• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

automat Automatická převodovka - chování, údržba

Chemie od bg je ok. Také jsem použil obojí. Zatím bez problémů. Kondicionér možná zbytečný. Důležité je jeslí maj redukci na mazdu. Další věc je že jsem neviděl že by Petro Canada měla převodový olej pro mazdu. Viděl jsem FEBI, Ravenol, Mazda. Febi nejlevnější, ten jsem použil. Pak je potřeba sundat vanu, vyměnit filtr a vyčistit magnet.

Prej už nějakou mazdu dělali, takže redukci mít budou. Ještě se jich zeptám zda mi můžou poslat jaký přesně olej a filtr tam chtějí dát. Jakou specifikaci má mít ten olej?

Tak jsem prolezl jejich web, kde prodavaj ty oleje, a zadny takovy tam nemaj. Tak se radsi poohlidnu po jinem miste.

Zkus se sněma domluvit. Možná tě nechají dovézt vlastní, nebo ti ho seženou. Každopádně jiný než ATF FZ tam nenechej dát.

Tak se mi dnes večer stala taková zajímavá věc, auto stálo celý den, venku trochu mrzlo, nastartuju zařadím a autu zhasl motor jak kdybych ho udusil přes spojku. Po novém nastartování a rozjezdu už vše zase v normálu. Na převodovce mám vyměněný olej (komplet průplach)...cca před 45 tis. Obcas když je velká zima si všimnu, že při nastartování a počáteční jízdě od baráku (mám to hned asi 300 m z kopce) jakoby než se zahřeje olej zůstavala převodovka v neutrálu (otáčky se drží na uplném volnoběhu) až po přidání plynu a rozjezdu po rovince se při dojezdu do křižovatky bez plynu drží už jakoby zařazeno. O co jde a jak moc se tím zabývat...popřípadě co s tím?
Auto je rok 2020,mam najeto 115 tis., 2.5 automat

Tak se mi dnes večer stala taková zajímavá věc, auto stálo celý den, venku trochu mrzlo, nastartuju zařadím a autu zhasl motor jak kdybych ho udusil přes spojku. Po novém nastartování a rozjezdu už vše zase v normálu. Na převodovce mám vyměněný olej (komplet průplach)...cca před 45 tis. Obcas když je velká zima si všimnu, že při nastartování a počáteční jízdě od baráku (mám to hned asi 300 m z kopce) jakoby než se zahřeje olej zůstavala převodovka v neutrálu (otáčky se drží na uplném volnoběhu) až po přidání plynu a rozjezdu po rovince se při dojezdu do křižovatky bez plynu drží už jakoby zařazeno. O co jde a jak moc se tím zabývat...popřípadě co s tím?
Auto je rok 2020,mam najeto 115 tis., 2.5 automat
2.5 2017, 114k km. pri studenom po ubrati plynu robí to isté, asi si RJ myslí že tak sa "skôr zahreje"

Je to normální.
ten pokles otáček z kopce dolů to chapu, ale to zhasnutí (udušení) motoru po nastartování a zařazení D? Za celý roky ježdění se to nikdy nestalo. A přitom jinak vše - řazení, at manualní nebo automat, žádné cukání - funguje jak má.

Auto se chtelo rozjet ale bylo malo plynu? Jako s manualem, seslapnes spojku, zaradis ale chcipne to protoze jsi dal malo plynu.

Jak kdy, tady to byla situace, stojim na parkovišti, odjíždím at uvolním místo, takže nastartuju, zmačknu brzdu, přeřadím z P přes R N do D a chci odjet a v ten moment zhasne motor...uplně takovým tím stylem jak když na manuálu zařadíš jedničku začneš se rozjíždět a zapomeneš odbrzdit ručku. Tak jsem znovu nastartoval a od té doby jezdím zase bez jakýhokoli problému i když je venku daleko větší zima.

Jak kdy, tady to byla situace, stojim na parkovišti, odjíždím at uvolním místo, takže nastartuju, zmačknu brzdu, přeřadím z P přes R N do D a chci odjet a v ten moment zhasne motor...uplně takovým tím stylem jak když na manuálu zařadíš jedničku začneš se rozjíždět a zapomeneš odbrzdit ručku. Tak jsem znovu nastartoval a od té doby jezdím zase bez jakýhokoli problému i když je venku daleko větší zima.
A nezůstaly mrazem po odbrždění viset zadní brzdy?Nemělo by se to stát,ale ŘJ to muže brát jako nestandartní situaci a zazmatkuje.Je třeba delší čas na testování,zda se to znovu neobjeví.

jestli to bylo nějákým zmatkem jednotky tak jak říkáš uvidíme, je pravda že jsem hledal a nikde se s podobným problémem nesetkal...tak snad se to už neobjeví.

Ak nepovoliš ručnú a pridáš plyn auto prekoná ručnú a vypne ju, ak som správne pochopil zo všetkého čítania tak nieje možné aby zhaslo kôli prekážke na ceste, bude prešmykovať hydromenič. Skôr by som si tipol váhu vzduchu alebo niečo podobné alebo klapku. Mne zas úplne studené keď je a vycúvam z miesta a dám D a chcem rýchlejšie pridať tak trochu trhne autom, teple to nerobí. Riešim že nechám samé rozbehnúť po preradení na D kým je studené.

problém je, že za celou dobu přemýšlím jestli jsem udělal něco jinak než obvykle a pořád mě nic nenapada, řekl bych že to byla naprosto standartní situace, kterou dělá člověk denně akorát že bylo trochu zima...cca -2 °C. Pokud by to bylo váhou vzduchu, nějákým čidlem, "špatnou konstelací a vyhodnocení jednotkou" ...nejde o nic...dá se to i pohlídat...že člověk nastartuje a nechá chvilku P aby se motor protočil a rozběhl převodovku...šlo mi spíš o to aby to nebyla nějáká vada na převodovce a situace se nezačla opakovat a zhošovat. Nerad bych něco prodrbnul...ale tak s ohledem na to, že se o tom nikde nic nepíše...kromě převodovek DSG ....doufám, že to byla opravdu jen nějáka divná konstelace. Je pravda...možná řeším převodovku a mohla to být třeba škrtící klapka....ale to auto chcíplo fakt jak když se chceš rozjet (v manuálu) máš málo plynu, studenej motor a zabržděnou ručku

Já bych si z jednoho případu nedělal hlavu, auto je plné koleček , drátků a čipů a prostě to ojediněle může zahaprovat. Zhostil bych se role testovacího pozorovatele.

Zkus se sněma domluvit. Možná tě nechají dovézt vlastní, nebo ti ho seženou. Každopádně jiný než ATF FZ tam nenechej dát.
Tak jsem jim napsal jaky olej a filtr tam chteji dat, protoze jsem v jejich nabidce nenasel zadny se specifikaci ATF FZ a uz neodepsali. Asi to necham na autorizovany service, stejnak ten cenovy rozdil by byl max do par stovek. Zkousel jsem oslovit i jine servisy a vsude je ta cena +- stejna.

Back