Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Čaute,
Mám problém s pazvuky od podvozku na mé Mazdě 6 GH.
Napadá někoho, co to může vrzat? děje se pouze při brždění (a to pouze ve směru vpřed), při rozhoupání auta, na nerovnostech nebo při rozjezdu to nedělá, Mazda 6 GH.
Může to být to špatné spodní rameno, resp. jeho čep, jak je tu psané dříve ?
Co pro správnou diagnostiku vyzkoušet ?
Podvozkové díly na GH jsou poměrně drahé, proto bych rád šel na "jistotu"
Posílám odkaz na video.
Děkuji
čus, mrkni na moje video zde - https://www.mazdaklan.cz/threads/zadni-brzdy-kompletni-repas.2803/page-4 přijde mi, že to je stejný zvuk. mě pomohlo komplet vyčistit čepy (viz 33-998 na obrázku od no_hits) nahoře byly dost zajebany (zapecena vazelina nebo jiny sajrajt) a sotva sly ven. takze smirgl a vse vcetne plisku vycisteno a promazano vazelinou. je po problemuTak včera proběhla návštěva servisu AZM v Brně za účelem diagnostiky. Podvozek naprosto OK, ramena etc. nikde žádná vůle. Byla zjištěna malinká vůle v pravé tyčce řízení, ale prý je to tak nepodstatná vůle, že by to nezjistili ani na STK a potká mě s tím problém nejdřív za 2 roky, podle toho jak budu jezdit.
Co bylo zjištěno dál - problém s přední levou brzdou. To je zdroj toho skřípání při brždění.
Vzhledem k tomu, že mám brzdy cca rok před výměnou dle servisního plánu Mazdy, tak to nemám řešit, není to prý nic nebezpečného. Každopádně mě to vadí a zajímalo by mě, co bych s tím mohl provést brzdy byly několikrát rozdělány a složeny, vše co šlo bylo promazáno.. Buď je v nich už vyloženě něco vymlácené za ty roky a pomůže opravdu výměna celých brzd, nebo nevím.