• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Výměna baterie.

• Vlákno založil Vlákno založil kern
  • Datum založení Datum založení

kern

nový člen
Zprávy
7
Po výměně baterie se mi rozsvítilo varování i-stop. V mazdě řekli, že je nutno výměnu zanést do řidící jednotky. OK . Provedeno! Po asi 20 km stejná hláška-i-stop. Opět návštěva MAZDY a tam my sdělili, že musím měnit obě baterie i když ta menší je OK. Opravdu je to nutné, nebo ze mně jen tahají peníze? Myslel jsem, že provedením spárování je vše vyřešeno. Máte někdo podobnou zkušenost??

A byly oboje baterie plně nabitý ?

Obě jsou plně nabité.

Otázka byla spíš na to, zda je nutné měnit obě baterie, když je vadná jen jedna.

Já v tom nevidím důvod. Ta baterie je jen obyčejná baterie a není to žádný digitální zařízení, aby si to pamatovalo že je to tahle baterka a musí se tam dát jiná baterka.
Kód chyby z diagnostiky by jsi nevěděl ?

Podle OBD II zjištěna chyba. Chyba smazána a auto v pořádku. Jsem rád, že nemusím vyhazovat baterii, která ještě může nějakou dobu sloužit.

Back