• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Vestavěná navigace a multimediální systém MZD/Mazda Connect/NNG s dotykovým displejem (od roku 2014)

Taky jsem nedávno aktualizoval velice jednoduchým procesem :joy: Zlatá Mazda a její SD karta :joy:
IMG_20210414_133012.jpg
IMG_20210414_125122.jpg
IMG_20210414_130353.jpg

Upozornění na nové mapy mi nepřišlo, ale obvykle je v pololetí, že? Tak jsem jako obvykle aktualizoval mapy s Mazda Toolbox. Nejprve se aktualizovala vlastní aplikace, pak přišly na řadu mapy. Samozřejmě již asi počtvrté na větší 16 GB kartu. Nechal jsem si zazálohovat data a to byla chyba. Mazda Toolbox ohlásila málo místa na disku pro stažení nového souboru. Pochopitelně s jejich úžasnými informacemi se nedozvíte ani jak velké jsou nové mapy, ani kolik místa schází na disku či flashce - příšerný program pro tupce a lidi s velkou trpělivostí a spoustou místa na C: disku. Ani není ochotná si pamatovat uživatele, natož heslo, přestože má ve slotu zasunutou autorizovanou origo kartu, prostě vždycky se musí člověk kompletně přihlašovat k účtu :confounded: . Tak třeba u standardní přenosné navigace TomTom toto není nutné. Vadí mi také, že není možné si určovat ani disk, natož složku v PC pro ukládání apod. ? A pokud se dobře pamatuji, při instalaci nejde ani zvolit disk, to bych jako obvykle volil D:. Příšerný soft!
Tak jsem začal uklízet na svém C: disku a zejména jsem hledal soubory Mazda Toolboxu. Jinak tam mám celkem pořádek a věděl jsem, že tam zas tak moc místa nemám, ale že tam zbylo jen 6 GB volných, to mě překvapilo. A našel jsem - ve složce \AppData\Roaming\Mazda skoro 30 GB dat, převážně v \download_cache. Tak jsem bez váhání mazal a mazal. Ty tisíce souborů, které po sobě těch několik let neuklízí, fakt trvalo přes hodinu, než jsem je vymýtil!
Tak doporučuju zkontrolovat a raději se vyhnout i zálohování v PC - radši mít druhou flashku. A to mám pochybnosti, že jsem ještě nevymýtil ty backupy - nenašel jsem je. Předpokládám, že ta cache je jen pro ukládání stažených souborů pro aktualizaci.

Poslední úprava:
Nazdar lidi, tak jsem si pořídil SD kartu do navigace. Jelikož jsem chtěl původně namontovat android auto, ale po tom co technik zjištoval jestli by to šlo, tak je to tak 50 na 50 že to bude fungovat. Karta se v autě rozběhla, navigace jede, ale aktualizovat přes mazda toolbox to nejde. Ověřuje kartu a pak to vyhodí něco s licencí. Aspoň že v autě karta běží. Kdybych to byl věděl, jak to je na hovno, bych si radši koupil držák na mobil. Jak jsem byl fanda do mazdy, začínám ji pomalu nenávidět. :mad: Někde jsem tu četl něco o stech kilometrech, že se to pak uzamkne nebo co ?? Zkusím provést aktualizaci ještě po ujetí těch 100 km a uvidíme. Takže vůz ročník 2020 silně nedoporučuji.:skull:

@Tankboy moc nerozumím tomu, že instalace android auta bude 50 na 50. Pokud si koupiš originální set na zapojení nebo si to necháš za 5-6K udělat v Mazdě tak ti to bude na 100% fungovat. Jestli se ale vydáš nějakou pochybnou cestou viz aliexpres a nekoupíš originální set tak je jasný, že výsledek nemusí být 100%. Co se týká SD karty tak je otázka, jakou kartu si kupoval. Opět, jestli již použitou po někom, nebo fungl novou... Odsuzovat Auto podle navigace mi nepřijde normální, ale sto lidí sto chutí no. :)

@Tankboy nepoužitá SD karta jde aktualizovat až po tom co s ní v autě najedeš přes 100km a dojde k jejímu "zamknutí" na VIN auta - bylo to tu zmíněno asi bambilionkrát. Pokud jsi koupil už použitou/uzamčenou SD kartu,tak ta nebude fungovat nikdy. Origo set pro Android auto bude 100% fungovat s tvým autem. To nevím nad čím "technik" přemýšlí. Neorigo set si můžeš hodit kostkou.

Je to nová karta. Chtěl jsem origo dodělat android auto, aby to bylo bez problémů, ale právě podle Mazdy je to 50 na 50, že prej Mazda dělá něco na půl. Mám to i s kamerou vzadu, nejde dodělat origo, neb není příprava. Je možný že Mazda použila nějakou mcu jednotku, nebo něco že tam nejde ani origo android auto dodělat. Zřejmě začli šetřit. ? Po těch sto km to vyzkouším a dám vědět. Akorát by mě zajímalo ,na jak dlouho jsou aktualizace map, na každé mi vyskočilo , že pět let.? Zkusím to dohledat a dát sem odkaz.

Odkaz : https://mazda.welcome.naviextras.com/home.php?region=eu

@Tankboy je to sice jiný témá,ale....Couvací kamera jde dodělat. Ať origo nebo neorigo. Není v tom žádný problém a kabeláž se u CX3 dodělá jen v zadních/kufrových dveřích. Nic víc se nikam tahat nemusí.

Pokud tyto informace máš z nějakého servisu,tak doporučiji vyměnit servis.

Android Auto z aliexpress funguje též na 100% a ještě ušetříte. Stojí 2000kc a montáž zvládne snad každý. Original navigace mě tedy vyhovuje a nemám s ní problém. Každá aktualizace též proběhne na první dobrou.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Max6 : Chlape Ty se mi začínáš libit :D Kdybych to neměl takovou štreku, tak jezdím k Tobě. Tak mi to bylo řečeno, tak předávám. Teď mám tedy tu SD kartu, ale android auto by jsem chtěl, na Waze jsem si už zvykl. Tak díky chlapi, ozvu se po stech kilometrech , jak to vypadá.?

Ahoj, mám M3 BN a sere mě jedna věc při přehrávání MP3 z USB a možná to někde lze nastavit.
Mám cca 30 složek s alby a jestliže si nějaké pustím a následně z této složky opět vyskočím, tak jsem zase na začátku seznamu a musím ho celý rolovat dolu.
Můj předpoklad je, že tam, kde vlezu do poslední složky, tak tam i po navrátu nabídka zůstane.
Druhá otázka je, zda lze nějak efektivně třeba jedním tlačítkem přepnout zdroj hudby? Příkladem jedu a hraje radio. To mě nebaví, tak chci rychle přepnout na USB. Na autě jiné výroby bylo tlačítko "source" a to každým klikem na volantu přeplo výstup.
Díky

Ahoj, mám M3 BN a sere mě jedna věc při přehrávání MP3 z USB a možná to někde lze nastavit.
Mám cca 30 složek s alby a jestliže si nějaké pustím a následně z této složky opět vyskočím, tak jsem zase na začátku seznamu a musím ho celý rolovat dolu.
Můj předpoklad je, že tam, kde vlezu do poslední složky, tak tam i po navrátu nabídka zůstane.
Druhá otázka je, zda lze nějak efektivně třeba jedním tlačítkem přepnout zdroj hudby? Příkladem jedu a hraje radio. To mě nebaví, tak chci rychle přepnout na USB. Na autě jiné výroby bylo tlačítko "source" a to každým klikem na volantu přeplo výstup.
Díky
Ahoj, za prvé, USB se už řešilo https://www.mazdaklan.cz/threads/ne...-2din-montovany-pred-fl-2015.3297/#post-62696 , je to stará záležitost. Měnil se BT modul, v záruce kus za kus. Za druhé, na displeji máš záložky s volbou vstupu, ovládání dotykové nebo joystickem.

Ale mě přehrává tam kde posledně USB skončilo. Ptám se na něco jiného. Stačí důkladněji pročíst můj příspěvek.
A displej a joystick vím ale přepínat vstupy tlačítkem z volantu je mnohem pohodlnější.. Obzvlášť když máš třeba aktivní navigaci. Starší a novější Mazdy to tlačítko právě mají... Tak jestli ho tady právě vynechali....

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Otevřel jsem Mazda Toolbox, zasunul SD, provedl kontrolu aktualizací a nic nového není v nabídce- alespoň pro Mazdu 6 GL?

2,5 roku staré auto za 1.1. mil Kč, které je stále v nabídce a už nejsme pro Mazdu zákazníky?

Evidentně dle odkazu:

https://mazda.welcome.naviextras.com/maps-and-more.php?lang=cs

z nás Mazda začala dělat se zákazníku se starším infotainmentem "méněcenné zákazníky" a zákazníky s novějším infteainmentem jako "nadzákazníky". Jinak si to vysvětlit neumím. Už to začíná smrdět jako očkovaní - neočkovaní, s hvězdou a bez apod. Kde to žijeme?

6 ma Evropu z července. Myslím ze každý infotainment jede na podkladech jiného providera, takže se liší plán aktualizací. Stejně jako se třeba liší verze jedné a té samé aplikace na iOS a Android.. to sice není přesný příklad, ale tam mířím...

Otevřel jsem Mazda Toolbox, zasunul SD, provedl kontrolu aktualizací a nic nového není v nabídce- alespoň pro Mazdu 6 GL?

2,5 roku staré auto za 1.1. mil Kč, které je stále v nabídce a už nejsme pro Mazdu zákazníky?
Předpokládám opět leden jako tento rok...

Back