• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

Už se to vrací do „normálu.“ To bylo breku a nesmyslných kopanců do vlády! Řekl bych, že správně zasáhli v Čepru, protože EuroOil je teď jen o 20-30 haléřů dražší než ONO.
Akorat nahoda ze jde ropa dolu. Ale drubky jim to tam priste za to hodi znova?

well ono po pravde nebylo moc z ceho vybirat...budto tohle nebo repkovej baron...:(

V roce 2010 cena barelu ropy 160$ tady jsme tankovali za 35-37kč a docela se frflalo.
Dnes ráno 108.25$ barel, jasně nějaká inflace atd. i tak na tom ty "swině" mají vývar přes 10kč za litr (při 50kč cenách).
Jakože tady u nás na vychodě určo, pač v půlce týdne pracovní výlet do pupku našeho světa.
A po D1 ceny o 3kč nižší než u nás v horní dolní. :-/

Poslední úprava:
Prostě pumpaři využili paniky,aby si namastili kapsy.?Je to hnus.Ale co,jak říká ta blondýna:"mě je jedno kolik stojí benzín,já tankuju za tisíc korun".?

Prostě pumpaři využili paniky,aby si namastili kapsy.?Je to hnus.Ale co,jak říká ta blondýna:"mě je jedno kolik stojí benzín,já tankuju za tisíc korun".?

Přesně tak :) on je to u nás bohužel takový národní sport si zanadávat na vládu :D ta v tom bohužel hraje malou roli. To jenom naši pumpaři jsou vychcaní jak mrak. Jeden zdraží o korunu a ten naproti vidí, že i přesto tam lidi jedou natankovat, tak proč by to o tu korunu taky nezvedl? :D No a ve výsledku jsme tam, kde jsme a pumpaři stejně ví, že tam natankovat musíme :D

Jaké je riziko možných usazenin (a celkové kvality) VERVY100 (v podzemních nádržích na čerpacích stanicích) z důvodu malého odběru kvůli ceně? Jak dlouho může při dnešních cenách trvat vyprázdnit zásobu 100vky na benzince?
Opět jezdím málo, tudíž tankuji jednou za 3-4 týdny a vždy tankuji do plna 45l. Tudíž mě 2200,- nesloží k zemi.

To jenom naši pumpaři jsou vychcaní jak mrak. Jeden zdraží o korunu a ten naproti vidí, že i přesto tam lidi jedou natankovat, tak proč by to o tu korunu taky nezvedl? :D
U no-name čerpaček je skutečně běžnou praxí, že obsluha jednou za XY obhlédne konkurenční ceny a vyrobí si tak velmi podobné vlastní. Podchytit to nelze, kartel má jinou definici a naivní představa, že někdo nějak sleduje a sofistikovaně řídí náklady / zisky (v tom malém rozměru) mě opustila již dávno :rolleyes:

U no-name čerpaček je skutečně běžnou praxí, že obsluha jednou za XY obhlédne konkurenční ceny a vyrobí si tak velmi podobné vlastní. Podchytit to nelze, kartel má jinou definici a naivní představa, že někdo nějak sleduje a sofistikovaně řídí náklady / zisky (v tom malém rozměru) mě opustila již dávno :rolleyes:
Zase bych netrpěl dojmem, že tady jde o charitu. Neberte mně špatně, neříkám, že bohapusté mamonění se mi líbí a je dobré.

Na druhou stranu...vy jste schopni prodat za 7500 Kč něco, všichni ostatní prodávají za 8000 Kč. A zákazníci to kupují.

Půjde někdo z vás a bude prodávat za 7000 Kč? Myslím, že ne. :D

Přesně tak :) on je to u nás bohužel takový národní sport si zanadávat na vládu :D ta v tom bohužel hraje malou roli. To jenom naši pumpaři jsou vychcaní jak mrak. Jeden zdraží o korunu a ten naproti vidí, že i přesto tam lidi jedou natankovat, tak proč by to o tu korunu taky nezvedl? :D No a ve výsledku jsme tam, kde jsme a pumpaři stejně ví, že tam natankovat musíme :D
Ono to nebude tak modrožluté, jak si myslíš. Pumpaři brali od Čepra a cena za jakou musí odebírat (prodávat) jim byla diktována. A Čepro je..., světe div se, státní podnik. Jen hlupák si může myslet, že vláda v tom (všem) nejede.

Ono to nebude tak modrožluté, jak si myslíš. Pumpaři brali od Čepra a cena za jakou musí odebírat (prodávat) jim byla diktována. A Čepro je..., světe div se, státní podnik. Jen hlupák si může myslet, že vláda v tom (všem) nejede.

Informace, kolik je cena od Čepra, nemám.
Každopádně mi neříkej, že si na tom pumpaři nenahazují obrovské marže. Jestli si tohle myslíš, tak je tady hlupák někdo jiný než já.
Prostě využili hysterii ve svůj prospěch. Já jsem nikde neřekl, že na tom vláda nemá podíl, já říkám, že na tom nemají 100% podíl, jak se velmi často prezentuje.
Nehledě na to, že ceny vyskočili 2x za den a to každý den. To jako pumpám vozí zásoby 2x denně? To asi ne, že ano?

Poslední úprava:
Vlada na tom ma tak titerny podil, asi takovy, jako na odpojeni nepohodlnych webu. Ale tak mame se po sametaku dobre a totalita je tatam.

Ale kdyz se to umi davkovat opatrne a spravne se to politicky oduvodni, tak to oslove prijmou...

Za mě je samozřejmé, že v tom vláda jede… však je to jedna ze signifikantních příjmových položek státního rozpočtu. A asi nikdo nezpochybní, že ten samý rozpočet již tak dost rozvrácen po/při tom všem COVID hemžení, bude i nadále torpédován okolnostmi spojenými s válkou za našima humny.
Jinými slovy i případná přímá intervence do paliv bude mít své makro-dopady a jistě bude vhodnější si takový „kulomet na krtka“ schovat na dobu, kdy situace začne být skutečně dramatická, nikoli krátkodobě nekomfortní.

Tak i tak a ve finále i jistá subvence paliv bude stejně zaplacena každým jednotlivcem, jen ne přímo u stojanu čerpačky… ;)

Takže ČEPRO dáva iné ceny benzínke na diaľnici, iné tej istej značke na sídlisku a úplne iné TankONO? Alebo má cenu cca jednotnú a iné sú iba náklady na dopravu a marže (+ samozrejme zázračné aditíva ktorých je v cisterne asi kýbel za milión)?

Hlavne EO muze byt klidne nejlevnejsi ze vsech, kdyby to stat myslel dobre s lidma. A to uz davno. Tim padem ostatni by take museli drzet ceny takove, aby mohli konkurovat. ONO funguje tak, jak by mel fungovat EO. Vsude stejne ceny a nejlevnejsi. EO to sice ted kopiruje, ale ne tak uplne, jak by mohl.

Jaké je riziko možných usazenin (a celkové kvality) VERVY100 (v podzemních nádržích na čerpacích stanicích) z důvodu malého odběru kvůli ceně? Jak dlouho může při dnešních cenách trvat vyprázdnit zásobu 100vky na benzince?
Opět jezdím málo, tudíž tankuji jednou za 3-4 týdny a vždy tankuji do plna 45l. Tudíž mě 2200,- nesloží k zemi.

Táta si na dieselove variante Vervy naprosto jednoznacne a prokazatelne odrovnal podstatnou cast palivoveho systemu. Natankoval Vervu na malilinkate Benzine v prdelakovicich,kde ji nikdo nebere.

U benzinu bych se toho uprimne skoro vubec nebal,presto bych radeji toro premiove palivo tankoval tam,kde je ho vetsi vytoc/predpoklad.

Pripadne se zeptal obsluhy. Ta pani/pan je taky jenom clovek a jakozto zamestnanec nema z prodeje drazsiho paliva nic. Jen se clovek musi umet zeptat spravne a slusne.

Tak stejne ceny u EO jsou pase. Zse vsude "podle xichtu". Tim jasne davaji signal, jak to s nami mysli dobre ? Chteji na tom rejzovat, tak jim to tam zase priste hodte?
Dolu uz to nepujde, lidi si zvykli a vsem se to hodi. Tak 39 mozna nekdy a to bude standard. A Vervu za 52 kupuje snad jen snoub a silenec. To uz jen z principu bych ji nekoupil.

Back