• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Spotřeba Mazda6 GJ/GL - pochlubte se za kolik jezdíte

stydím se, stydím :cold_sweat: najeto necelých 28 000 km a pc se ustálil na 8,5 l/100km

Spotřeba benzínu 98 Ostrava-Baška Voda(Makarská) 6,7 l/100km,rychlost do 140 km/h,jízda v noci,1102 km,zpoždění žádné,zpět BV-Ostrava ,100 okt. spotřeba 7,0l/100km,jízda ve dne,klima,popojíždění na hranicích asi 1 hodka.Úprava od Shreka,141 kW,AT,maximální používání adapt.tempomatu.Naprostá spokojenost!

Před týdnem cesta Šumperk - Eindhoven (Nizozemí) a zpět, celkem 2200 km. Mazda 6 sedan (model z roku 2019), motor G120, najeto 33000 km, v autě 2 osoby + plný kufr. V Německu v průměru 140 - 160 km/h, někdy i 190 km/h (ale jen chvíli :)), jinak všude rychlost podle předpisů. Spotřeba 6,7 l/100km. Jsem maximálně spokojen

Ja tankujem klasicku 95ku na Shellke a na okreskach mam v pohode 7l/100km ak to nesilim.. teda tempomat na 100ke

Já jezdím se svoji 2.5 do práce 50 km, z toho 20 km dálnice tempem 135 km/h, dalších 20 km po okreskách tempem 110 km/h (dle provozu) a zbytek město a průměr mám 7,4 l, takže se dá jezdit "rozumně" ;) A tankuju na Benzině 95ku a přidávám VIFa.

Budějce - Pomorie (Bulharsko) alternativními trasami s cílem vyhnout se na hraničních přechodech migrujícím Turkům (úspěšně) - 1759 km a spotřeba 7.0l/100 km. Dlouho (až někam k Sofii) jsem se pohyboval se spotřebou 6.8 l/100 km, ale na zdejších dálnicích využívám povolený rychlostní limit 140 km a tím to trochu narostlo. Jezdím furt s klimou a převážně na tempomat. Osádka 4 lidi a plnej kufr. Na zásuvky taky stále připojená autolednice a 2 tablety dětí.

Skoro zajetá GL 143kW, 2t km, Brno - Vrchlabí, občas v koloně, žádné divočení, klidná jízda, ani se nedalo kvůli provozu, spotřeba tam 6.9l, zpět 7l, klima jela hlavně cestou zpět, plný vůz. Palivo Efecta95. Celkem překvapení. Teď zkouším Vervu, zatím nic nepozoruji..... Tj. žádnou změnu v dynamice. Ale auto ještě nemám tak osahané.

BA - Promajna ( kusok nad Makarskou ) 783km, z toho cca 180km mimo dialnice, 105km/h dla PP, spotreba 6,1l, nocna jazda bez klimy, v HU obcas cez burku
Promajna - BA 783km, cca 180km mimo dialnice , 120km/h dla PP, 6,8l, 2h s klimou na 24 kym bolo teplo

Celkem mě překvapilo, že cesta z Vysočiny do Salcburska byla se spotřebou 6,1l...jinak tady ty cestičky horskýma prusmykama jsou vysloveně žrádlo. Už se těším na Grossglocknerstrasse

Celkem mě překvapilo, že cesta z Vysočiny do Salcburska byla se spotřebou 6,1l
Hmm, pokud jedeš celou cestu po státovkách či okreskách, max. 90 - 100 km/h, tak tu spotřebu dokážu pochopit. Ale pokud jedeš po dálnici poctivých 130 km/h, tak přece nemůžeš dát cestu za 6,1l/100 km.:eek:

Tak to já tomu věřím. Já s Mazdou 3, 88kW, trasa Lipno - Bibione (Itálie), v autě 3 dospělí a 2 děti, na střeše rakev, stále zapnutá klimatizace, skoro celou cestu dálnice, všude jedu o 10 km/h víc než je povoleno a spotřeba tam za 5.9 a nazpátek za 6,2.

Z Vysočiny je cesta přes ČR více méně bez dálnic, jen Soběslav - České Budějovice, to bude tak 50km.V Rakousku jsem jel již dálnice prakticky celou cestu. Cca 120-130 když nebylo omezení. Benzín 98 oktanů. Po týdnu tady vylezl průměr na 6,5l... Doma jezdím spíš kratší trasy a tam mám 7,2l.

Podle mě taková spotřeba není nereálná. Vycházím z čerstvé zkušenosti z cesty na Jadran, kdy jsem měl s naloženým autem po 1000 km spotřebu 7.5 l / 100 km. Kde to šlo, tedy skoro celé Chorvatsko, jsem je dálnici 160 km/h tempomat. Bohužel jsem si nevyfotil průměrnou rychlost, která by dost napověděla o způsobu jízdy. Osobně jsem ale čekal něco mezi 8 - 8,5 l.

OK, beru to. Myslím, že jezdím celkem plynule, viz moje povídání ve vláknu o brzdách. Ale vidím, že pokud jedu po dálnici tak, že na tacho mám 135 a tedy ve skutečnosti tedy jedu 130, tak pod 7 l se nedostanu. Měl jsem teď na cestě do Rakous k Zell am See 6,8 l, ovšem očividně to bylo tím, že část cesty mě brzdil hustý provoz. A třeba z Budějic do Linze mi spotřeba hodně spadne, když se dlouho jede mezi 80 - 100 km/h. Nazpátek byly častější zácpy a už to vylezlo na 7,2. Ale každopádně mezi spotřebami 6,1 a 6,8, neřku-li 7,2, je velký rozdíl. Takže smekám.

Ja som sa teraz vrátil z BG autom. Cesta SK-HU-RO-BG, traja v aute, klíma pustená, bez truhly, rýchlosť po diaľnici cca. 140 - 150, po bočných cestách tak normálne, zápchy jedna, dve + čakanie na hraniciach - vzdialenosť hore/dole 2800 km. Priemer 8,3 podľa počítača, podľa dotankovania 8,1. Auto M6 2.5 WGN automat. Podľa toho, čo som tu čítal, tak som čakal možno trocha menej, ale aj tak si myslím, že je to fajn spotreba... Jasné, že TDI to nebude. :)

Back