99luftbalons
rodinný člen KLANu
- 1 377
Takže to kluci japonský asi nevyřešili, protože jsem tu četl stížnosti na bouchání a vrzání přední nápravy i u těch novejch 2.5 litrovejch CX-5.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Link na svolávačku nemám. Šel jsem reklamovat bouchání od PP kola do servisu a jen tak mezi řečí mi to o svolavačce řekli. Osadili takový plastový nesmysl mezi horní uložení a pružinu s tím, že víc toho udělat nemůžou.Můžeš mi prosím poslat link na tu svolávačku? Já taky něco takového slyším od PP kola při přejezdu přes nerovnost, ale musím jet do zatáčky, tzn. vytočená kola na jednu nebo na druhou stranu. Kolegové v práci to tipují na ložisko, ale já tomu absolutně nerozumím. Dokud mám záruku na podvozek, tak bych to rád v servisu pořešil.
Ahoj vsem, tak ja se tez pridam. Od Maxe mam prohozene pruziny na snizene Eibachy. Tento neduh se mi objevil nekdy zkraje leta ..pri najezdu ca 35tis. km. Poresime pri dalsi navsteve..nemam tyhle zvuky odspodu rad..Tak mi to nedalo a na chvilku jsem si sednul k pracovnímu PC s katalogem a zkusil zjistit OEM kódy toho ložiska horního uložení u lidí co u mě byly nebo co znám a stěžovali si na tenhle problém.
1) KD35-34-38XA
- tohle je OEM kód dílu co má třeba moje auto a u tohodle dílu jsem si žádných připomínek ohledně bouchání nevšimnul teda až teď na mě + ještě jeden človíček u kterýho to ale není ještě potvrzený. S tímhle dílem se dá setkat v japonských BM a třeba v prvních CX5 atd... (prostě první SkyActivy do cca 2015)
2) KR27-34-38X
- tenhle díl mají v zásadě CX3 a tam už poznámky u aut mám že si lidi stěžovali na klepání při pomalý jízdě (s vytočenym volantem) nebo i křupání při zatáčení
3) B45A-34-38XA
- tohle bude taky problémovej díl, protože ten mají osazený už BNka a tady ten výskyt bouchání mám napsanej docela dost
Katalog na díly mám jen do konce 2016,takže proklepnout si i nejnovější auta zatím nemůžu, abych zjistil co se tam za OEM instaluje.
Hlavní je, že všechny tyhle tři díly jsou zaměnitelný,takže někde tady musela vzniknout ta chyba - zkoušim selskej rozum,tak mě když tak omluvte za nepřesný vyjadřování.
Jestli se jedná o to klepání z horního uložení tlumičů, tak tam proběhli cca 2-3 úpravy v tom horním plastovým ložisku horního uložení. Ale pořád je to kus plastu o který se opírá zespoda pružina tlumiče. Při ceně toho dílu (cca 650Kč za originál což je vlastně SKF) nemá ani smysl ničemu předcházet a až to začne klepat, tak ho prostě vyměnit.Nevíte někdo, jestli se nějak nezměnila situace? Možná bude vědět @Max6
Jestli už nemají nové uložení nebo je to stále bez řešení ze strany Mazdy...
Problém nemám, ale chci tomu předejít.