• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Vestavěná navigace a multimediální systém MZD/Mazda Connect/NNG s dotykovým displejem (od roku 2014)

Nejsem ted v aute, ale jestli se nemylim, tak je treba jit do oblibenych polozek (trebas pres tlacitko * vedle toho kruhoveho ovladace), pak vybrat "navigace", "pridat/upravit", a "domu".

Kopírování karty mi nejde a je jedno, jestli udělám bitovou kopii nebo zkopíruju jenom soubory.
Po vložení zkopírované karty navigace vždycky řekne "Vadná SD" nebo něco v tom smyslu a navigace nejde.
Po vložení originálky navigace naskočí.

Ani při kopírování pomocí Toolboxu to nejde, po vložení nové karty Toolbox požaduje vložení prázdné originál Mazda karty a bez ní odmítá pokračovat.
Zkopíruji původní kartu na HDD následně na novou překopíruji soubory z HDD a proženu toolboxem a bez problému funguje. Řešil jsem zrovna teď kvůli malé velikosti karty a nemožnosti aktualizovat poslední možnou aktualizaci po třech letech.

Zkopíruji původní kartu na HDD následně na novou překopíruji soubory z HDD a proženu toolboxem a bez problému funguje. Řešil jsem zrovna teď kvůli malé velikosti karty a nemožnosti aktualizovat poslední možnou aktualizaci po třech letech.
Teď jsem to zkusil i s Toolboxem, dříve jsem to jenom kopíroval. Toolbox SD kartu načte, po kontrole karty oznámí, že je v pořádku. Po zasunutí do navigace, "Chybná SD karta" a navigace nejde. Po vložení originál Mazda SD karty vše běží. Možná je problém s typem karty? Používám Micro SD Kingston Class 10, UHS-I v SD adaptéru.

Me teda v Mazde tvrdili, ze musim koupit original SD kartu od nich, je na tom pry nejake sifrovani. Uplne pravda to byt nemusí, ale chtel jsem mit jistotu, takze jsem tech 900,- Kc obetoval ?

Asi bych se příště ptal v jiném servisu. Já vzal kartu kterou jsem měl doma, normálně udělal kopii a obě karty funkční. Po celou dobu, co jsem měl nárok na aktualizaci, jsem vzdy nejdřív aktualizoval origo kartu a pak kopii a obě karty byly v autě funkční.

Jenže mi stara karta aktualizovat nesla, nebylo na ni misto, proto jsem musel koupit v Mazde novou 16GB kartu, pres Toolbox udelat kopii karty a az pote jsem mohl aktualizovat. Nejsem si jisty, zda by to s neoriginalni kartou slo, nerikam, ze ne, ale chtel jsem mit jistotu ?

Já si dělal zálohu na větší ze stejného důvodu. Když jsem zjistil, že neorigo karta normálně funguje, z origo jsem vymazal některé mapy o kterých jsem věděl, že je nebudu nikdy potřebovat a pak mi souběžně fungovala aktualizace obou karet.

Dnes bych to ale řešil se servisem, s argumentem, že nejde aktualizovat zaplacená navigace a nejde plnohodnotně používat, ať si stím poradí jak umí.

Teď jsem to zkusil i s Toolboxem, dříve jsem to jenom kopíroval. Toolbox SD kartu načte, po kontrole karty oznámí, že je v pořádku. Po zasunutí do navigace, "Chybná SD karta" a navigace nejde. Po vložení originál Mazda SD karty vše běží. Možná je problém s typem karty? Používám Micro SD Kingston Class 10, UHS-I v SD adaptéru.
S adaptérem jsem měl taky problém. Musel jsem dát SD.

S adaptérem jsem měl taky problém. Musel jsem dát SD.
S adaptérem Micro SD na SD v navigaci žádný problém nemám. Ani mě nenapadá, jaký by k tomu mohl být důvod. @Lupo To je spíš nějaká náhoda.

Taky může být problém s tím, jestli je SD karta formátována na FAT nebo exFAT. V autě to vyzkoušený nemám, ale už se mi stalo u fotoaparátu, že to nebralo SD kartu formátovanou na exFAT.

Jak jsem psal výše, z neznámého důvodu to některé CMU nechtějí akceptovat, i když je originál 8 GB karta naklonovaná na 16 GB (tzn. stejný filesystém, deskriptor, label, třeba pomocí AOMEI Backupper), i když jsou vybaveny stejným firmware. Jakoby některé CMU dostaly možnosti kontroly na CID karty.

Originál karta je stále 8GB? Alebo už si všimli že nie je rok 2005 a dávajú aspoň 32GB?

Uvažujem nad "originál" kartou z ebay s označením BJM7 66 EZ1 S, ale nechce sa mi za rovnaké peniaze dokupovať rovno väčšiu kartu a kopírovať to...

Ja kupoval v Mazde 16 GB, na navigaci si myslim, ze stačí bohatě. Nejnovější mapy maji okolo 8 GB, lehce přes tuším. 32 GB mi ani nenabizeli...16 ku pry zacali davat do modelu od roku 2017.

Jelikož původní karta má velikost 7,24 zkusil jsem ořezat poslední aktualizaci a nahrát na tuto kartu. Vše funkční v autě, jen při kontrole v Toolboxu to tvrdí dostupnou aktualizaci asi to umí kontrolu jen dle velikosti souborů na kartě.;)

Zdravím ve spolek, udělal jsem si radost s CX5, ale nechce se mi dávat 12 za kartu s navi. porádí mi někdo kde koupím levněji. Dík. Na tyto věci jsem kopyto.

Zdravím ve spolek, udělal jsem si radost s CX5, ale nechce se mi dávat 12 za kartu s navi. porádí mi někdo kde koupím levněji. Dík. Na tyto věci jsem kopyto.
Popravdě ta vestavěná navigace nestojí ani za 1000 Kč, takže Ali nebo @shr3k. Lepším řešením je AA a používat Waze, Mapy.cz nebo GM

Já sice koupím AA z Ali pač to je totéž a stojí to půlku ale nechápu co někteří máte za problém s tou originální. Jednak jako jediná promítá na HUD což je pro mě super věc a navíc pokud nejedu zrovna ucpanou Prahu tak funguje výborně. Navíc z rádia dokáže často regulovat cestu dle situace. Za mě je super. Ale chápu že někdo rád zase Waze kterou já nemusím pač mě dokáže tahat po dvorkach pro úsporu pár minut a to já nehledám.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Napr tu: MAZDA SKYACTIV CONNECT SAT NAV MAP SD CARD NAVIGATION 2021 za 500kč aj s poštovným a z Nemecka, takže by to nemuselo cestovať 3 mesiace.

Ja zas uvažujem, či mi stojí aj za tých 500... Premietanie na HUD je super, asi jediná fakt výhoda, škoda že toto nevie použiť AA. Ešte mi možno začne fungovať čítanie značiek, na to som zvedavý, ale podľa toho čo tu čítam, si to asi aj tak časom vypnem.

AA mi funguje super, striedam momentálne mapy.cz (po meste, má fakt super navigáciu v pruhoch) a Waze na dlhé trasy (kvôli hláseniu kolón, ktoré sa mi u mapy.cz nezdá moc aktuálne - asi ešte málo uživateľov). GM nepoužívam, na mňa je to málo kontrastné a nevidím poriadne kade mám ísť.

------

Ako to funguje s aktualizáciami máp ak si kúpim kartu na ebay? 3 roky sú zadarmo a potom si môžem kúpiť novú a zas 3 roky? Alebo potom musím platiť v Mazde za jednorazové aktualizácie?

Poslední úprava:
Back