- 72
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Zabudovaná navigace určitě přijímá informace vysílané radiovým datovým přenosem RDS-TMC, a to i v ČR. Já na mobilních datech a wifi nejezdím, a občas u nás nějaká aktuální informace do navigace přijde, ale řekl bych, že jen na dálnicích. Dlouhodobé uzavírky i na silnicích nižších tříd se patrně vysílají - http://portal.dopravniinfo.cz/rds-tmc/podminky-prijmu-sluzby-rds-tmc. V Německu či Rakousku i ve Francii je pokrytí lepší. Mělo by být normální, že přijímač TMC navigace je nezávislý na rádiu audiosystému, ale těžko říct.Možná má "nevypnutí" radia souvislost s vestavěnou navigací. Někde jsem četl, že navigace chytá dopravní informace (uzavírky atd.) také z rádia - u nás ze stanice "Radiožurnál" - pokud není auto připojeno na Wifi. Jestli to tak ale opravdu je nevím, ono v Čechách tam moc těch informací stejně neni.
Tohle mi dělalo dokud jsem používal původní (pomalou) kartu s navigací. Poté co jsem přesunul navigaci na rychlejší kartu problikávání navigace přestalo.
Tady mají asi tak půl roku zpoždění.
Na SD, nebo SDXC?Já si přehrál také navigaci ve své mazde 6 GL 2018 na rychlejší SD kartu (neměl jsem s původní žádné problémy) a pozoruji celkové zrychlení systému při náběhu systému i reakce samotné navigace.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na SD, nebo SDXC?
Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk
Já teď udělal to samé a nic - nefachá. Jak a čím jsi to kopíroval? Já zkusil jak prosté překopírování v průzkumníkovi, tak i přenos image souboru přes utilitku u Windows (vestavěnou).Nahrál jsem to na sdhc 32gb class 10, microsd v adaptéru (abych kartu případně později kdyztak využil i jinde - mobil atd.). Karta stála asi 200kc.
Takhle jsem to včera udělal taky a měl jsem místo navigace jen kompas. Shodou okolností jsem po napsání dotazu hledal na internetu a zkoušel Mazda toolboxu podvrhnout jinou kartu a asi to klaplo - na novou kartu mi to nakopírovalo navigaci. Ráno zkusím, zda funguje.Já to dělal (3x) tak že jsem otevřel tento počítač, otevřel SD kartu, všechno označil (bacha, znám CTRL+A ), zkopíroval to kamkoliv do počítače (tím jsem si udělal vlastně i zálohu), vložil novou kartu a všechno na ní nakopírovat zpátky.
Aha,to s těmi 100km jsem také slyšel. Zálohoval jsem na rychlejší kartu ve 12tis km a auto že začátku moc nechtělo a nějak si to ověřovalo tu kartu a odmítlo ji to cca ještě asi jednou. Nyní už v autě nezlobí (klepu).
Tak pak vyzkousim, jestli už veme novou kartu I mazda toolbox a spustí I nějakou tu aktualizaci. Kdyžtak prostě použiji zas origo.
Mimochodem, jakou máte poslední verzi map? Mně to zatím nenabidlo nic novějšího než únor 2019.