Ano, soucasti kupni smlouvy je priloha o stavu auta. Opotrebeni desek, chod spojky (zabira cela), kotouce nevibruji, apod. — Kupce se aspon na tyhle veci muze zamerit pri predvadeci/kontrolni jizde, nez to podepise.
Nerad bych mesic po prodeji resil, ze jsou sjete desky a bylo to tak v momente prodeje, a nejak se o tom hadal.
Moje rada: Kazdy si uvadejte v kupni smlouve co chcete
. Mozna tady taky vetsina z vas neprodava dvoulety nebo trilety auta... kde je ocekavani kupcu podle me uplne jinde, nez u desetileteho (u trileteho kupce ocekava absolutni nulu okamzitych investic a perfektni stav). Ale to je jen moje spekulace.
Kamarad nedavno koupil (velmi drahe) desetilete auto s naprosto zakladni "prazdnou" kupni smlouvou, ve skutecnosti se ukazalo, ze jde o docela problemovej "vrak", a nedovolal se niceho, protoze prodejce muze donekonecna argumentovat tim, ze jde o opotrebene vozidlo, dily jsou opotebene, a nelze nic moc cekat. Ja bych to bez checklistu fakt nekupoval, to same nas radilo tomuhle kamaradovi vic, ze auto bez predavaciho protokolu s presne zaznamenanym stavem, a to i opotrebeni, nekupovat. Ale je mi jasny, ze to by se tady nikomu z vas urcite stat nemohlo...