• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Benzín - výfuk duplex

Dotaz hodim sem..je to taky vlastne o vyfuku. Mam tam "nový brumlavejsi výfuk" (ulter sport) cca 2 roky, ale zacal se mi ozyvat hnusny vrzavy zvuk od spoje vyfuku. jak se pohne motor pri pusteni plynu nebo pridani, tak vyfuk zavrze....kdyz jsem pod to vlezl, tak to vrzalo v tom pruzenm spoji, co je na fotce....dotahnout to neslo...ani jsem s tim nepohnul...nevim jestli tam je nebo neni nejake tesneni , ale nejake bych tam predpokladal. ...nevim jestli je to original spoj ....nemate nekdo zkusenost ? dikes

Snímek obrazovky 2024-06-11 134632.jpg

Co takle nejaky tip, jak to povolit ? :D
Ja bych to riznul flexou, nez se s tim mordovat. Prodavaji se ty srouby i pruziny za par korun.
Najdi cisla na japancars.ru a objednej to vse z netu. A alespon ty matky dej nerez.
A nebo kup jen ty pruziny a ten sroubovy spoj poskladej cely z nerezu.

Ahoj, zeptám se tady, i když nejde o duplex (abych zbytečně nezakládal další výfuk). Začal mi hodně hučet výfuk na šestce kombíku GH, výfuk je původní, takže má za sebou cca 15 let. V servisu to prohlédli a myslí si, že se už propálily přepážky v tlumiči a proto to hučí, díra nikde není. Problém je, že to nedokážou vyměnit - i když by sehnali tlumič, tak je to tak zrezlé, že by se to muselo řezat a pak by chyběla spojovací trubka, kterou nedokážou sehnat. Takže mě odkázali na autorizovaný Mazda servis, ale to mi přijde u tak starého auta nesmysl, vzhledem k jejich cenám. Neměl byste někdo tip na výfukový servis v Praze a okolí, který by to dokázal vyměnit za nějakou smysluplnou cenu? Sám si to určitě dělat nebudu, rád zaplatím za dobrou práci. Díky.

Ahoj, zeptám se tady, i když nejde o duplex (abych zbytečně nezakládal další výfuk). Začal mi hodně hučet výfuk na šestce kombíku GH, výfuk je původní, takže má za sebou cca 15 let. V servisu to prohlédli a myslí si, že se už propálily přepážky v tlumiči a proto to hučí, díra nikde není. Problém je, že to nedokážou vyměnit - i když by sehnali tlumič, tak je to tak zrezlé, že by se to muselo řezat a pak by chyběla spojovací trubka, kterou nedokážou sehnat. Takže mě odkázali na autorizovaný Mazda servis, ale to mi přijde u tak starého auta nesmysl, vzhledem k jejich cenám. Neměl byste někdo tip na výfukový servis v Praze a okolí, který by to dokázal vyměnit za nějakou smysluplnou cenu? Sám si to určitě dělat nebudu, rád zaplatím za dobrou práci. Díky.

Skúsil by som sa spýtať pána Málka (tak sa tuším volá), na Bazoši predáva nerezové varianty na Subaru, že či by niečo nevyrobil / neupravil pre Šestku...

Na Subaru klube sú kladné recenzie, ja som jeho služby nevyužil, vyrobil som si sám.

Nemá to úplne lacné, ale vydrží to určite dlhšie ako lacné náhrady

Toto mi poslali z autorizovaného servisu Mazda jako ceny dílů. Práce cca 1300 Kč /hod u auta staršího 5let. Jestli to chápu správně, tak jde o ty díly dole, tlumič a trubka (?), čili cca 12 tisíc, plus práce, vzhledem ke korozi to bude asi pracné, takže třeba tak 16tisíc. Ale je to originální mazda díl. DO3RY se mi vůbec na poptávku neozvali, asi GHčko není dost závodní auto :))

2024-07-23_192324.jpg

Toto mi poslali z autorizovaného servisu Mazda jako ceny dílů. Práce cca 1300 Kč /hod u auta staršího 5let. Jestli to chápu správně, tak jde o ty díly dole, tlumič a trubka (?), čili cca 12 tisíc, plus práce, vzhledem ke korozi to bude asi pracné, takže třeba tak 16tisíc. Ale je to originální mazda díl. DO3RY se mi vůbec na poptávku neozvali, asi GHčko není dost závodní auto :))

Zobrazit přílohu 52470
Já jsem u DO3RY kdysi poptával na GH 2,5 oba koncáky a středovou trubku a vycházelo to na cca 35tis...

dej tam duplex od ulteru. stojí do 10ky a nějákej mechanik ti to dopasuje na auto během 3 hodin a vyjde to podstatně líp

Na ten Duplex od ulteru do 10tky by som sa rád pozrel aj ja....vieš hodiť link lebo to malo čo som kukal na SK mi to v tak relatívne dobrej cene moc nevychádzalo 🤔

Eshop kde jsem kupoval už není, a teď se dívám že to zas podražilo a stojí od 11500 Kč. Já ho kupoval za 7800 včetně dopravy cca 3 roky zpět

Jarda Koča stále prodává:
Středová trubka BOSAL 850-161 (případně i koncové tlumiče a další součásti):

Poslední úprava:
Ta Y trubka je u toho ulteru taky, není potřeba dokupovat

Bosal má užší průměry než origo výfuk a je to předraženej šmejd, aspoň to tak vždy bylo

Back