• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

tak jsem to projel a je to asi lepsi .. bylo to teply ale uz ne rozpaleny .. tak snad uz si to sedne .. diky !

To ti měnili jen předek ne? A kdyby ti dávali novy desky i do zadu tak by nechali nádobku pretýct?? Nepohlídat ani hladinu brzdovky no nevím... při zatlačovaní pístku je stejně lepší povolit odvzdušňovák a zbavit se "staré" brzdovky ale může se stát, den blbec je sviňa? A brzdy po výměně můžou hřát, to si sedne... Jen se na to člověk po výměně zbytečně moc soustředí?

no jako taky si rikam ze by to mel udelat mechanik .. @Doofer mozna by stalo za to predat feedback jestli je to Tvuj kamos :) at je to fer ... ale jako presne proto jedu do servisu a neresim to doma sam .. rozumim tomu jako koza petrzeli

Tak já jsem v režiii @Max6 stejné desky Bosch, ale na starých discích řádně zahořel, jak jsem popisoval ve svém někdějším příspěvku u své Mazdičky. Řádně probržděno asi 8x, povětšinou z 80 do nuly, 2x asi ze 120 do 40. Tak to se z nich pěkně kouřilo, ale dobrý, vůbec nevadly. No a pak po jizdě asi 60 km domů rozhodně nehřály. Prostě je třeba je pořádně zajet, kór jestli jsi měnil i disky, při normální jízdě tak 400 km, a ony si sednou a začnou teprve řádně brzdit.

super diky za zpravu.. ja tomu moc nerozumim tak me tohle uklidnuje ... menil jsem i disky no .. tak ja jim budu ted trosku slapat na krk nez si to sedne

Chlapi, kedy je vhodne vymenit kotuce? Mam EBC Ultimax a tie drazky su uz len propagacne. Ked prejdem prstom, tak ich takmer necitit. Je cas na vymenu? Mate niekto skusenost?0b6c91039969966e9078766ad885aac4.jpg

Jestli jedes na design, tak vymenit, jinak bych se ridil tloustkou kotouce

Tu su skladom.
Nejde mi o dizajn, ale o funkcnost. Ak je limit 2mm, tak to asi fakt bude na/pod hranou. Tie drazky mohli mat cca 1mm hlbku ked boli nove a z oboch stran to mozu byt 2mm.
Vdaka
Na hrane kotúča po obvode máš napísané vždy hrúbku od výroby a minimálnu hrúbku pri ktorej menis. Na GH to je na predok myslim 28/26mm a na zadok 12/10mm, ale pri 1,5mm hrane z každej strany už men istotne.

Chlapi, kedy je vhodne vymenit kotuce? Mam EBC Ultimax a tie drazky su uz len propagacne. Ked prejdem prstom, tak ich takmer necitit. Je cas na vymenu? Mate niekto skusenost
GH predok je 25/23mm, zadok potom 10/8mm, zmeraj a uvidíš ci sú na výmenu.

Zdarec, nastal čas výměny předních brzd. Díval jsem se po Zimmerman kotouče plus mam doma nové desky Brembo. Je to přijatelná kombinace?
Díky.

Nedělejte z toho takovou vědu...
Skoro jak diskuze o olejích:blush: třeba já dal na celé auto úplně obyčejné TRW... Auto brzdí, STK na výbornou, občas to prošlápnu na podlahu ať se oleští zadek a zvlněné přední kotouče neznám, je ale pravda že desky celkem špiní.... Na běžný ježdění úplně ok... Stejně pokud někdo brzdí jak tatar (nebo zažije krizovku na dálnici) tak odrovná na předku 6 GJ jakékoliv brzdy protože je tam kotouč jak z fabie?

Pokud se ti sem tam povede to prošlápnout na podlahu, možná je čas na výměnu brzdovky :D :D

Pokud se ti sem tam povede to prošlápnout na podlahu, možná je čas na výměnu brzdovky :D :D
To bylo myšleno obrazně? Ale shodou náhod právě čekám ve Zlíně v Efektu na výměnu brzdovky?

Zdravim vsechny. Mam objednanou 6 (snad dorazi na podzim:)grinning:). Tak procitam forum.
Objevil jsem na nemeckem foru tuhle tabulku-jake kotouce pasuji s jinymi destickami dohromady.
Tak to sem pro informaci davam. Vsem hezky vecer.
XXX_Scheiben_Belaege_Kombinationstabelle_at_rs.jpg

Nazdar vospolok!
Tak nadisiel cas vymenit brzdy aj na tej mojej mazdici pretoze uz to riadne huci, az sa hanbim s tym jazdit :D
Rozmyslam ze pojdem do klasiky teda ATE, resp. mate nejake ine odporucania?
Je tento vyber spravny?

Pri tych platnickach na zadnu napravu pise v popise ze je to pre vozidla bez elektronickej rucnej, ktoru ale ja mam.
Tak neviem, nejaka alternativa k tomu?

Dik :)

Nazdar vospolok!
Tak nadisiel cas vymenit brzdy aj na tej mojej mazdici pretoze uz to riadne huci, az sa hanbim s tym jazdit :D
Rozmyslam ze pojdem do klasiky teda ATE, resp. mate nejake ine odporucania?
Je tento vyber spravny?

Pri tych platnickach na zadnu napravu pise v popise ze je to pre vozidla bez elektronickej rucnej, ktoru ale ja mam.
Tak neviem, nejaka alternativa k tomu?

Dik :)
ATE aktuálně nemá k dispozici zadní destičky pro elektronickou ručku (v budoucnu určitě budou). Poznáš je jednoduše, vypadají totiž takhle:

Vodící plíšky jsou přinejtovaný přímo k destičce

Back