• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

Co si pamatuju, tak na zadní el. ručku byly destičky snad jen od TRW. Nikdo jiný to nenabízel. Ale už to je pár let zpátky.

Ja bral Textar, komplet obe napravy kotouce i desky, na zadek s EPB. Najeto zatim jen par tisic, ale nic spatneho nepozoruju.

ATE aktuálně nemá k dispozici zadní destičky pro elektronickou ručku (v budoucnu určitě budou). Poznáš je jednoduše, vypadají totiž takhle:

Vodící plíšky jsou přinejtovaný přímo k destičce

Vdaka tak co odporucas namiesto nich ku zvysku ATE?
Mozu byt zimmermany?

Teda by to bolo:
Predok ATE + ATE
Zadok ATE + Zimmerman

Vdaka tak co odporucas namiesto nich ku zvysku ATE?
Mozu byt zimmermany?

Teda by to bolo:
Predok ATE + ATE
Zadok ATE + Zimmerman
Ten odkaz je na Zimmermanny na mechanickou ručku :grinning:
Tak ještě jednou a ještě jednodušeji. Jak je v popisu u zadních destiček napsáno "brzdový systém AKEBONO" tak je to pro mechanickou ručku. Jak je tam napsáno "brzdový systém TRW" tak je to pro elektronickou ručku.;)
Co si vybereš nechám na tobě. Já bych třeba Zimmermanny na svým autě nechtěl, ale je to každýho věc. Respektive dneska ber co je, protože za týden nemusí být ani to - aspoň u nás v ČR.

Poslední úprava:
Mám vzadu EBC Yellow Stuff na M3 BN s elektronickou ručkou. Někde v tomhle vlákně jsem popisoval i part number, protože na to ofiko stránkách měli špatně.

Mám vzadu EBC Yellow Stuff na M3 BN s elektronickou ručkou. Někde v tomhle vlákně jsem popisoval i part number, protože na to ofiko stránkách měli špatně.
Mazda 3BN (benzín i nafta) zadní desky EBC na elektronickou ruční brzdu:
BlackStuff - DPX3081
GreenStuff - DP23081
RedStuff - DP33081C (sehnatelný přes eBay z USA)
YellowStuff - DP43081R

K nim zadní kotouče EBC - jsou stejný i pro BM s mechanickou ručkou:
Premium (obyčejný) - D1969

BlackDash USR (frézovaný + lepší antikorozní ochrana) - USR1969 nejsou aktuálně k dispozici

TurboGroove (frézovaný + důlky)- GD1969 nejsou aktuálně k dispozici

Poslední úprava:
Vdaka cize mozu byt tieto ATE

A zadne platnicky brembo, resp. trw:

Vdaka za podporu, trochu mi to este nepali po narocnom tyzdni ^^

Vdaka cize mozu byt tieto ATE

A zadne platnicky brembo, resp. trw:

Vdaka za podporu, trochu mi to este nepali po narocnom tyzdni ^^
Ano, výběr je dobrý. Ještě bych přikoupil na přední nápravu příslušenství (výrobce nechám na tobě):

Zdravim vsechny. Mam objednanou 6 (snad dorazi na podzim:)grinning:). Tak procitam forum.
Objevil jsem na nemeckem foru tuhle tabulku-jake kotouce pasuji s jinymi destickami dohromady.
Tak to sem pro informaci davam. Vsem hezky vecer.
Zobrazit přílohu 41101
Vypada to zajimave, jen nevim zda se tomu da verit, kdyz samo Ate nedoporucuje svoje keramicke desticky davat na sve drazkovane kotouce Power disc.

2 MichalP
Ano, mas pravdu. Koukal jsem na jejich stranky, maji tam aktualizovanou tabulku a kombinace ATE Power disc a keramicke brzdy je vyznacena zlute.
Tabulka je o neco mene prehlednejsi, a vyhrazuji si pravo jejiho uzivani, takze jen odkaz:

Kluci, dají se někde koupit držáky zadních brzdových třmenů na GJ s mechanickou ručkou? Pořád mi na autě něco klepalo a zjistilo se v servisu, že jsou "volný" zadní třmeny na vodítkách. Resp je vůle mezi vodítkem a pouzdrem v držáku třmenu.

Třmeny jsem dával repasované a vodítka nová zn. Frenkit. Normálně se to na nich "gingle" a po hrbolaté cestě to dělá randál.

Dají se koupit nové držáky třmenů, nebo je malá pravděpodobnost, že by ta pouzdra byla vychozená a měla vůli oproti vodítku?

Nechybí tam vymezovaci gumičky?

Vymezovací gumičky tam jsou - jeden čep bez gumičky, druhý s. Vodítka jsou Frenkit, dokonce jsem kvůli tomu objednával druhou sadu, ať mám jistotu. Zkusím to ještě dneska rozkopnout a uvidím jestli něco neobjevím. Posledně když jsem to rozdělal a trochu namázl vazelínou na brzdy tak to na měsíc utichlo..

V te tabulce jsou IMHO blbosti. Kupoval jsem primo set EBC (stock kotouce + yellowstuff desky), tento set mel samostatne specialni produktové cislo a v te tabulce je tato kombinace pritom oznacena zlutou barvou...

Takto se to celý hejbe.. Zkoušel jsem to s novýma vodítkama i těma starýma z výroby. Může to být tedy vydřený pouzdro v držáku třmenu?

Video

Back