• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Vrzání / rány od přední nápravy / kola

Přesně tak. A dlouhodobě vrzání přestane okamžitě po výměně spodního ramena viz. 7 stránek tohoto tématu ;)

Takže proběhla výměna a namazání čepů. Klepání se ztratilo, vrzání zůstalo. Nebudu experimentovat, koupím nové spodní ramena a budu v klidu :)

Ještě se zeptám, máte někdo tip na osvědčenou značku těch ramen? Díky

Tak jsem se také stal hrdým majitelem vrzajícího zvuku, viz video. Nejvíce jde asi slyšet okolo desáté sekundy.
Dneska budu měnit silentbloky a stabilizátory a ještě nechám namazat ty čepy, co jsou tady zmiňovány.
Nicméně poslední dobou jsem začal pozorovat nepříjemné klepání od přední nápravy, hlavně při pomalé jízdě.
Mechanik podvozek kontroloval a všechno se mu zdálo OK. Asi nemám problém koupit nové ramena, ale kdyby bylo i jiné řešení, bylo by to super :). Nějaké další tipy? Díky všem za reakce.

Poslední úprava:
Na spodnom ramene je pri dvojitom lichobezniku zavesení celá hmotnosť auta a každé brzdenie alebo jama mu dáva najviac zabrať preto odchádza vždy prvé lebo na hornom sa len točí koleso s volantom. Vrzgat môže ale aj čap tyčky riadenia alebo horného ramena stačí ak zmizne vazelina

Takže proběhla výměna a namazání čepů. Klepání se ztratilo, vrzání zůstalo. Nebudu experimentovat, koupím nové spodní ramena a budu v klidu :)
Ještě se zeptám, máte někdo tip na osvědčenou značku těch ramen? Díky
Tak to budeš mít stejný problém jako já.
Viz. stránka 5 tohoto tématu i s doporučením značek - Vrzání / rány od přední nápravy / kola ;)

Tak jenom uzavřu můj problém s klepáním a vrzáním přední nápravy.
Vyměněné také obě Spodní i horní ramena, čepy řízení a je klid.

Cenově to nebyla taková tragédie a konečně můžu v klidu spát :)

Ahoj, můžu se zeptat kde a jakou značku si pořídil? Když tak SZ. :oops:

Ahoj právě jsem koupil obě spodní ramena značky nipparts za super cenu 6628kč kdyby někdo chtěl tak jsem je našel na autokšeft.cz :Dna moji m6 gh

Poslední úprava:
Já mohu napsat svůj postřeh. Před měsícem jsem byl na pravidelné kontrole v servisu a řekl jsem jim, že mi něco vrže od levého kola a hučí pravé kolo. Levé kolo - klasika ložisko. V pravém kole promazali veškeré pohyblivé součásti a vrzání zmizelo. Dále mi ještě bouchalo něco při přejezdu nerovností - např. zpomalovací prahy u obchodních center. Pomohlo mi vstříknout do hlav tlumičů silikonový sprej a je po bouchání a po návštěvě servisu a promazání je i po vrzání.

Nieco mi zacalo buchat od pravej strany - miesto spolujazdca. Tlmice, pruziny, tycky stabilizatora, ulozenie stabilizatora, tycky riadenia su vsetko nove. Skocil som za mechanikom kde sme pozreli vole na ramenach v capoch - vsetko pevné. Pre istotu som premazal dolny cap no ziadna zmena, nieco stale bucha.
Horne ulozenia tlmicov su taktiez premazane.

Nestretli ste sa s tym niekto? Bucha to pri prepadoch v ceste, nezalezi moc na velkosti diery.
Pridavam aj video - isiel som rychlostou cca 25km/h ale robi aj pri vyssich rychlostiach.

Promazat horní uložení tlumiče. Je potřeba tam nastříkat dost silikonového oleje.

Odesláno z mého FRD-L09 pomocí Tapatalk

Promazat horní uložení tlumiče. Je potřeba tam nastříkat dost silikonového oleje.

Odesláno z mého FRD-L09 pomocí Tapatalk
Vystriekany cely sprej, uz to ztekalo vsetko pekne dole :X Mozno skusit tuhsiu vazelinu miesto silikonoveho spreja?

Ono tam má přijít tužší mazivo, silikonovej sprej je dost tekutej

Skúsim kupit vazelinu urcenu na gumu a dam to tam, no ja mam pocit, ze to ide zo spodu, od noh spolujazdca ale tak moze sa to prenasat, ze...

Tak, kupil som inu vazelinu, nastriekal ju do ulozenia tlmicov a bezo zmeny, buchanie stale pretrvava. Nerozumiem co to bucha ked vsetko je pevne...20200604_124131.jpg

Ak sú to tupé rany tak to bude z uloženia tlmičov, ak sú to aj kovové rany môže to byť hociktorý cap na prednej naprave. Inak hocijaký silikónový olej v spreji za 3-4 euro by to mal vyriešiť to uloženie.

Ak sú to tupé rany tak to bude z uloženia tlmičov, ak sú to aj kovové rany môže to byť hociktorý cap na prednej naprave. Inak hocijaký silikónový olej v spreji za 3-4 euro by to mal vyriešiť to uloženie.
Capy volu nemaju, horne ulozenia premazane.

Toto je skôr klepanie, niečo ako stabilizátor tycka

zkus odšroubovat tyčku stabiku a zkusit v ruce zda je v pořádku nebo hrká ... mě auto klepalo jako hodně, mechanik na nic nepřišel, na stk jsem byl 2x aby to zjistili tam a nikdo nic nezjistil, chlap jak hora zkoušel tyčky stabiku a nic ... už jsem byl fakt zoufalej a kluk z ulice co opravuje auta v garaži říká to je tyč stabíku jak s tím jel asi jen 500m, sundal ji a v ruce to bylo vidět jak jeden ten kloub je špatnej ... :)

Stabilizacne tycky bolo to prve co som skusal. Dokonca som ju zhodil a siel na jazdu bez nej, bez vysledku. Inak huci mi aj lozisko ale nema volu, tak neviem ci to neklepe ono, ale zda sa mi to nepravdepodobne. Zatial jazdim aj s tymto buchotanim.

Abych nemel manko a dokoncil muj prozatimni pribeh s touto zavadou.
Po promazani ulozeni tlumicu zaclo "ulozeni kol" vrzat/piskat. Tak jsem se rozhodl, ze take vymenim to uchyceni/ramena kol.
Nicmene nez jsem nasel mechanika, ktery by me to udelal, tak vrzani/piskani prestalo a pri prejezdu nerovnosti zadne rany.
Takze se to vyresilo samo a ja nejsem o par tisic chudsi. Parada!
Pokazilo se mi ale pro zmenu neco v hands-free, takze az tak velka parada to zase neni :(

Back