• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Používání pádel pod volantem

gajdosik.jaroslav

nový člen
Zprávy
8
Zdravim
MX-30 mam uz skoro tri tydny a pomalu se s ni szivam.
Zajimalo by me jak vyuzivate padla pod volantem.

Pri predvadeci jizde mi prodejce rikal, ze v podstate tim nahrazuje brzdy, ale osobne mam s timto pristupem trochu problem. Jednak si myslim, ze spinace urcite nebudou stavene na neustale prepinani kazdou chvíli behem jizdy a take se mi moc nelibi, ze se tim v podstate meni nastaveni auta.
Tim myslim, ze se meni chovani kdyz sundam nohu z plynu, kdy auto budto samo zpomaluje a nebo nezpomali vubec.

Chapu ze pri nastaveni do pomala to teoreticky vice rekuperuje, ale to se stane i kdyz slapnu na brzdu.

Navod k autu rika, ze je to nastaveni pro jizdu. do kopce a z kopce.
Prozatim to pouzivam tak, ze zpomaleni vyuzivam do kolony a na parkoviste, zatimco setrvacnost na dalnici.

Jak jste na tom vy?

Já mám 35kkm najeto za 1,5 roku cca a zrovna na pádla brnkám jak na piano, a dobrý ;)
Pokud se shodneme, že po nastartování mám standard a pak dva stupně do-pomala a dva do-rychla, tak ve městě či v klikatém terénu používám první do-pomala. Na dálnici první do-rychla. Druhé stupně vůbec ani rychlý ani pomalý a standard tam mám právě do příchodu města, zatáček či dálnice a kopců. A samozřejmě platí, že tempomat to vždy zase hodí do standardu.
Po těch tisících km mi to pak dokonce chvíli "chybí" v CX-5, tj. jistě to bude o zvyku :cool:

Používá manželka, ale na začátku jsem ji řekl, že to má místo brzdy (2 x dolů), resp. pro prodloužení dojezdu (2 x nahoru).
Většinu času nejspíše jezdí na standard a dobržďuje....

Pouze při plném nabití (cca 95% a výš) je rekuperace při jízdě omezena (rozumím)...

Já si brkání užívám / používám na maximum jako @mabu, nemyslím si, že by s touto variantou používání Hirošimáci neuvažovali (ulomit to neulomíš, a maximálně odejde ten spínač - takže ano, pár tisíc to pak bude, ale jestli to bude po 80.000 km nebo 150.000 km se nedozvíme, dokud se to nestane).

Nejhorší to je, když přesednu z MX30 okamžitě do služebního Arteonu (nebo mého 5.0L Mustang mazlíka), kde mám pádla taky, ale fungují jinak :) Se pak jednou (3 sekundy) divím, co to auto dělá, když dojíždím kolonu / křižovatku :)

My to pouzivame velice aktivne. Kdyz jedeme od nas do lbc tak musime pres Jested. Behem sjezdu dolu zrekupurejeme v prumeru plus 7km.

Back