• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Vrzání, pazvuky, rezonance - palubní deska, plato, sloupky

No já mám Mazdu 3 BP a najeto cca 35000 km a krom chvilkového vrzání plastu ve dveřích řidiče, ale samo to zmizelo :).Další vrzání mně zatím nepostihlo. Krom toho jestli řešííš jenom vrzání, které nemusí být na každé vyrobené M3 tak to je opravdu lehce odtranitelná prkotina. Kamarád dělá v autorizáku škodovky, a říkal že by si novou nikdy nekoupil.Zpracovánímechanické žádná sláva a o problémech s elektronikou ani nemluvit.No nebudu se pouštět do kritiky jiné značky, protože žádný auto není dokonalý, ani Mazda.Dnes se vyrábějí rychlovarné konvice,rychle levně vyrobit, rychle prodat a rychle zas další atak pořád dokola.Takže nákup nového auta je o penězích a pokud peníze jsou tak o tom co se Ti líbí. Na každém autě budeš nejspíš řešit reklamace čehokoliv.

Já můžu sdílet jen nějaké postřehy z nové Oktávky. Otec si pořídil "RSo" v naftě, ostatně jako každou Ofci předtím. Tuhle mi říkal, že mu nenaběhla klimatizace, ukázaly se jen čárky a musel odpojit baterii. Dál se mu nesklápí zrcadlo v zrcátku k obrubníku, tedy - někdy ano, někdy ne. Dotyková oobrazovka je fakt peklo a to z tohohle důvodu - Po každém startu se člověk musí proklikat k vypnutí asistentů, které nechce - tahání za volant u kraje vozovky apod a to nemluvím supr fíčuře která to Rso má - Fejkovej zvuk motoru ze ZADNÍCH repráků, kterej musí pokaždé vypnout v nastavení profilu jízdy. Navíc je to diesel, takže to zní hodně divně. Pak mu třeba problikávají ledky na stranách toho "virtual kokpitu" ukazující teplotu motoru a palivo. Po 100km mu upadl kryt pod přístrojovkou u řidiče mezi pedály. Taky paráda. Něco jako přes infotainment nastavit cokoliv je taky pěkný peklíčko :grinning: nenašli jsme třeba možnost vypnout zamykání dveří po rozjedu apod. A to jsme ještě nemluvil o neustálých updatech infotainmentu a nucení tě do vytvoření Škoda profilu. A to je jen to, co jsem já sám viděl nebo zaslechl. On sám o sobě má auto jen jako dopravní prostředek a rozhodně není autíčkář, takže věřím že drtivá většina z nás, co nepoužívá auto jen jako přesouvadlo by se vztekalo dost a dost. A navíc věřím, žena fóru vidíš jen ty lidi, kteří mají ve většině s něčím problém, ne ty spokojený. Nikdo nezakládá téma: "Jsem velice spokojen se svou Mazdou 3".

to @Michall . Přesně tak. tady se řeší problémy všech modelů Mazdy, v tom je tohle fórum skvělé a jsem rád že existuje. Nechtěl jsem nijak hanit škodůvky,jenom pro představu že všechny auta mají svoje mouchy, větší nebo menší. Myslím že Mazda na sobě pořád pracuje a vše zdokonaluje, včetně antikorozní ochrany, kterou byla negativně pověstná. Kvalita materiálů v interiéru a celkové zpracování jde nahoru. No ať si každý koupí co se mu líbí. studovat jenom závady není dobré, to by si pak člověk mohl pořídit akorát "pěškomobil" :confused:. Přesedlal jsem z CX-3 a můžu říct že jsem udělal dobře, protože M3 je o třídu výš. jsem maximálně spokojený a ani drobné mušky mi moc nevadí, nejedná se o nic podstatného.

Taky přispějí svou troškou do mlýna.M3 BP jsem kupoval v červenci 2019 a s odstupem času můžu říct, že bych si ji koupil znovu.Jak píší kolegové víše každé auto má své mouchy.Třeba u nás ve firmě dvě 5008 a jedna508 které jsou cca1/2 roku staré v zimě komplet zamrzly i s prémiovou naftou.Proti tomu je nějaké vrznutí prkotina.U mě v interiéru vrzal jenom gumový roh dveří řidiče,ale to už jsme řešili v tomto vlákně dříve.To, že občas někde něco praskne vlivem tepelné rostažnosti neřeším.Mě se zaplať pánbůh vrzání zatím vyhýbá.Co se týče ovládání,tak za mě v této třídě M3 nemá konkurenci,teda pokud nejsi hračička a nebaví tě prolézání infoteimentu k vůli nastavení každé prkotiny.V Mazdě je ovládání intuitivní a za chvíli se dá naučit po paměti.?

Já teda mám na autě jednu hlavní vadu, která by mě snad jako jediná odradila od opakované koupě. Mihotání zrcátka při dálničních rychlostech, které jsem doteď nevyřešil. Očividně ten problém mám asi jen já a ještě jeden kolega odsud z fóra. Auto koupený 31.10.2019. Jinak jsem spokojen.

Též mohu potvrdit tvé zbytečné obavy z pazvuku v interiéru. Ano, samozřejmě že se v diskuzích objeví tací, co mají buď smůlu na kus nebo řeší nesmysl ale aut jsem měl fakt hodně a moje aktuální BN je úžasné tiché bez žádného pazvuku v mrazech i na kostkách. Navíc se tu velmi snadno dá cokoli sundat a podlepit ale užívám si krásné ticho a vím že i dražší auta mohou leckdy závidět. Chvíli jsem jezdil i BP a též úplně krásné ticho. Jen by to chtělo lépe odhlucnovat od kol...

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

to @Michall : No zrcátko jsem si nevšiml, teda nezaměřil jsem se na něj, ale jak nás covid pustí zas na cesty tak projedu po dálnici a dám vědět. jinak nevím ale myslím že jsem tady na foru někde zahlídl že na zrcátka byla nějaká svolávačka.

to @Michall : No zrcátko jsem si nevšiml, teda nezaměřil jsem se na něj, ale jak nás covid pustí zas na cesty tak projedu po dálnici a dám vědět. jinak nevím ale myslím že jsem tady na foru někde zahlídl že na zrcátka byla nějaká svolávačka.
Na třepající sklíčko bohužel. Je zajímavý, že to dělá někomu i na CX-30 a nekomu zase ne.

Já teda mám na autě jednu hlavní vadu, která by mě snad jako jediná odradila od opakované koupě. Mihotání zrcátka při dálničních rychlostech, které jsem doteď nevyřešil. Očividně ten problém mám asi jen já a ještě jeden kolega odsud z fóra. Auto koupený 31.10.2019. Jinak jsem spokojen.
Třepající se zrcátko na straně řidiče jsem reklamoval 3x. Poprvé ho dotáhli, to se tak o 50% zlepšilo, předtím tam nebylo vidět skoro nic. Reklamoval jsem znovu - vyměnili sklíčko (údajně). Beze změny. Při garančce jsem reklamoval potřetí, měli objednat celé zrcátko a ozvat se mi. Zatím se neozvali (2.3.2021 to bylo teprve půl roku). Díky Covid hysterii jsem to zatím neurgoval.

Přidávám se s defektem zrcátka na řidičově straně zatím neřeším, ale kolikrát si říkám, aby za jízdy neupadlo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Přidávám se s defektem zrcátka na řidičově straně zatím neřeším, ale kolikrát si říkám, aby za jízdy neupadlo

Řeš to co nejdřív. Aby tě neodpinkávali jako mě rok a půl a pak už dokonce záruky. Kdyby někdo prosím věděl, jak tohle řešit, budu rád za každou radu. Řešil jsem to v CB Autu, Bošině, Táboře a jedině v Táboře se k tomu nějak postavili a zkusili prý "vše dotáhnout". Stejně to nepomohlo :)

Caute dobri ludia. Dakujem za kazdu reakciu. Urcite som nehodil Mazdu do kosa, ale zaroven mi zasvietil vykricnik. Musim si ich odskusat. Budem porovnavat 150k atmosfery vs 150k turbo benzin. Osobny pocit rozhodne, ale manzelka mi povedala, ze Mazda v ciernej je krajsia :)

Ahoj, projížděl jsem YouTube a vyskočilo na mne takové zajímavé video k tématu :D Když to porovnám s mými problémy v M3, tak jsem úplně v klidu :D

Mohl by z toho sestříhat nějaký slušný song

Ahoj, projížděl jsem YouTube a vyskočilo na mne takové zajímavé video k tématu :D Když to porovnám s mými problémy v M3, tak jsem úplně v klidu :D
Takhle nevrže ani můj starý Boxer a ten má přes 200000km.Mazec?

na kanále topspeed.sk tiež pri teste Kodiaqa poukazovali na nenormálne vŕzgajúci interiér pár rokov dozadu :)

Ako zacalo byt teplejsie tak zimne pazvuky ustupuju, jedine co stale protestuje je spolujazdcov repracik na dverach, ten neskutocne hrci niekedy...a samozrejme ako je teplejsie zase sa mi ozyvaju zadne prave dvere...extremne podfukuju, fakt ako keby mam pootvorene okno...asi to zadne male sklo co je napevno vytmelim silikonom a bude...

Back