• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Vrzání, pazvuky, rezonance - palubní deska, plato, sloupky

Ahoj, ozyva se mi drnceni od ridice a spolujezdece, neni to pokazne, nekdy jen jedny a po precteni diskuze tady plus zkusenosti z minula jsem taky "neodolal" a jel to reklamovat do servisu - samozrejme ze behem jizdy s technikem se nic neozyvalo, takze pesek, nebudou niz rozebirat kdyz nic neslysi, muzou to jeste vic poskodit, blal bla, ... mam se pry kdykoliv ozvat, tak jsem zvedav, ale rozhodne jim to neodpustim.
Doma jsem jeste prohlednul / proklepal oboje dvere jestli tam neni nahodou neco uvolnene a nasel jsem tohle, vim ze to neni ta pricinaa vypadato na chybu uz linky.
Jinak preci vsem co nejtizsi jizdu bez klepani.

Zobrazit přílohu 25335 Zobrazit přílohu 25336
Ahoj, ozval se mi servis ze maji v sytemu navedeny postup opravy na klepani, na dotaz jak bude reseno -> stazenim kabelaze paskami, no jezdim po teto oprave 3 dny s tim ze jsem to schvalne projel po kostkach a nemuzu rict ze by to bylo 100per vyreseno, uvidim casem. Soubezne s touto opravou mi prehrali ridici jednotku kde meli svolavaci akci - duvod, problemove oktanove cislo na slovensko/polskem trhu.

Nikto nic nejake nove vrzanie? Tak teda pridam jednu novinku....vrzanie soferovej sedacky pocas jazdy...sem tam mi to celkom intenzivne zacalo vrzgat z prednej casti kde sa da ako keby navysovat vyska predku tym tocakom na boku...uplne ako na starej posteli na pruzinach to bolo...snad ani v embeckach to tak nevrzgalo....mal som cestu, ze cely cas to vrzgalo a zas inokedy nic..stale sa to strieda. bud vrzga infotejment, alebo reprak na pravo hore, alebo daco na pravo pri celnom skle...potom sedacka...potom stpik za vodicom (ten len cez zimu) a prefukujuce zadne okno...inak to prefukovanie som identifikoval od zadnych pravych dveri od toho maleho fixneho skla. Tesnenie toho skla je na hovno, sklo je jemne volne a da sa s nim trocha hybat ked sa zatlaci...asi si to budem musiet niecim vyspravit :D

Já zatím tedy po 2 měsících a 5000 km nic. Třeba až bude čas to víc projet, ale už jsem myslím dostatečně testoval různé módy - jezdím pravidelně po kostkách, po obchvatu z betonových panelů, po zničených silnicích, polňačka, po pěkné okresce, po dálnici, testováno v rychlostech do 200km/h s vypnutou muzikou, se zapnutou muzikou a nic.

Já zatím tedy po 2 měsících a 5000 km nic. Třeba až bude čas to víc projet, ale už jsem myslím dostatečně testoval různé módy - jezdím pravidelně po kostkách, po obchvatu z betonových panelů, po zničených silnicích, polňačka, po pěkné okresce, po dálnici, testováno v rychlostech do 200km/h s vypnutou muzikou, se zapnutou muzikou a nic.
Keby idem 200kmh tak by som sa vnutri nepocul kvoli tomu zadnemu oknu, uz na 130kmh je to sialene

Keby idem 200kmh tak by som sa vnutri nepocul kvoli tomu zadnemu oknu, uz na 130kmh je to sialene
Nesouhlasím na 160 možná i 170 je to pořad velmi fajn, potom už to hučí víc, ale pořád to je velmi silný nadprůměr spíš jedno z nejlepších co sem jel.
Každopádně vrzání nikde ani při pomačkání palubky tunelu a dveří.
Takže u mne zatím spokojenost kvalita je minimálně na úrovni e46 a tehdy to BMW ještě neflákalo jako dnes.

Já taky nic. Ticho, žádné vrzání sedačky ani ničeho jiného. Najeto cca 37000km.

Tak to potesi, ja mam vyrobu 9/2019 a 25000 km a niekedy sa citim pri tom vrzani ako na starom aute....

Já mám výrobu 10/2020.

Chtěl jsem tedy čekat na FL ale sejmul mě nákladák tak sem musel koupit hned.

Ty první kousky jsou skoro vždy s chybičkami u všech automobilek - lepší kupovat až tak 2-3 rok od uvedení.

Za sebe mohu potvrdit. Mám jednu z těch posledních BN a za ty 3 roky provozu je uvnitř krásné ticho. První auto, kde neřeším pazvuky. Snad to tak vydrží i nadále. Hodně pomůže dodatečné vytlumeni dveří...

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

to @gemb .a sedačky máš látkové nebo kožené? je divné že to vrže jenom někdy. zkus víc sednout jakoby na jednu pak druhou půlku. To je dost těžký zjistit. Může být třeba něco volného v ukotvení sedadla na posuvech.

to @gemb .a sedačky máš látkové nebo kožené? je divné že to vrže jenom někdy. zkus víc sednout jakoby na jednu pak druhou půlku. To je dost těžký zjistit. Může být třeba něco volného v ukotvení sedadla na posuvech.
Sedacky su uplne tie obycajne latkove. Sranda je, ze zas to prestalo robit a je ticho...ach.

No ještě mně napadá nějaké oblečení když se třelo o sedačku. To není fór, to myslím vážně,popřemýšlej v čem jsi jel když to vrzalo a vyzkoušej znovu tuhle kombinaci a uvidíš. třeba to může být ono.

Možná to může být fakt oblečením, nějaká kožárna bunda?Nebo zkus zatřást sedačkou jestli bude něco slyšet.Popřípadě prohmatat sedák a opěradlo a uvidíš.

Chlapci vazne? O tomto sa nemienim ani dohadovat, proste vrzgal sedak predna cast a nie oblecenim to nebolo. Bolo to taky zvuk ako ked vam vrzga stara postel....oblecenie...rano do roboty nosim cele dni to iste....takze nie nebolo to oblecenim. Klasika pazvuky ktore nemaju vysvetlenie rovnako ako interier....nieco prestalo a nieco vrzga stale.

Poslední dobou pozoruju, že když ostře střihnu zatáčku, lupne ve dveřích řidiče někde jak se sklo zasouvá do dveří. Prostě zvuk jak kdyby sklo "narazilo" ve výplni dveří. Když pak přitlačím na ten horní plast (kde má plno lidí pro mě nepochopitelně často opřený loket - nejvíc v Oktávkách), taky se něco ozve. Řešil to prosím někdo?

Po 15tkm též přispěji do tohoto vlákna. Ve vyšších otáčkách - tj. od 5000 do omezovače začnou rezonovat dveře řidiče (patrně tapec). Celkově madlo dveří (s ovládacími prvky) má ve srovnání s ostatními velkou vůli. Původně jsem se domníval, že je to nějaký zvukový efekt, ale s přibývajícími kilometry na tachometru to začíná být čím dál méně snesitelnější.

Tohle bych neřešil. Není složité ten tapec demontovat vše dotáhnout a vytlumit molitanem. Na BN mám jediný pazvuk projevující se občasným prasknutím na nerovnosti a dělá to klima panel pač i obyčejným stiskem občas praskne v něm. Není z ideálního plastu a musí se hodně rozebrat než se dá vyjmout. Možná pomůže pouhé dotahnuti šroubů ale ta demontáž už je horší kvůli takové prkotine.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Back