• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Rozdíl v tvrdosti na discích 17" a 19"

Jasně.....

To víš, že ne.
K 19kám mám vloni dopsané víc variant velikostí pneu než jednu.
Vycházím z teoretické úvahy, že čím objemnější vzduchový polštář,
tím větší změkčení jízdy (dál se rozepisovat nebudu).
A proto se ptám Discoveryho na rozměry jeho 19ek pneu.

To jo, ale Ty jsi psal, ze chces sirsi (ok) a vyssi pneu. Ale vyssi pneu pri zachovani rozmeru disku nejdou. Vyska pneu (vzduchoveho polstare) je pro rozmer disku vzdy +- stejna.

Je to tak, v TP mám dopsané další 3 varianty pneu, větší jsou jen do šířky, teď jsem se díval.
Tzn. vzduchový polštář ?výška? se opravdu nemění.
Nicméně, neměl by větší objem vzduchu v pneumatice způsobit i větší tlumení ? To nevím.

Mohu se zeptat na r o z m ě r y pneu 19palců, které si zahodil? Já chci svoje pneu 245/45 R19 v létě nahradit o centimetr širšími a vyššími gumami, abych trochu eliminoval tu tvrdost, která je přece jen při jízdě cítit, jak jsem už psal 7.8.2018.
Vůbec netušim, budu se muset mrknout v garáži na rozměry, byly to origo celý kola i s diskama včetně senzorů co přišli na autě když jsem koupil

Mohu se zeptat na r o z m ě r y pneu 19palců, které si zahodil? Já chci svoje pneu 245/45 R19 v létě nahradit o centimetr širšími a vyššími gumami, abych trochu eliminoval tu tvrdost, která je přece jen při jízdě cítit, jak jsem už psal 7.8.2018.
Tak jsem to zfotil, tohle je fakt dost tvrdý, za mě nepoužitelný :(

D284AE06-F1F6-422E-A4DD-1D61578C5F1A.jpeg C8D9EFF0-6F8A-423F-B205-E6D821429517.jpeg 02CF4976-CF53-4330-B4A0-2CD6988BD8D3.jpeg

Toho jsem se bál. I když máš výšku vzduch. polštáře o 10mm vyšší než já, pořád je z hlediska tvrdosti považuješ za nepoužitelné.
Pocitová tvrdost 19 mi ani tak moc nevadí, nebo jsem si zvykl. Gumy jsem chtěl vyměnit za větší hlavně aby se kvůli tvrdosti nepodělalo
na autě něco jinšího, přestože by byly řádně zapsány do TP.
Čepy, tlumiče ... a kdoví co. Nejsem technik.

Ne, v ničem lepší nejsou. Snad design je jaksi "mazda" styl. Co jít do kompromisu, třeba Rial Lucca v 18" a nechat si zapsat rozměry 225/60/18 a 235/60R18? 60% profil už je snad pohodlný.
rial-lucca002-1920.jpg

Auto má CB 67,1mm. Jestli kupujete disky s větším CB, musíte koupit i plastové vymezovací kroužky.

Ano, mám záujem. Avšak nová CX-5 má rozšírené nápravy a disky s ET45. Takže určite bych rád ET45 (origo) alebo neorigo ale ET menší než ET45. Rozhodne nechcem ET50 z predchádzajúcej CX-5 KE. Naviac v TP mám možnosť jedine ET45.
Z MÉHO VELKÉHO TECHNIČÁSmartSelect_20190215-200528_Word.jpg KU

Hmmm, mas na aute 19" a odfotil si udaje pre 17"...Ale urob foto udajov doporucenych 19"... ;) Tam urcite ET50 nemas ;)

Back