• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Vestavěná navigace a multimediální systém MZD/Mazda Connect/NNG s dotykovým displejem (od roku 2014)

Tak planý poplach,zkoušel jsem přes Mazda Toolbox a Mapy jsou aktuální??
Jestli to nebude tím, že mapy pro dotykový MZD/Mazda Connect (starý tablet - toto téma, přítomen v DJ, DK, BM/BN, GJ/GL, KE facelift, KF, ND - odkazované stránky) a nový Mazda Connect bez dotykového ovládání (BP, DM, nejnovější KF) jsou rozdílné... :rolleyes:
Mapy pro dotykový MZD/Mazda Connect https://infotainment.mazdahandsfree.com/home?language=cs-EU
Mapy pro bezdotykový Mazda Connect https://mazda.welcome.naviextras.com/maps-and-more.php

Poslední úprava:
Ja tam tedy vidim ze pro dotykovej tablet je verze map "Leden 2021". Urcite sem se tam kdysi registroval, presto sem informaci o nove verzi map nedostal...

Díky za upozornění,ale už jsem dvakrát aktualizoval mapy informacemi z této stránky .Tak hlavně ,že se to vysvětlilo ;) ?

Díky za upozornění,ale už jsem dvakrát aktualizoval mapy informacemi z této stránky .Tak hlavně ,že se to vysvětlilo ;) ?
Naviextras je portál NNG, mapy pocházejí ze stejného zdroje a nakupují se tamtéž, ale informace Mazdy o tom, jaká je nejnovější verze, je každá na jiném webu. Ono je to celkem i jasné, oba weby zobrazují viditelně odlišný typ navigace.

Naviextras je portál NNG, mapy pocházejí ze stejného zdroje a nakupují se tamtéž, ale informace Mazdy o tom, jaká je nejnovější verze, je každá na jiném webu. Ono je to celkem i jasné, oba weby zobrazují viditelně odlišný typ navigace.
Díky,už jsem si vytvořil novou záložku :)

Ahoj,
je možné na jeden účet aktualizovat více kazet?
Jde mi o to, že máme v rodině více aut od Mazdy, kterým skončilo 3 leté období aktualizace zdarma. Jestli stačí když jeden koupí další 3 roky, půjdou aktualizovat i další.

Ahoj,
je možné na jeden účet aktualizovat více kazet?
Jde mi o to, že máme v rodině více aut od Mazdy, kterým skončilo 3 leté období aktualizace zdarma. Jestli stačí když jeden koupí další 3 roky, půjdou aktualizovat i další.
Licence je vázaná na VIN.

Ahoj,
Mám Mazdu 6 GJ 2016, pořídil jsem SD kartu BJM7 66 EZ1S, zasunul ji do slotu v područce, ale navigace stále nefunguje. Ukazuje jen kompas. Souřadnice a nadmořská výška se mění.
Chybí ještě něco? Dokázal by někdo poradit jak to rozchodit?
Díky za každou radu

20210410_183337_resized.jpg

Přílohy

Vyřešeno, když jsem SD kartu vložil při vypnuté navigaci, tak to nic neudělalo.
Ale když jsem nejprve navigaci spustil a až pak vložil SD kartu, tak to kartu načetlo a všechno funguje jak má.

Akorát Mazda toolbox píše něco o 60 dní trial a mapy nejdou aktualizovat na nejnovější. Můžu si koupit jednorázovou nebo předplatit 3 roky.

Ví někdo jak to vyřešit?

Odkud tu kartu máš? Je možné to pořešit kartou zakoupenou přes e-bay, vyjde mnohem levněji. Je tady na to celé diskusní vlákno.

z ebay :)
prošel jsem tu různá témata ohledně navigace, ale nic jsem nenašel.
Jenom, že nová karta by se měla aktualizovat 3 roky.
Taky je otázka jestli minulý majitel kartu nevyndal a tím pádem auto už má po updatech.

z ebay :)
prošel jsem tu různá témata ohledně navigace, ale nic jsem nenašel.
Jenom, že nová karta by se měla aktualizovat 3 roky.
Taky je otázka jestli minulý majitel kartu nevyndal a tím pádem auto už má po updatech.

Vyřešeno, když jsem SD kartu vložil při vypnuté navigaci, tak to nic neudělalo.
Ale když jsem nejprve navigaci spustil a až pak vložil SD kartu, tak to kartu načetlo a všechno funguje jak má.

Akorát Mazda toolbox píše něco o 60 dní trial a mapy nejdou aktualizovat na nejnovější. Můžu si koupit jednorázovou nebo předplatit 3 roky.

Ví někdo jak to vyřešit?
Při prvním vložení karty do navigace provede auto zapis svych identifikatoru na tuto kartu a zároveň si ji " zapamatuje ". Tyto identifikátory jsou při aktualizaci karty sděleny toolsnetu. Po uplynutí 3 let od první aktualizace už aktualizaci zadarmo neuděláš. Pokud vložíš jinou novou kartu máš smůlu, auto to pozná, aktualizace v toolsnetu nebude fungovat. Asi jediná smysluplná možnost jak tam dostat navigaci je propojení s mobilem za pomoci CarPlay nebo AA.

Při prvním vložení karty do navigace provede auto zapis svych identifikatoru na tuto kartu a zároveň si ji " zapamatuje ". Tyto identifikátory jsou při aktualizaci karty sděleny toolsnetu. Po uplynutí 3 let od první aktualizace už aktualizaci zadarmo neuděláš. Pokud vložíš jinou novou kartu máš smůlu, auto to pozná, aktualizace v toolsnetu nebude fungovat. Asi jediná smysluplná možnost jak tam dostat navigaci je propojení s mobilem za pomoci CarPlay nebo AA.
A což koupit novou kartu třeba přes e-bay ? To by zafungovalo ?
A další logický dotaz - pokud si jeden před prvním vložením karty do auta ji celou zazálohuje, a po vypršení 3 let si ze zálohy vytvoří "novou", zafunguje to ?

Jinak AA také chválím, používám tak Waze (bere v potaz aktuální zácpy a uzavírky), mapy.cz to v nové verzi údajně umí také.

A což koupit novou kartu třeba přes e-bay ? To by zafungovalo ?
A další logický dotaz - pokud si jeden před prvním vložením karty do auta ji celou zazálohuje, a po vypršení 3 let si ze zálohy vytvoří "novou", zafunguje to ?

Jinak AA také chválím, používám tak Waze (bere v potaz aktuální zácpy a uzavírky), mapy.cz to v nové verzi údajně umí také.
Udělat zalohu je nastejno jako dat uplne novou nikdy nevloženou, nebude fungovat pokuž tam někdy dříve nějaká byla. Netřeba kupovat z ebay - tady na klanu jsou linky i postup na stažení jejiho obsahu a nahraješ na jakoukoli formatovanou 32GB. Problem ale bude stale stejny.

Souhlas. Já to pořešil tak, že jsem tam nechal tu "vypršenou" kartu, pro orientační navádění. Pokud chci aktuálně a přesně, použiju Waze přes AA.

Souhlas. Já to pořešil tak, že jsem tam nechal tu "vypršenou" kartu, pro orientační navádění. Pokud chci aktuálně a přesně, použiju Waze přes AA.
Vyzkoušej určitě přes AA Mapy.cz, zatím je beta testování, ale brzy vyjdou ve verzi 9.0.0,ale záleží na co jsi zvyklý ?

Kopírování karty mi nejde a je jedno, jestli udělám bitovou kopii nebo zkopíruju jenom soubory.
Po vložení zkopírované karty navigace vždycky řekne "Vadná SD" nebo něco v tom smyslu a navigace nejde.
Po vložení originálky navigace naskočí.

Ani při kopírování pomocí Toolboxu to nejde, po vložení nové karty Toolbox požaduje vložení prázdné originál Mazda karty a bez ní odmítá pokračovat.

Podobně jsem narazil na jednu GL 2.2D 110 kW A/T, vůbec neakceptuje naklonovanou (na 16 GB) originální kartu, akceptuje jen tu jednu originální.

Nevi prosim nekdo jak zmenit domovskou adresu v navigaci? Porad mi tam zustava adresa predchoziho majitele. Hledal jsem i v navodu, zkousel... ale neprisel jsem na to. ? Mazda 6 GJ 2016, dekuji moc

Back