• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

Za ten poslední týden:
ČR: + 15-20 CZK
Rakousko: +0,2-0,25 EUR (5-6 CZK)
Fyzicky k nám ruské PHM pořád proudí. Jediným faktorem stojícím za růstem cen je panika. Kontrola marží pumpařů ze strany státu je zde velmi žádoucí.
Panika kupujících a chuť si vydělat na straně pumparu. ?

Nevím jestli se jim ta cenová politika vyplatila, na Kladně stojí natural 95 všude 48 Kč za litr a u čerpačky Mol a OMW jsem neviděl nikoho tankovat.....

Nevím jestli se jim ta cenová politika vyplatila, na Kladně stojí natural 95 všude 48 Kč za litr a u čerpačky Mol a OMW jsem neviděl nikoho tankovat.....
Mně to taky nepřijde nejchytřejší. Třeba kolegové v práci, co vím, tak když mohli, dočasně si řekli "Jezdím MHD " a netankují skoro vůbec. Já taky jedu jen kam musím a zbytek zařídím jinak (malé město => pěšky).

Jj já to taky dost omezil - jezdím na kole nebo přespím v práci a jezdím jen občas.
Ale zas ani ne tak kvůli benzinu jako spis proto, ze je třeba se víc hejbat ?

No pokud bude i v Polsku verva stat hodne pres 40, tak asi nastartuju elektrokolo, ac nerad. Mam to do prace cca 21km a velmi nerad jezdim na kole na cestach pro automobily...Busem to taky prdim, tim jsem nejel uz dvacet let :)

EO ma po cele CR stejne ceny jako to ma ONO. V patek jsem si toho vsimnul. To u nekoho jineho vidim prvne.
A mentalek rekl, at min jezdime?? Takze komu daji pul roku dovolenou je v poho✌
Kdyz uz to vymysleli takhle, tak nevim proc nevyziji EO, tam lehko zjisti cenu paliva jako takoveho se vsemi vicenaklady, at daji marzi 1 korunu cerpacce a kdo bude drazsi, tak tam nikdo nepojede a budou muset slevnit. A ne resit bioslozku v radech tydnu. To je vysmech do xichtu?
LPG take docela vystrelilo za poslednich par dni jsem koukal.

Na tento týden mi zvedli cenu AdBlue skokově o cca 60% na 23,10Kč/L bez DPH.

By mě zajímalo kde si ty ceny dodavatelé "vyrábí"....Kdyby v takových relacích skákaly ceny všeho ostatního, tak by asi lidi zešíleli včetně mě.

Nafta - budu zdražovat !
Systém - ajaj, tak něco málo podniknem, zrušíme daň na "bejby" kamiony, kterýma stejně vozíme jen distribuci
Nafta - dobře, budu stát o něco méně...
AdBlue - podržte mi pivo, něco vám ukážu :D

Vládní zmocněnec pro energie Bartuška, kdysi studentský vůdce sametové revoluce povídal, že ceny energií u nás se řídí náladou na trhu......
Takže mě už tady nemůže nic překvapit.?

Na tento týden mi zvedli cenu AdBlue skokově o cca 60% na 23,10Kč/L bez DPH.

By mě zajímalo kde si ty ceny dodavatelé "vyrábí"....Kdyby v takových relacích skákaly ceny všeho ostatního, tak by asi lidi zešíleli včetně mě.

Nafta - budu zdražovat !
Systém - ajaj, tak něco málo podniknem, zrušíme daň na "bejby" kamiony, kterýma stejně vozíme jen distribuci
Nafta - dobře, budu stát o něco méně...
AdBlue - podržte mi pivo, něco vám ukážu :D
Náš učitel na střední měl skvělý styl, když chtěl vyjádřit, co si myslí o daném tématu, třeba otázce od žáka.

Olíznul si palec, vystrčil z okna a pak řekl naprosto náhodnou odpověď. A to se myslím děje i tady. ?

Amarid - náš učitel byl taky kousek. Docela rád bych ho někdy znovu viděl. Ona tam byla vůbec téměř skvělá skupina lidí.

99luftbalons - (velmi nadneseně - chápat prosím teda jako nadsázku). Přemýšlím, jak ovlivnit náladu trhu. Lidi mi občas říkají, abych se usmíval a v tom jsme my z východní Evropy ( protože pro "západnější" státy jsme prašivina z východu a kdo má jinou zkušenost, gratuluji) většinou takoví, že se na ulici šklebíme. Vlastně toto to skvěle ilustruje tento článek, ačkoliv zrovna s Rusem se srovnávat mě bolí - https://zpravy.aktualne.cz/ekonomik...a-ukrajin/r~88f7a5169f8b11ec9136ac1f6b220ee8/

Takže v zásadě - pokud chci levné energie, musím se usmívat, ovlivnit tím ostatní lidi a pak bude nálada trhu skvělá a ceny půjdou dolů !

Hm. Hned jak to půjde, někomu se vysměju :D :D :D

už jsem to pochopil :) když se budeš usmívat budeš slunícko = slunicko je potreba na solary aby fungovali...ted mi ta rovnice končně vychází.....zbavíme se tím závislosti na všem a bude elektrika zadarmo..takže usmívat usmívat :) :) :)

Amarid - náš učitel byl taky kousek. Docela rád bych ho někdy znovu viděl. Ona tam byla vůbec téměř skvělá skupina lidí.

99luftbalons - (velmi nadneseně - chápat prosím teda jako nadsázku). Přemýšlím, jak ovlivnit náladu trhu. Lidi mi občas říkají, abych se usmíval a v tom jsme my z východní Evropy ( protože pro "západnější" státy jsme prašivina z východu a kdo má jinou zkušenost, gratuluji) většinou takoví, že se na ulici šklebíme. Vlastně toto to skvěle ilustruje tento článek, ačkoliv zrovna s Rusem se srovnávat mě bolí - https://zpravy.aktualne.cz/ekonomik...a-ukrajin/r~88f7a5169f8b11ec9136ac1f6b220ee8/

Takže v zásadě - pokud chci levné energie, musím se usmívat, ovlivnit tím ostatní lidi a pak bude nálada trhu skvělá a ceny půjdou dolů !

Hm. Hned jak to půjde, někomu se vysměju :D :D :D
Nejsem si jistý, že se hned musíš někomu vysmát. ?

No pokud bude i v Polsku verva stat hodne pres 40, tak asi nastartuju elektrokolo, ac nerad. Mam to do prace cca 21km a velmi nerad jezdim na kole na cestach pro automobily...Busem to taky prdim, tim jsem nejel uz dvacet let :)
To mas super, já elektrokola nemám rad ale teď si tak trochu říkám ze by nebylo špatný. Do práce to mám 50 km takže 100 denně a fyzička v háji takže to tak nějak střídám, ale snad až zhubnu donutím se jezdit pravidelně a autem když budu spěchat nebo budu potřebovat něco zařídit a td. Silnicím se snažím vyhnout no ale nejde to vždy to by se mi dost protáhlo naštěstí když jedu tak to jsou silnice 3 třídy.

3,4 litru na sto N95, na ježdění do práce ideální stroj, i terén na chatu to projede.

3,4 litru na sto N95, na ježdění do práce ideální stroj, i terén na chatu to projede.
?

A to by se dalo. :D

Back