Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jasné, já se jen divím 😅Ja ale v zadnem pripade nezpochybuji, ze to fyzicky ve skutecnosti muze byt uplne bez problemu.
Vsak ja ti to rozhodnuti chvalim, ze ses nenechal zvyklat, chvilema to tak vypadalo. Jsem zvedavy na zkusenosti s tema PS5. Ja premyslim buď o nich (případně PS4), nebo me docela zajimaji Yokohama Advan Fleva, kde uvadeji dost slusnou hlucnost. Tak nevim, kam se priklonim.Podívej. Dlouhá úvaha. A nakonec Podívej okresky a zatáčky co jiní dají za 100 dám 140 a na to chci lepší gumy. A navíc mě nebaví ten výběr alu disku tak konec. Vzal jsem zase klasiku PS5 na ty za mě hezké disky a trada do zatáček jak mám zvyknuto a na zbytek házím....bobek? Celorocky má suv a myslím si že v létě budou trpět.
Fór je v tom že ty řetězy byly i na BM - takže BN na tom bude stejně když to nedělá problém.Ctes vubec, co pisu? Dival jsi se na prilohy? Lubo to daval na BN?!
Shrnuti: vetsina vyrobcu disku (nebo spise "mozna, az na vyjimky vsichni" - jako priklad jsem uvedl Katku) neumoznuje na svych discich vel. 7.5Jx8 ET40 a 8Jx18 ET45 (a blizkych ET) u generace BM/BN montaz pneu 225/40/18 (... a potazmo 225/45/18, 235/40/18, atd.) bez upravy vozu, kdy u generace BP zadnou takovou upravu nevyzaduji. Lze se tedy (za me logicky domnivat), ze konstrukcne je na voze v oblasti kol neco jinak, kdy u BN zjevne bude hrozit skrtani (jak uvadi biscuit), kdezto u BP nikoliv. Proto jsem puvodne zjistoval, co takova uprava vubec znamena a vse okolo.
Vse mela nazorne dokladovat priloha o par prispevku vyse, bohuzel se to nepovedlo. Prosel jsem dokumentaci mozna 12+ nejznamejsich vyrobcu, vsude to je stejne, az na "Katcin" Borbet, tam se vsak jednalo o 8Jx18 ET48. Vse je uvedeno v predchozich prispevcich.
Za me - ty nazor muzes mit, jaky chces, ale to mi k zapisu kol a pneu nepomuze.
Zapřemejšlej…. Máš možnost je legálně zapsat? Máš.Dobry tak ja dojdu na urad a reknu jim, ze chlapi (a zensky) tvrdili, ze je to OK, takze neni zadny duvod to nezapsat. To by melo klapnout.
U 225/40/18 je rozdíl v ceně jedné pneu cca 1000 Kč, oproti 215/45/18Já se zeptám ještě jinak. Je těch 225 tak neprůstřelně zajímavejch, že to pořád řešíte? Není jednodušší hodit tam 215? Nebo se řeší každá píď gripu a vzhled motokáry?
Jo, hmotnost je hmotnost, ale já poznala rozdíl i jen ty dvě kila na kolo.. Jasně, nemají ty Borbety nějakých 8kg jako dražší kovaná kola, ale pořád je to rozdíl, oproti origo, co váží 12kgHm, tak jsem jeste lehce patral a pokud ma disk 8x18 ET 48, tak problem s 225/40/18 neni (Borbet, Ronal...). Jenze ten vyber je dost omezeny a ty hmotnosti, ty hmotnosti...
S timto ET pak neni problem ani u 8x19 (napr. Proline) s pneu 225/35/19.![]()
Sprinty ne ale na tak líném autě každé zlepšení akcelerace ze zatáčky poznáš - i když asi bude v řádu maximálně desetinek (spíš desetinky) když už tedy nová kola proč ne rovnou 8kg.Jo, hmotnost je hmotnost, ale já poznala rozdíl i jen ty dvě kila na kolo.. Jasně, nemají ty Borbety nějakých 8kg jako dražší kovaná kola, ale pořád je to rozdíl, oproti origo, co váží 12kg
Taky otázka, zda to někomu k něčemu vůbec je, mít ultralehká kola (jezdí tu snad někdo sprinty?)
Ale tohle si prostě musí zhodnotit každý sám..
Joo, to je na prd.. Neříkám nic 🙈Katka: spis jsem to myslel tak, ze kdyz uz se mi disk s temito parametry libi, tak vazi 11,5 kg +. Pokud by se mi líbil a mel kolem 10-10,5, tak beru vsemi deseti.
Pokud jsou to pro me vzhledove kulervouci disky, pak zaroven maji pod 10 kg (i hrube pod), ale nezlegalizuji je.
S lehcimi disky je daleko prijemnejsi manipulace.
Nekupuj si CX5 s origo 19". Když se s těmahle balvanama taham, tak moje obratle ještě s láskou vzpomínají na origo 18"...... ty těžké origo mrchy jsem s těží odsmýkala, spíš jsem je koulela po zemi 😂
Naštěstí, CX5 bych si fakt nekoupila, když už nějakou "pětku", tak MX5 😂Nekupuj si CX5 s origo 19". Když se s těmahle balvanama taham, tak moje obratle ještě s láskou vzpomínají na origo 18".![]()
Každej není jako Jean-Paul. Já bych buď zmrzačil sebe, nebo zmasakroval to autíčko při pokusu o takovej manévr (nebo možná obojí)nastupovat bez otevírání dveří se do ní dá...