• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

Umíte mi, prosím, doporučit někoho na konzultaci a výměnu brzd / kotoučů mimo autorizované servisy Mazda? ?
Řekněme PHA, PHA-východ, střední Čechy směr Poděbrady a kolem nich třeba ještě... (@Max6 je plný :sob:).

Ahoj všem! Dnes po výměně oleje v Mazdě mi bylo oznámeno že přední a zadní brzdy o mají za sebou. Chtěl bych se vás zeptat, jaké bystr mi doporučili kotouče a destičky jak dopředu tak i dozadu. Nejlépe přesný název dílu popř. odkaz na obchod. Mám g165 tak bych si jí chtěl vymazlit nejlépe děrovanými či drážkovanými kotouči. Děkuji za odpovědi a přeji hezký den!

Přesunuto do existujícího tématu

Poslední úprava moderátorem:
Ahoj všem! Dnes po výměně oleje v Mazdě mi bylo oznámeno že přední a zadní brzdy o mají za sebou. Chtěl bych se vás zeptat, jaké bystr mi doporučili kotouče a destičky jak dopředu tak i dozadu. Nejlépe přesný název dílu popř. odkaz na obchod. Mám g165 tak bych si jí chtěl vymazlit nejlépe děrovanými či drážkovanými kotouči. Děkuji za odpovědi a přeji hezký den!
a co třeba opět použít magické "hledat" ?

Dobře děláš, za necelý rok užívání si je jen chválím. Sice při nějaké teplotě okolí a způsobu jízdy zřejmě trochu víc hmoty zůstalo na kotouči a nějakou dobu to lehce lepilo/trhalo, ale zase se to ojelo a je to v poho. Brzdí pořád, tiché, nešpiní, nedřou kotouče. Kotouče stále origo, v tom neradím. Bral jsem je přímo z amerického e-shopu a ani jsem tady neplatil DPH. Podle popisu na německém Amazonu vycházejí o poznání dráž než skoro před rokem a zřejmě může být i problém s dodávkou do Česka, tak dobře vyber dodavatele.

kupuju na nemeckym amazonu tak predpolkadam ze to nebude problem... na tom partlimit jak jsi mi posilal to stoji 42usd ... ale nevim co clo no ... a amazon ma aspon porad zaruku vraceni penez, atd ... tak to zkusim tam, zase takovej ranec navic to neni ..

jinak je kupuju na Tvoje doporuceni :) tak se tesim .. diky .. kotouce chci vymenit protoze mam zkrouceny (jeste by asi teda vydrzely) a sere me jak se klepe volant pri brzdeni ... hanba! :D

Zrovna na tom tvém odkazu německý Amazon uvádí, že to nemůže dodat do ČR. V takových případech jsem používával služby firmy Mailbox.de. Ta ti dá číslo jakéhosi poštovního boxu s německou adresou, kam si to necháš poslat z Amazonu, a pak ti to doručí do Česka. Nechtěli ani za to moc peněz, kolikrát to před lety nestálo víc, než byl rozdíl mezi cenou poštovného do DE a do CZ. Ale už jsem to leta nepotřeboval.
Jinak při dovozu z USA, třeba Partlimitu, ti hrozí, že ti napočítají DPH, tudíž 21 % je největší položka, clo může dělat jednotky %. Ale Partlimit mi napsal, že mi posílá obchodní vzorky a prošlo to :p Ale chápu, že Amazon je jistota.

hehe tka to je husty, to jsem se ani nedival :))) no jeste kouknu kazdoapdne Bosch BC1711 je jasna volba :) a kotouce tam vrznu asi Brembo ... uz jsem psal @Max6 jestli si najde cas ze by mi to tam hodil ... neni tu nekdo jinej jako plan B? Praha a okoli (pripadne Pardubice a okoli) kdo by se na to podival? :)

@MichalP diky za tip na ten mailbox.de ... jinak na americkym je posilam ted koukam :) https://www.amazon.com/Bosch-BC1711-QuietCast-Premium-Ceramic/dp/B00XM0DPSO

lol tak part limit asi neprojde :D
1648582190748.png

Poslední úprava:
asi blbej dotaz .. kdyz objedavam ty kotouce.. pisou tam "Brzdovy kotouc" .. znamena to ze je jeden? mam objednat dva? ?

asi blbej dotaz .. kdyz objedavam ty kotouce.. pisou tam "Brzdovy kotouc" .. znamena to ze je jeden? mam objednat dva? ?
Ano, jen na některých shopech to mají tak, že skočí do košíku rovnou dva. U desek je potom balení na celou nápravu, tudíž 4 ks desek

hehe tka to je husty, to jsem se ani nedival :))) no jeste kouknu kazdoapdne Bosch BC1711 je jasna volba :) a kotouce tam vrznu asi Brembo ... uz jsem psal @Max6 jestli si najde cas ze by mi to tam hodil ... neni tu nekdo jinej jako plan B? Praha a okoli (pripadne Pardubice a okoli) kdo by se na to podival? :)

@MichalP diky za tip na ten mailbox.de ... jinak na americkym je posilam ted koukam :) https://www.amazon.com/Bosch-BC1711-QuietCast-Premium-Ceramic/dp/B00XM0DPSO

lol tak part limit asi neprojde :D
Zobrazit přílohu 39828
Hmm, to mi tehdy nabízely jiné americké e-shopy taky. Partlimit tehdy umožnil obyčejnou USPS za cca 24 - 30 USD, nepamatuji si přesně, někde jsem to tu možná uváděl. Teď jsem jen rychle mrknul a přijde mi stále, že s Amazonem to také nepůjde snadno a na ebay.com jsem našel někoho, kdo požaduje za dopravu "jen" asi 45 USD, přičemž prodejní cena je asi 43 USD. Podle mě se to nicméně stále vyplatí.
Pořád nechápu, proč to Bosch neche homologovat a prodávat v Evropě - jedině že by se jim peníze za homologaci nevrátily při odhadovaných objemech prodeje :( Ovšem v Evropě by si za ně mohli říct o dost víc než nějakých 43 USD v US.

Pořád nechápu, proč to Bosch neche homologovat a prodávat v Evropě - jedině že by se jim peníze za homologaci nevrátily při odhadovaných objemech prodeje :( Ovšem v Evropě by si za ně mohli říct o dost víc než nějakých 43 USD v US.
IMO kvůli obsahu aramidových vláken - tlak na emise PM10/2.5 ...

to je zajimava diskuse ... pokud to neni homologovane a stala by se nehoda ... tak mi pojistovna nic nezaplati? (samozrejme v pripade ze by zkoumali kazdej plisek na aute jestli ma homologaci :D )

mrpcz - v rámci zaměstnání jsme měli několik vážných dopravních nehod. Párkrát i se zraněním. Nezkoumalo se nic v souvislosti s technikou auta až na běžné věci - STK má, pneu má a jsou OK, nikde viditelná brutální koroze rámu apod. - žádná hluboká kontrola.

Jeden jediný smrťák (i to je moc) co za ty dlouhé roky byl, tak tam auto zkoumali (protože nebyl žádný další účastník nehody a nebylo zřejmé co bylo příčinou tak fatální události)= z místa nehody si ho odvezli na pár dní pryč, ale co vím, jednalo se spíše o postup stylem :
- brzdy tady jsou = OK
- vzorek pneu přítomen = OK
- probíhala i diagnostika
atd..

V zásadě není způsob jak zjistit, jestli ten či onen díl, který tam není nijak nabastlený a nejedná se o přední nárazník či spíše radlici, který zabil chodce je nebo není homologovaný.

Tímto nechci nikoho navádět k bejkovinám, ačkoliv si o shánění brzd.desek z USA a peripetiích okolo myslím svoje, tak jen odpovídám na kladený dotaz.

cau .. tak uz nadesel cas ... musim vymenit brzdy (predek) ..

budu kupovat tyhle desky: Bosch BC1711 QuietCast Premium Ceramic
plus se rozhoduju mezi temahle kotoucema:
Jurid
Ferodo
Brembo

beru jakoukoliv radu ... zatim vyhravaji asi Brembo
ahoj, nějaký brembo jsem si nechal dát dopředu na GJ165 v autorizovanym servisu v plzni - zvlněno po cca 8tis.km převážně městského provozu, budu řešit. níže část faktury pro info.
image001.jpg

Tak fakturovat čistič brzd, to je fakt něco :) Já ty autorizáky žeru. Nicméně sazbu na automechanika jsem měl teď teda vyšší, v autorizáku.

ahoj, nějaký brembo jsem si nechal dát dopředu na GJ165 v autorizovanym servisu v plzni - zvlněno po cca 8tis.km převážně městského provozu, budu řešit. níže část faktury pro info.
hnm jo to jsou ty samy jako jsou na ty fakture .. tak uvidime :) @MichalP si je chvalil tak snad jsi mel jen vadny kus ...

Michal má originální kotouče, tak jako já. A nemůžu si nějak stěžovat, pořád dobré. Ale já moc nebrzdím :)

Back