verzi XL mám teď na aktuálnim vozidle (215/45 R17) jako letní a byť jsem je nezkoušel v nějakých rychlostních nebo zatáčkovitých extrémech, tak při běžný jízdě (město,mimo,dálnice - dlouhý trasy,krátký trasy, prázdný auto, naložený auto) sedí naprosto dostatečně a akceptovatelně mým potřebám.Též kupuji dlouhodobě XL. Nyní Nokian Wetproof - ale nedoporučuji - sedí dobře, ale jsou hlučné a na vodě zase taková sláva není - mám před garáží louži a při dojíždění to vždycky zkusím zašlapovat. Zimní Dunlop jsou paradoxně tišší a ten trhanec na vodě tam není tak znát (ale jsou to jen 205 r16 - ale centimetr znát snad tolik nebude).
Pokud bych měl nastínit nějaký plusy/mínusy:
Mínus - Jsou hlučný a to jako dost.
Neutrál - Úbytek pneu je takovej normální. Mám na nich najeto necelých 25000km a tak nějak to odpovídá "normálu" - ani nemám potřebu je přeměřovat.
Plus - Tady se trochu rozejdu v názoru s kolegou. Mě to na tý vodě sedí jak přilepený. Nechci teď vzbudit nějaký rozpaky, ale možná bych se nebál říct, že na vodě po dálnici to sedí i brzdí o fous líp než 18" Michelin Pilot Sport 4 co jsem měl na MPSu
Bohužel jak můj lexus funguje na jiných pneu nedokážu soudit, protože předchozí letňáky co jsem používal jsem zdědil po předchozí majitelce a když jsem je dával do kopru tak jim bylo 10let
Poslední úprava: