• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Alternativní alu kola

Takže ty Dezenty maj i s ET 50, ale zas nesedí šířkaZobrazit přílohu 49562 ve velkým TP, tam mám 7x18.....
Dyť k těm novým diskům dostaneš typový list, tak ti to může být jedno.
A pokud to nechceš prihlašovat, tak na nich bruskou ubruš 5tku - debilni, ale bohužel funkční rada jednoho technika na STK

Přidávám další model Barracuda Summa 8x18 ET43 váha 8,7kg což je stále pěkné a mají dokonce i vyšší nosnost 700kg.

Jsem koukal a ten Motec má TÜV na BP na modelu MCR3 - 8x18 ET45
Váha 7,8kg. Šedá a černá.

Pak ty ostatní lehký na BP mají TÜV jen v R19 s pneu 225/35 R19 - váha je tam pak pěkných 8,3 až 8,5kg podle modelu.
Ale to pak bude už asi dost tvrdý a hlavně ta pneu stojí víc jak 215/45 R18.

Teda. Taky fakt pěkný kolo. Obzvlášť v té titanové. To zařadím do výběru.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Jj a cena je docela slušná na to že je to 7,8kg.
Mě se začínají líbit čím dál víc - ty TEC mají takové ostré linky, tyhle jsou takové uhlazenější víc zaoblené hrany asi by to k BP sedlo víc.

Hledani je na dobre ceste, za chvili budeme na 5 kg/ks, tak hlavne to pak nezabit ultratezkou pneumatikou - cili navrhuji novy pruzkum a to za ucelem nalezeni co nejlehci pneumatiky :joy:

Zajimalo by me, zda ta homotnost pak neni na ukor pevnosti disku? Abych nemel ultralehke disky za 8000/ks a pri trefeni prvni diry v silnici (a ze jich tedka je!) nebylo po disku?

Dival jsem se na dokument, jak si borec opravoval Porshe GT3, jehoz disky mely pro usporu hmotnosti v tom "mase" okolo diry pro centralni matici vyvrtane otvory, ze to vypadalo jako emental :eek:

No M3 má na nápravu myslím 1004 kg - tedy požadavek na disk 502kg.
Tyhle mají 600kg dle TÜV.

Nemá někdo nějaký typ na ty alternativní kola? Já prostě nevidím nic, co by mě zaujalo ke koupi. Mám raději silnější paprsky podobné jako má originál, ale s lepší váhou a takové nikde nevidím. Všude jsou jen tenké paprsky, které mi k té M3 nesedí nebo jen taková designově obyčejný kola alá Dezent, co má každá druhá vrána.

Z5 k diskum na M3. Znovu jsem se dival na ty TEC GT RACE-1 a objevil jsem tam jeden nemily detail, kvuli kteremu si je neporidim, nebot je mi dopredu jasne jak to dopadne :(

Screenshot_20240206_102150_edit_53771986299606.jpg

Toho jsem si všiml dřív - za mne proto zatím nejlepší tyto - navíc mají i nižší váhu.

Toho jsem si všiml dřív - za mne proto zatím nejlepší tyto - navíc mají i nižší váhu.

Ty stojí hrozný ranec!

Co třeba R3 wheels? Ma o nich nekdo povedomi? U nas jsem je vubec nenasel a za me nevypadaji zle :rolleyes:

IMG_20240213_125846.jpg IMG_20240213_125829.jpg

Ranec? Asi o 300-400 ví jak ty TEC. Na to ze mají 7,8kg jsou dost levný ještě. OZ stojí jednou tolik.

Asi mame o slove "levny" rozdilne predstavy. Myslim, ze i polsonside nakonec zjistil, ze 28k+ ciste za disky na M3 neni zrovna ta nejlepsi investice?

Poslední úprava:
Tak jedno kolo za 6909,-
Kolik stojí originální disk Mazda? Hm… 7878,-

Kolik váží ten Motec? 7,8 kg
Kolik váží disk Mazda? 12,5 kg

Přijde ti to jako nějaká extra vysoká cena? Mě ne. Ale ta vahová úspora je velká, design hezčí.

PS - Mazda to pěkně zdražuje - ještě před Vánoci stalo to kolo nějakých 6300,-

Znas nejakeho cloveka, co si koupil nova kola od Mazdy (nemyslim jako soucast noveho auta) a je mentalne v poradku? Ale ano, tak pokud to srovnavas takto, pak je Motec skoro zadarmo.

Znas nejakeho cloveka, co si koupil nova kola od Mazdy (nemyslim jako soucast noveho auta) a je mentalne v poradku? Ale ano, tak pokud to srovnavas takto, pak je Motec skoro zadarmo.
Neznám - kdyby to šlo chtěl bych to auto bez kol 😅

No myslím ze ona ta cena jde i ve srovnaní s jinými. Jako ano můžeš koupit kolo za 5000 ale jsou vahově na úrovni těch od Mazdy.
Ten TEC a MOTEC má ,,kovaná” ok ,,tlakově zpracované” za trochu vyšší cenu od obyčejných kol.

Poslední úprava:
Héj 😃 Já si je dobrovolné koupil a necítím se retardovaný 😃 Já si prostě na M6 v 19' v orig. velikosti z aftermarketu prostě nevybral 🤨 Resp. vybral bych si, ale nechtěl jsem dát cca 9000,- za disk. Ale velkou roli sehrálo hlavně to, že se mi orig kola líbila a měl jsem je za 5000,- / kus nové v krabici. To rozhodlo, přiznávám.

Back