Tak jsem do toho praštil. Dlouho jsem přemýšlel a plánoval repas plexiskel na šedé GH, až se nakonec zadařilo
Předem bych chtěl poděkovat za skvěle odvedenou práci klukům s Dobre svietime v Brně -
https://www.facebook.com/Dobre-svietime-1387576651475507/
Věnují se světlům už mnoho let a bylo to vidět na každém pohybu. Opravdu sehraný koncert rukou. Nikdy bych nevěřil, že se dají světla tak rychle rozložit a složit
Dle referencí jsem viděl, že už pár Mazd dělali, tak jsem šel do toho a jsem maximálně spokojen -
http://www.dobresvitime.cz/fotogalerie/ .
Příště bych si u nich ještě nechal zrenovovat plexi. Viděl jsem práci na jejich mnoha světlech a nevěřil jsem, že nejsou nové, ale lakované. V Brně na firmě bohužel dostavují lakovnu a tak jsem přinesl svoje druhé plexi v ne úplně super stavu po laku. Za sehnání plexi mnohokrát velké díky
@OndraZ a
@Moriarty .
A to nejlepší, z čeho mám velkou radost. Vzhledem k tomu, že je mi osvětlení velice blízké, tak má
každý s podložkou MazdaKlan.cz u kluků v Brně i na SK plusové body
Dále jsme probírali zkušeností a provedení přestaveb halogenů na bi-LED atd. (majitelé výbav emotion a challenge určitě zbystří
). Prostě full servis, za super cenu
A teď k fotodokumentaci:
Plexi vykazovala velké známky poškození od kapaliny ostřikovačů světel, ale taktéž kvůli absenci UV ochrany po rozleštění v minulosti.
Po demontáži se šlo na věc:
Odrazové paraboly po 220 tis. km a téměř po 10 letech stále jako nové! Velká pochvala do Hirošimy. Taktéž se osvědčilo pravidlo - do světel jen značkové výbojky s UV ochranou. Bylo potřeba jen pořádně vyčistit čočky a jemně paraboly vyleštit:
Jedno světlo hotovo a nachystáno k instalaci a v pozadí nádherný bílý cukrík
(přede mnou byla na světelné kůře X6 v úpravě Hartge - ach ty plexiskla ) :
Světla pořádně seřídit:
A finální výsledek potkávací světel (opravdu jsem to nefotil kalkulačkou
) - ale pro ukázku aby bylo vidět nádherně široký a prodloužený světelný kužel. Obyčejné výbojky GE. Foto před nemám, ale každý dobře víme, jak nám světla svítí
Nastavení světel udělalo opravdu hodně a je provedeno špičkově:
Statické foto na parkovišti potkávací a dálková (doporučuji překliknou tam a zpět) - pěkně rovná linka plus brutální nástup dálek:
Závěrem snad je dodám, že maximální spokojenost! Jak s prací, tak s finální výsledkem. A to jsem šel do renovace jen kvůli špatným plexi, s nějakým velkým zvýšením světelného výkonu jsem ani nepočítal při použití obyčejných výbojek
D2S 4300K. Nastavení světel vyčištění komponentů ovšem udělalo své.
Abych předešel dotazům ohledně ceny, tak jsem platil cca 100EUR , jelikož jsem nepotřeboval nové paraboly a měl jsem vlastní plexi a celá akce se vším všudy vyšla na 3h práce - nevěřil jsem, že dělají renovace na počkání, ale už věřím
Ceny jsou individuální, člověk neplatí co nemusí a doporučím se zeptat konkrétně na tel. nebo stránkách chalanů z Dobre svietime (můžete počítat od 100 do cca 250EUR za lakování plexi a kompletní péči včetně parabol - konkrétně v případě Mazda6 GH).
Přestavby halogenů jsou na déle a cenovky taky vzhledem k nutné práci a úpravám za hubičku.
Tak ať nám to svítí!
EDIT: Foto za jízdy v noci zde:
Xenony, výbojky