• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Vrzání / rány od přední nápravy / kola

• Vlákno založil Vlákno založil Doofer
  • Datum založení Datum založení
To vrzání neodstraníš žádným zázračným olejíčkem,nesmíš věřit všemu,co vidíš na netu.Horní uložení je jen silentblok.Kdyby to byl McPherson,pak by nějaké máznutí dávalo smysl.Další věc je chemie,jakýkoliv olej,pokud není čistý silikát,pryž vysušuje a dojde ke ztvrdnutí pryže.A proto to za mokra nevrže a naopak za sucha to vrže jak stará postel.Smím-li poradit,pak před montáží ponoř celé uložení do silikonového oleje tak na hodinku,pryž ji do sebe nasaje a bude o dost měkčí,samozřejmě na oko se to nepozná,ale v provozu ano.
To čo robil je v mazacom pláne, to robil dobre, odstráni to buchnutie pri prejazde jamy, akurát stačí sprejom

To čo robil je v mazacom pláne, to robil dobre, odstráni to buchnutie pri prejazde jamy, akurát stačí sprejom
K tomu bouchnutí jen malý poznatek.Vyměnil jsem dvě značky tlumičů Made in Poland ,Sachs a Monroe,oboje bouchalo.V rámci záruky od dodavatele vyměněny za KYB a zázrak,bouchání je pryč.Po přeměření se zjistilo,že Monroe i Sachs měly pístnice o 2cm delší,než originál tlumič od Mazdy.S originálem souhlasil KYB,na milimetr přesně.

Aký net? Treba to mazať, naozaj to pomôže. Však je to tam vidiet, Rubber Grease...
Net jako internet.Ano,mazání je v pořádku,ovšem jsem už měl i zákazníka,který tam vystříkal celé WD40 🙂 .Já uložení,v demontovaném stavu, nechám namočený hoďku v silikonovém oleji a je klid.Ale jako provizorní a rychlá oprava pomůže i Rubber G .

Net jako internet.Ano,mazání je v pořádku,ovšem jsem už měl i zákazníka,který tam vystříkal celé WD40 🙂 .Já uložení,v demontovaném stavu, nechám namočený hoďku v silikonovém oleji a je klid.Ale jako provizorní a rychlá oprava pomůže i Rubber G .
To je ale chyba ľudí aj bez netu, že všade lejú litre wd. Ja som to mazal vazelinou

Nibiru akou presne? Zišlo by sa niečo tekuté.. To červené mazivo je tuhšie, myslím že striekačkou sa to úplne nedostane tam kam má... A na to buchnutie pri prejazde nejakým väčším retarderom to naozaj pomáha, už mi to dávnejšie tam jeden striekal ale neviem čím

Mazal som to silikónovým sprejom, bielou vazelinou v spreji, čo nezničí gumu... Vazelinou červenou ale keď som to mal rozobraté, z vrchu sprejom

Tu matici bych rozhodně nepovoloval :D

Keby som to dal rozobrať a premazat, keďže mám k tomu to mazivo, je to náročné časovo? Musí sa celý tlmič dávať von, alebo sa dá dostať aj od motora k tomu uloženiu? Jedna sa mi o to keby som to dal spraviť, tak ako dlho by to mazivo tam vydržalo a nemusel to do budúcna už riešiť, keby napr. za 10r auto predám... Jazdím malo, povedzme 2-3 tisíc ročne a nájazd mám niečo málo cez 120 000, predpokladám že tlmiče ako také by mali ešte vydržať

Kôli mazaniu určite nerozoberať, je to síce do hodiny komplet ale stačí ten sprej zvrchu.

Back