• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Vrzání / rány od přední nápravy / kola

Vyjma silikónového spreja ako mazivo do horného uloženia tlmiča, čo si Mazda predstavuje pod pojmom Rubber Grease? Co by tam "originalne" malo ist? Nejaka predstava? Budem menit tlmice tak by som to chcel rovno máznuť niecim "správnym".

Takže v podstate Red Rubber Grease od lubovolneho vyrobcu - Millers, Castrol, Morris...

Takže v podstate Red Rubber Grease od lubovolneho vyrobcu - Millers, Castrol, Morris...
Přesně tak. Mám Millers doma, stal trochu vis s dovozem, ale mam několik let klid a davem pokaždé výměne Tlumičů a jednou ročně tam natlačím stříkačkou co to vejde.

a akou striekačkou? aké cca množstvo tam dat, aby to trebárs zbytočne nevytieklo? mne tam jeden dával možno už aj pred 3r, tak by som chcel preventívne tam strieknut

Koupil jsme nějakou 100-200 ml v lékárně se širokým hrotem. Nnatlacis to tam ale půjde tam Malo tak asi kávová lzicka. Nebo nějakou maznici pro automechanika.Pomohlo mi kdy jsme přizvedl kolo.

Nazdar, poslednú dobu mi začalo hŕkať niečo na zadnej náprave, zvuk sa neprenáša do kabíny, skorej ho počuť zvonku. Prejavuje sa to tak že keď idem cca 15-60km/h a prejdem cez viacero nerovnosti za sebou tak to počuť, občas je to aj hlasnejšie, take kovové hrknutie. Na videu to počuť cca v polovici v 13 a v 18 sekunde. Často to býva aj hlasnejšie.

Tlmiče sú tam KYB (staré cca 2 roky). Strmeň na pravom zadnom kolese nový TRW a na oboch kolesách nové platničky ATE, kotúč Brembo - menené pred 2 týždňami. Auto bolo v servise a nevedeli prísť na to čo to je, stabilizačné tyčky sú vraj ok a inde nič nenašli…vymenili preto plávajúce capy a dotiahli kolesa (samozrejme to nepomohlo). Pozeral som sa na to aj sám, všetko vyzeralo byt vizuálne v rámci veku v poriadku (ani pružina nemala zlom alebo prasklinu ktorú by bolo vidno keď som mal koleso dole).
Nemate nejaké skúsenosti?

Odkaz na video:

Poslední úprava:
Tie brzdy ti robili v autorizovanom servise? Ak nie, tak ti tam možno nedali naspäť tie tlmiace plechy na brzdové doštičky

Nazdar, poslednú dobu mi začalo hŕkať niečo na zadnej náprave, zvuk sa neprenáša do kabíny, skorej ho počuť zvonku. Prejavuje sa to tak že keď idem cca 15-60km/h a prejdem cez viacero nerovnosti za sebou tak to počuť, občas je to aj hlasnejšie, take kovové hrknutie. Na videu to počuť cca v polovici v 13 a v 18 sekunde. Často to býva aj hlasnejšie.

Tlmiče sú tam KYB (staré cca 2 roky). Strmeň na pravom zadnom kolese nový TRW a na oboch kolesách nové platničky ATE, kotúč Brembo - menené pred 2 týždňami. Auto bolo v servise a nevedeli prísť na to čo to je, stabilizačné tyčky sú vraj ok a inde nič nenašli…vymenili preto plávajúce capy a dotiahli kolesa (samozrejme to nepomohlo). Pozeral som sa na to aj sám, všetko vyzeralo byt vizuálne v rámci veku v poriadku (ani pružina nemala zlom alebo prasklinu ktorú by bolo vidno keď som mal koleso dole).
Nemate nejaké skúsenosti?

Odkaz na video:
Podle zvuku je to Kov na kov. Podívej se na Pružiny na ruční brzdě. Mají tendence dělat různé zvuky. Nejčastější pčicionu ale bývalý KRyci plechy brzd které se ohnou ke kotouči a doleji neplechu. Staci sundat kolo podívat se zda se někde nedotýkají nebo nejsou přitlačeny.

Nejlepší by byla fotka Brzd

Robili mi to v “kvalitnom” neautorizaku. Skúšal som to aj s jemne zatiahnutou ručnou a robilo to aj tak. Brzdové doštičky mali na sebe priamo nalepené tie pliešky proti pískaniu, je tam aj nové obloženie od ATE (tie koľajničky, v ktorých chodí platnička).
Skusim cez víkend rozobrať brzdu a pozrieť platničky a čapy…

IMG_3482.jpeg IMG_3480.jpeg IMG_3482.jpeg IMG_3496.jpeg IMG_3497.jpeg
IMG_3471.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
Tie platničky neboli náhodou voľné v tých vodiacích plieškoch? Ináč mňa už nič nenapadá, u mojej BM je to trochu inak robené, tie pliešky. Tie plechy na platničky já dávám aj keď tam už je tá vrstva na nich, ako máš ty.

Tak brzdu som rozobral a plávajúce capy navzájom vymenil, ten spodný mal na sebe gumu, ten vrchný nie. Na grafickej schéme mal byt ten s gumou hore. Okrem toho som namazal aj tie koľajničky v ktorých chodia platničky (original prípravkom ATE). Platničky lietali pol milimetru v koľajničke. Spravil som testovaciu jazdu a je ticho. Asi to robili platicky vs koľajničky…

Nestihol som ti napísať, že mne takto zadná náprava hrkoce (pri malých rýchlostiach a veľa drobných nerovnostiiach na ceste) po vyhodení gumičky z čapov. Vyhodil som ich, lebo nové strmene, nová opravná sada a piest sa nevracal a zadné brzdy hriali. Kašlem na to..

nevim kam bych to napsal..nemel by jste nekdo prosim obrazek predni napravy na GH ? kde bych videl hezky ramena, stabiky a pod...diky

Ahoj
super..diky..to si ulozim...v autorizaku mi totiz rikali , ze mam prasklou nejakou manzetu na spodnim rameni ci co a ta ze nejde menit a musim vymenit cele rameno, tak jsem se na to chtel mrknout....ted se mi zacal taky ozyvat zvlastni cvakavy zvuk kdyz parkuju s vytocenyma (staci i trochu ) kolama...
Ahoj Richie az budes vedet co ti to delal dej vedet. Mam některé silenbloky doma a nemam pro ne pravě využiti. Takže pokud bude mít zájem tak by jsme ti je prodal.

Back