• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Vrzání / rány od přední nápravy / kola

Ahoj,

1) Stříkni silikonovým spreje vrchní uložení tlumičů - Nejlevnější záležitost a mě to vyřešilo velký bouchání i když jsem nevěděl odkud to jde.
2) V prvním servisu když jsem tohle řešil tak nic nenašli, ale řekli že stabilizační tyčky jsou po smrti, ty vyměnili, ale problém to nevyřešilo - Taky docela levné řešení.
3) Další servis (známej) mi vyměnil vrchní ramena, ale problém to nevyřešilo. Nejlepší je že to vrzání, bouchání je vždycky mimo servis... V servisu to nikdy nedělá. Když to konečně slyšel tak si myslel že to je ta dlouhá stabilizační tyč, které vede od pravého kola k levému.
4) Stabilizační tyč jsem neměnil, protože by musel sundat X věcí od motoru, aby se k tomu dostal. Vyměnil spodní ramenu a problém.

Rameno mě vyšlo za pár tisíc i s prací. Tyč by to podle mě nevyřešila.

Pre tých, čo riešili striekanie silikonoveho spreja do uloženia prednych tlmičov ako aj ja. Pri vymene kolies pred mesiacom sa mi zdalo, źe predne tlmiče su mokré, dnes som bol na vymene oleja u znameho, tak nato pozrel a tvrdi mi, že su predne tlmiče vytečene, na vymenu pred STk atd. Morka je len vrchna polovica tlmiča, spodok suchy. Je možne, že su tie tlmiće len zamastene od silikonoveho oleja, ktory som striekal do uloženi cca 9 mesiacov dozadu alebo ten by tam už davno nebol?

Ahoj všichni, když je teplo jako v dnešních dnech a hlavně sucho, tak slyším takové tupé vrzání od přední nápravy, možná řízení. Děje se tak i když na místě, nebo při dojíždění hýbu volantem tam a sem, takové tupé vrzání, těžko popsat :) :D za mokra bez problému. Má někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být? V servisu jsou bezradní.

Přesunuto do existujícího tématu

Poslední úprava moderátorem:
tohle si pročti....

Ahoj. Začalo se mi po umytí auta ozývat vrzání od předních kol. Po kontrole jsem zjistil úplně roztrženou manžetu čepu na spodnich ramenech. Dotlačil jsem tam přes díru v gumě vazelínu, ale to není řešení. Chtěl jsem se zeptat, jestli jsem vybral nová ramena správně.

Mazda 6 GH, wagon, 2.0i , r. v. 2008
Pravá strana
Levá

případně tip na jiného výrobce. A ještě dotaz: netušíte cenu práce za výměnu obou?
Díky moc

Z lacnejsich asi jedine Maxgear, inak asi rozdiel v cene za to stat nebude. Este potrebujes mechanika a zdvihak :)

Ais tak Lemfolder je asi tak jedine co ti tam doopravdy vydrzi vic než dalších 50 tisíc. Meyle se dost poslední dobou padela a vozilo pres Polsko.
Jestli budeš měnit ramena tak pokud mas šikovného mechanika tak vyměn silenbloky na originálu (pokud seženeš A.B.S. nebo TRW)
Co dalšího bych vyměnil by byl řidící tyčky.
BTW. JA měnil přední ramena v 280 tisicih a mam klid.

Poslední úprava:
Bolo po vymene ramien citit lepsiu stabilitu auta? Alebo nejake ine prinosy.

Já nechal dělat celou přední nápravu (byl tam furt originál a už to bylo potrhaný. rozdíl 100 a 1. Ještě uvažuju nad zadní, ta sice není ještě tak zlá ale za předkem to pocitově zaostava, nicméně priority jsou teď jinde

ASi tak největší menu pocítit po výměně předního spodního ramene an tech tyček řízení, pokud budeš mít tak tisícovku navíc tak jdi do stabilizátoru.
Pokud horní uloženi ma vůli tak vyměnit tak ale mechanik mi řekl, že nejvíce trpí ty silenbloky než vrchní čepy.
Jinak po výměně opět Geomtrie bez te nejezdi.

Já nechal dělat celou přední nápravu (byl tam furt originál a už to bylo potrhaný. rozdíl 100 a 1. Ještě uvažuju nad zadní, ta sice není ještě tak zlá ale za předkem to pocitově zaostava, nicméně priority jsou teď jinde
Nad zadkem jsem tak přemýšlel ale ramena jsou nesehnatelene a jít do silenbloku od Tedgumu nemá smysl, je to s..t

Ano není to úplně snadná záležitost

Díky za informace. Docela bojuju s tím najít v Praze a okolí servis, kde by byli oschotní namontovat vlastní ramena. Jenom pro ilustraci: obvolal jsem jich pár a podle katalogu firem, co zaváží servisy se ceny za relativní "no name" díly pohybují v ceně 8 000-12 000 za jedno rameno. Takže pokud by někdo měl tip na dilnu, kde to pro ně není neřešitelný problém, byl bych rád.
Původně jsem tenhle dotaz chtěl dát do sekce servisy, ale třeba se takhel inforamce hodí i těm, co řeší konkrétně výměnu ramen.

Díky za informace. Docela bojuju s tím najít v Praze a okolí servis, kde by byli oschotní namontovat vlastní ramena. Jenom pro ilustraci: obvolal jsem jich pár a podle katalogu firem, co zaváží servisy se ceny za relativní "no name" díly pohybují v ceně 8 000-12 000 za jedno rameno. Takže pokud by někdo měl tip na dilnu, kde to pro ně není neřešitelný problém, byl bych rád.
Původně jsem tenhle dotaz chtěl dát do sekce servisy, ale třeba se takhel inforamce hodí i těm, co řeší konkrétně výměnu ramen.
Ahoj, nejsme z Prahy ale takovým servisu se vyhni obloukem. Me výměnu dělali v PneuOK a výměna s Geometrii zabrala 4 hodiny a cenově jsme byl kolem 3700 s dani za komplet.

Akú značku ramien si kupoval? Práve pozeŕam, že Lemforder nie je dostupný pre Lave spodne rameno. Dokonca ani Sidem nie je dostupny pre obe strany...

@Kubík rano jsem to dovezl kámošovi mechanikovi, odpoledne vyzvednul a vykroutil peněženku, vic nevím :D

Back