• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy táhnutí auta do strany při brzdění

Štěpán1

nový člen
22
Ahoj Mazďáci, včera jsem zničehonic zjistil při jízdě na dálnici, že mi při brzdění táhne auto doprava. Destičky i kotouče jsou v pořádku. Levá strana, takže strana u řidiče, kotoučů je znatelně víc zahřátá než pravá strana. Na internetu jsem zjistil, že může být chyba v brzdovém třmenu, který reguluje tlak jakým destička tlačí na kotouč, což by mi logicky odpovídalo, jestli ta levá strana brzd tlačí víc na kotouče, a proto jsou víc zahřáté než ty pravé. Dočetl jsem se ale i to, že by to mohl být nějaký bordel mezi kotoučem a destičkou, ale to si moc nemyslím. Občas mi při dobržďování docela pískají brzdy.

A hlavně se podívat na kotouč z nepohledové strany (zezadu) ,jestli je mezikruží tak jako má být.Někdy to brzdí jen 2 cm činné plochy.Nejvíce bych se zaměřil na levou stranu.

Back