• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

3,4 litru na sto N95, na ježdění do práce ideální stroj, i terén na chatu to projede.
Vím z mládí o lepší: 5 litrů N95 na celý léto:
:joy:

Vím z mládí o lepší: 5 litrů N95 na celý léto:
:joy:
Přesně tak, ideální stroje :D ve výsledku jezdí na vzduch a všechno si člověk opraví na koleni při krajnici :D

Pěkný kočko-lap :eek:
Nezbyde než si na to obléknout alespoň sako z pětitisícovek ;) a trochu ten deficit srovnat :)

Tak jasně že Babetta málo žrala, protože většinu času na ní člověk šlapal jak na kole ?
To záleží, jak se o ni staráš a jak si ji nachystáš :D
Loni jsme dali s @littlebiker 700km výlet za 5 dnů (2 dny cesta na místo, den léčba zadků :D a 2 dny cesta zpět) a neměli jsme ani jednu poruchu :D Ale taky jsme předtím 2 roky stroje renovovali.

IMG_20210701_140344.jpg

Takže alespoň něco. Eurooil dnes zlevnil vše o 2.10kč oproti včerejšku- Nafta 47.90 kč. Natural 95-44.80 kč. Natural optimal 95-45.30 kč. a Natural 98-46,80 kč. No jen tak dále.

Jel jsem na ní někdy v roce 1988 a furt se cpala palivová tryska, jestli to bylo kvalitou benzínu čert ví. Moje nebyla, já bych jí nechtěl ani zadarmo. ?

Jj je to pekelný stroj.? Kdysi dávno jsem na ní mastil na maximálce (40km/h),borec mě nedal přednost a vzal mě v z boku.Přeletěl jsem přes auto,udělal při tom salto z dvojitým vrutem a dopadl za autem na nohy.?A to jsem mu stačil ještě při tom všem načechrát přední nárazník a kolenem vykopnout světlo.Až pozděj jsem zjistil, že mám rozsekanou nohu(zpravilo to sedm stehů).?A to jsem po tom artistickém čísle ještě s Babettou odjel?.Je to pekelný stroj.?

Jj je to pekelný stroj.? Kdysi dávno jsem na ní mastil na maximálce (40km/h),borec mě nedal přednost a vzal mě v z boku.Přeletěl jsem přes auto,udělal při tom salto z dvojitým vrutem a dopadl za autem na nohy.?A to jsem mu stačil ještě při tom všem načechrát přední nárazník a kolenem vykopnout světlo.Až pozděj jsem zjistil, že mám rozsekanou nohu(zpravilo to sedm stehů).?A to jsem po tom artistickém čísle ještě s Babettou odjel?.Je to pekelný stroj.?

Babetta nevím, ale od patnácti jsem měl malý skůtr Honda 50ccm, myslím že model z roku 1990, a bylo to v pohodě i na drobných pár desítek km... a hlavně, jezdilo to kolem dvou litrů na sto (ve dvou víc). Teď mám kolem sebe tři, kteří mají Hondu PCX125, skůtr myslím za 70 tisíc nový — méně, než jedna moje roční útrata benzínu — a co vím, dva z nich s tím jezdí i vzdálenosti kolem 50km, a v pohodě, žere to do tří litrů. Spolehlivé způsoby, jak jezdit "za málo", aniž by člověk musel vlastní silou, sdílením cest, nebo v hromadné dopravě, se najdou... pokud nemrzne, dá se to s dobrým oblečením vydržet, a pokud nesněží, dá se i jet.

Když už jsme u dvoustopých povozů tak jezdím v létě Honda NC 750x a i při tomto obsahu a váze 220kg to veme 3,5l na 100km.Pri eko jízdě za 3l.Jasně, není to bůhvijaká raketa nizkootáčkový motor, ale do práce a vyjížďky i někam dál pohoda.

3,4 litru na sto N95, na ježdění do práce ideální stroj, i terén na chatu to projede.
a kdo nechce moknout

Takže alespoň něco. Eurooil dnes zlevnil vše o 2.10kč oproti včerejšku- Nafta 47.90 kč. Natural 95-44.80 kč. Natural optimal 95-45.30 kč. a Natural 98-46,80 kč. No jen tak dále.
A ONO vcera v 15:04 nafta ze 48.9 na 44.9 a benzin 45.9 na 42.9. LPG z 23.9 na 19.9. Ja beru ONO jako takovy benchmark, protoze maji cenik na strankach normalne a po cele CR stejne ceny. V tomhle je to za me fair firma. Nedelaji s cenou tajnosti a neupravuji ji podle regionu. No a vsichni ostatni jsou tim padem pro me zlodeji :joy: Na strankach je ma jeste i Globus a EO je ma v aplikaci. Pro ostatni, krome Benziny, se musi klikat na mapy.cz.

Az skonci ty kratke kontroly povali to zas nahoru :D

U nas ve meste jsou konkurencni benzinky (nejen nazvem, ale skutecne nemaji stejneho majitele a provozovatele) naproti sobe a drzi stejne ceny. Identicke ceny.

Ted,pred kontrolama jedna slevnila naftu o 0.10Kc a druha oproti tomu zdrazila benzin o 0.10Kc :D

Včera jsem se trochu projel a zrovna tam bral do motorky Optimal 95 za 47,40. :)
Nejen v rámci politické korektnosti našeho koutku naváži a ráno EuroOil Mstětice měl za Optimal 95 rovných 43.00 Kč/l.
Za sedm dní je to pěkná změna a ještě tím správným směrem… snad to tempo nějakou chvilku vydrží ;)

Tak by mě opravdu hodně zajímalo jak se ten človíček musí cítit teď, když natankoval draho, ještě to cestou poztrácel a teď jde cena zase dolů...:joy:
Šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí :innocent:

Back