• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Spotřeba Mazda6 GJ/GL - pochlubte se za kolik jezdíte

No celkem ty spotřebě začínám věřit. Jsem dva týdny na Slovensku a např. taková jízdy Turčianske Teplice - Žilina a zpět 2x za 4,7 a 4,8l. Nebo Turiec - Gemer a zpět za 5,1l, to mám jenom "vyvalené bulvy". Jinak si člověk krásně užije ikonický Šturec, Kľak, Čertovicu nebo kopce a okresky za Breznom nebo v okolí Dobšinej. Mňamky. Takže když @PHiLiPZ jezdí takovou trasu jako jsou okresky, s hustotou dopravy jako je mezi Dubnou skalou a Žilinou, tak áno spotřeba je úplně neskutečná.

jazdim takmer vylucne trasu https://goo.gl/maps/nYTEqBqFpHN2, odchod 4:00 do prace, 14:00 z prace, aby som sa vyhol zapcham (nepodari sa vzdy ale stojim celkom zriedka, Waze pomaha)
je tam vela dialnice, ale zo Senca do Bratislavy je cez den limit 110km/h, jazdim obvykle okolo 120km/h, Bratislava obchvat ma 90km/h, jazdim do 100km/h, Vieden ma obmedzenie na 80km/h a dialnica medzi Bratislavou a Viednou ma velmi casto nejake miesta s obmedzenou rychlostou (tu obvykle jazdim okolo 120km/h, podla nalady)
snazim sa aspon par krat za jazdu, ked podmienky dovolia, vytacat v sportovom rezime do 6k, na okreske medzi Sencom a Pezinkom (jedina okreska na mojej trase) tiez rad motor vytocim (obvykle nie nad 130km/h)
mam ale uz najazdene k 400 tisic km, jazdim predvidavo a nie stylom brzda plyn
pouzivam velmi dobry olej Millers Oils CFS 5w40 NT+ a dlhsiu dobu tankujem 100 oktanovy benzin, takmer vylucne vo Viedni na OMV
tolko k mojej "zazracnej spotrebe"

Tak to sú ideálne podmienky a rýchlosť na dosiahnutie tej tvojej spotreby. A to ti asi ešte trochu navyšuje ten návrat cez Bratislavu - cca 15,00 bývajú už kolony od Petržalky cez most

Tak ľavý pruh u nájazdu od Petržalky je v pohode 50km ale ideš. Ja som si vravel, že píšeš o okreske na Senec a na mape jazdíš na Raču

Uff, uz jsem se bal, ze jezdis kazdy den 121 km tam a 121 km zpet. Ale podle najezdu to az tak desive nevypada, tak 2x za tyden? Spotreba ale pekna a verim, kdyz se jezdi takhle "predpisove" a plynule, ze to jde.

Nekdo to na tom druhem polu musi dorovnavat, ne? :D

to každopádně a my dva to nebudeme :D i když teď jsem dvě nádrže projel za 7,88 respektive 7,82 což je na mě dost dobrý. Stačilo se moc nemotat po centru Prahy a jezdit +- předpisovku po dálnicích (děti v autě)

.....zo Senca do Bratislavy je cez den limit 110km/h, jazdim obvykle okolo 120km/h, Bratislava obchvat ma 90km/h, jazdim do 100km/h, Vieden ma obmedzenie na 80km/h a dialnica medzi Bratislavou a Viednou ma velmi casto nejake miesta s obmedzenou rychlostou (tu obvykle jazdim okolo 120km/h, podla nalady)...
mam ale uz najazdene k 400 tisic km, jazdim predvidavo a nie stylom brzda plyn
pouzivam velmi dobry olej Millers Oils CFS 5w40 NT+ a dlhsiu dobu tankujem 100 oktanovy benzin, takmer vylucne vo Viedni na OMV
tolko k mojej "zazracnej spotrebe"

to se to pak dělají ekorekordy :) každopádně gratuluju k prvnímu místu ! :)

Poslední úprava:
Tak dneska od Zlína přes Maďarsko do chorvatska do rogoznice. 2x dospely 2x děti a plný kufr. Spotřeba včetně cca půl hod stání na hranici HU/HR a nějakých pojizdek u nehod krásných 6.1/100km.

Ostrava -Děčín a zpět,Mazda 6 GJ 2,5 AT,1/3 dálnice(140 km/h),1/3 okresky(100 km/h),1/3 pojíždění po Českém Švýcarsku-spotřeba 6,4 l.Ted jsem se vrátil z dovolené.

To už pomalu začíná i dávat smysl to číslování Mazdy. Dle toho, za kolik se dá jet s Mazda 2 nyní a co hlásí Skyactiv do budoucna to vypadá, že v příštím modelu by mohla být reálná spotřeba 2,9. Zároveň by to i sedělo s tím, co prohlásil nějaký CEO, že model 1 nikdy nevznikne. Nejspíš mu bylo jasné, že na spotřebu 1,9 tyto motory v dohledné době přece jen nemají. :joyful::)

Takže dnes návrat z Chorvatska...nijak jsem to nešetřil, tak snad nedojde nějaká fotečka..935km za 9hod, spotřeba 7l/100...inu jelo se do kopce na sever :DDD
Celkově chorvatsko za 6,5, takže za mě pohodka :)

No teď jsem konečně namontoval krabičku na zvýšení výkonu, ale ne pro zvýšení výkonu, ale pro snížení spotřeby v mém případě a stylu jízdy .... no ale čekal jsem trochu více, ale o cca 0,6 se snížila. takže teď jezdím cca kombinovanou Město+Dálnice+Okresky za 4.8 až 5.1 nafty, ale musí to být SHELL nebo VERVA. Jinak třeba takové pojíždění na Slovensku třeba za 4,2 páč tam nemaj skoro žádný dálnice :)

zdravim, prídavam sa tiež do debaty, mam 110 kw, manual, wagon, 2013 a priemerku mi po cca 800 km vyhadzuje niekde medzi 6,7 - 6,9
jazdim prevazne mimo mesto ,pomer asi 70:30, na letnych pneu. podla info ci uz odtialto alebo zo spritmonitoru sa mi to zda byt dost vysoka spotreba. je tu niekto s rovnakou verziou? zaujimalo by ma porovnanie.dik

7,4l na trase Zlín > Vídeň, 500 km zimní pneu, mix dálnic, okresek i města, navíc ve Vídni dost po centru ve špičce. Vánoční trhy kolem 18 hod. je fakt nářez co do provozu a lidí. Kdyby mě napadlo, že mě v tuto dobu čeká hromadný výjezd čechů, slováků a maďarů z centra na výpadovky asi bych ještě na hoďku dvě zašel někam posedět na kafe ať to opadne :). Tentokrát jsem nejel eko rally a snažil jsem se jet svížně takže předjíždění a dálnice nad 130 km/h. Chtěl jsem zjistit jaká bude spotřeba, když si rychlost nehlídám ale užívám.

Mazda 2,5l a ted mam najeto cca 12tisic km... odhadem 80% mam dalnice, presuny Roznov p,R - Humpolec - Rakovnik. Dlouhodobou spotrebu od koupe auta mam 6,8l. Vzdy to vyskoci, kdyz se jen tak posouvam po meste. Na popsane trase jsem cca na 6,5l. Jednou jsem jel do Madarska a prijel jsem domu s 5,6l :) to se mi libilo. Celkove jsem ze spotreby trochu otraveny a taky z velikosti nadrze... jsem na pumpe casteji nez bych chtel

Eh otraveny ... mno. Kdych ja tak ted tech mych skoro 100k km jezdil za 6.5 misto mych 9.5. Tak to mame 3000 usetrenych litru, pri cene treba 34 ... mno, sakra, to je penez :D:cool:.

Mazda 2,5l a ted mam najeto cca 12tisic km... odhadem 80% mam dalnice, presuny Roznov p,R - Humpolec - Rakovnik. Dlouhodobou spotrebu od koupe auta mam 6,8l. Vzdy to vyskoci, kdyz se jen tak posouvam po meste. Na popsane trase jsem cca na 6,5l. Jednou jsem jel do Madarska a prijel jsem domu s 5,6l :) to se mi libilo. Celkove jsem ze spotreby trochu otraveny a taky z velikosti nadrze... jsem na pumpe casteji nez bych chtel
Být otrávený z průměrné spotřeby 6,8l u benzínového auta střední třídy s 2,5 motorem a AT převodovkou?Nerozumím!!!

Taky nechápu proč je otrávený, to je skvělá spotřeba !!! Asi před tím neměl auto obdobné a proto si myslí že má velkou spotřebu, jinak to není možné ....

A to jsem si myslel, že jsem tu s průměrem 7,2/100 premiantem. :D V zimě se k 7,2 ani nepřiblížím.

Back